Dec 03 2012

Cara mudah pump breast keluarkan susu.

Published by Totin Jamain at 12:50 am under Ladies & Gentleman!

I anggap reader blog ini mostly sudah dewasa. Yang rasa diri masih kanak-kanak boleh main jauh-jauh. I nak promote satu barang yang amat berguna untuk kaum ibu di kota metropolitan ini. Cewah ayat.

Bila first sekali kita bergelar ibu, sebelum kita keluar ward, mesti doctor atau staff nurse akan nasihatkan kita, “BABY KENA BREASTFEED. BAGI SUSU IBU. TAK BOLEH BAGI SUSU BOTOL. TUHAN DAH BAGI BANYAK KELEBIHAN DEKAT SUSU KITA KENAPA NAK MEMBAZIR BELI SUSU LEMBU? BABY NI ANAK AWAK KE ANAK LEMBU?”

Cheh macam gitu la biasanya bidan-bidan akan brainwash kita, bukan? Tapi dalam hati mesti kita menjawap, Helleh orang kerja la takkan nak angkut baby pergi kerja pula?

Lepas ini tak boleh menjawap lagi. Breastpump penting untuk mengepam. Bhuaha apakah ayat aku? Kita boleh pam awal-awal sebelum pergi kerja, simpan dalam fridge. Make sure jangan lupa tulis tarikh dan masa mengepam untuk pastikan susu tak basi. Lepas simpan dalam fridge, kita boleh pergi kerja. So bila baby haus, suruh dia amek sendiri susu dalam fridge.

Eh tak. Suruh lah husband ke, nenek ke, bibik dekat rumah ke atau penjaga baby bagi susu pam kita.

Medela Freestyle Breastpump!

Siapa berminat? Limited stock.

I baca review orang semua berpuas hati dengan Medela. Harga nampak mahal tapi bila dah berpuas hati so orang tak akan mengeluh. Percayalah. Sangat mudah dan berkesan. Baby tak akan complaint bagitahu susu mummy ciput. Mummy kedekot susu. (Sebab ada sesetengah breastpump, bila kita pump tak keluar-keluar pun, kita ingat tektek kita tak ada susu tapi sebenarnya pump kita sedut suam suam kuku sahaja macam mana nak dapat susu?)

Haip. Dah cakap bawah umur tak boleh tengok.

Senang kan pakai Medela ni. Tak payah penat-penat nak pam sebab dia electric pam pakai battery. Tengok dalam gambar ni, dia pam sambil buat kerja. Tapi jangan la pula korang buat cenggini kat office, pelik pula bos korang tengok.

Ohya.

Jangan tanya feedback I pula sebab I tak try pun. Kalau I dah try pun confirm kering kontang kan? Untuk sebarang pertanyaan boleh pm inbox Facebook Dr. Farrah Dayana. Harga boleh runding. Nak tanya berkenaan kesihatan, berkaitan breastfeed pun boleh sebab dia sekarang jaga bahagian bersalin dan breast breast ni. ;p

Ingat ye, limited stock! Siapa cepat dia dapat. I nak bagi phone no dia macam tak berani sebab tak jamin dia akan reply message dengan segera.

p/s: Sesiapa yang rasa nak I buat review barang mereka, boleh email details or product bagitahu I ok? I buat review free of charge, jika berkesempatan. Nama pun free of charge kan so kena la ikut waktu terluang. Lainlah kalau berbayar, barulah review segera dilakukan. Chellamak demand siot sekarang.

Share

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |