Feb 14 2012

Tips mendapatkan anak kembar.

Published by Totin Jamain at 10:39 am under It is all about health!

Ceh semua nak tahu ye. Ooo, berkobar kau ye. Best sangat ke dapat anak kembar ye? Siapa nak jaga anak sejelepuk keluar sekali 2? Anak seorang pun tak reti jaga. Eh eh tapi kalau dah rezeki, alhamdulillah.

Ramai yang tanya ada tips untuk mendapatkan anak kembar kah?

Pinjam gambar buat background.

Senang sahaja,

Kahwin dengan pasangan kembar atau berketurunan kembar.

Bhuahaha jawapan tipikal.

Selain daripada berkahwin dengan keturunan kembar, sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan anak kembar. Tetapi kebanyakkannya adalah cara yang tidak sihat seperti mengandung di usia tua, mengandung saat masih menyusui bayi, hamil di waktu si ibu gemuk ect. Memang boleh terjadi mendapat anak kembar tetapi kandungan tidak sihat. Kemungkinan keguguran pun tinggi. Anak kembar tidak sihat atau kandungan bermasalah juga tinggi.

Selain itu, si ibu yang makan pil untuk kesuburan pun akan mempunyai risiko mendapat anak kembar yang tinggi. Sebab itu ada sesetengah ibu yang tak mengandung-ngandung, alih alih dia mengandung anak kembar 5. Dah macam kucing pula.

Tidak. yang itu bukan tips yang I nak sarankan.

Ini tips paling mudah. Logik. Dan telah dilakukan penelitian.

Banyakkan makan ubi, kentang dan susu!

3 jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi pada telur sehingga meningkatkan risiko kita untuk mendapatkan anak kembar. Ada yang kata, jika kita teratur minum susu dari zaman muda mudi, kebarangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu tinggi. Cepat beli susu sekarang juga!

Makanan favourite!

Maksud ubi itu masaklah ubi rebus ke, bukan beli kerepek ubi Pringles pula. -_-

Eh lagi satu. Tips makan ubi, kentang dan susu bukan sahaja bagus untuk mendapatkan anak kembar, tetapi salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi tak ada rezeki nak beranak!

Share

13 responses so far

13 Responses to “Tips mendapatkan anak kembar.”

  1. mrs. kon 14 Feb 2012 at 10:48 am

    nak try!!!

    [Reply]

  2. silent_readeron 14 Feb 2012 at 10:57 am

    kentang tu memang fav..boleh try dari sekarang telan kentang je hari2 ganti nasi buahaha~ ok! maseh dokter comey..

    [Reply]

  3. Yoton 14 Feb 2012 at 11:01 am

    greatttt!! i nak anak kembar. ahahahha

    [Reply]

  4. SYANIon 14 Feb 2012 at 1:12 pm

    First time dengar petua cenggini.. Harus ubah cara pemakanan lah camni…. wahahahahah!

    [Reply]

  5. amy syifaon 14 Feb 2012 at 8:34 pm

    bookmark ! lol..pdahal ntah kurun bile nak kahwin pon xtau =P

    [Reply]

  6. cik chintaon 14 Feb 2012 at 10:47 pm

    mulai malam ni jugak akan minum susu.

    [Reply]

  7. honeyson 15 Feb 2012 at 10:04 am

    yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak anak kembar!!!!!!!!!

    memang suka makan kentang dan ubi tapi kurang minum susu…tp kerana nak anak kembar punya pasal, ok saya akan minum susu mulai skrg!…uwaaaaaaa suke suke ^__________^

    Doc, susu jenis ape ek?..hikhik

    Thanks ;p

    [Reply]

  8. Rozitaon 15 Feb 2012 at 2:22 pm

    akak dpt suami yang ada kembar…mak akak pun ada beranak kembar..tp akak sehingga ke hari ini belum ada lagi anak kembar..sekian!

    [Reply]

  9. niejaon 15 Feb 2012 at 3:15 pm

    gambar hiasan tu i nk kenal boleh? aaggaga..
    mkn ubi,kentang n susu eh?
    susu tu yg xleh nk telan tu..adei

    [Reply]

  10. cikCTon 15 Feb 2012 at 4:57 pm

    yes,blh cuba try test dari sekarang.tiga2 tu my pebret.kena selalu2kan mkn2 benda ni dr sekarang.practice makes perfect!hoooyeahhhhh!

    [Reply]

  11. azyraon 22 Apr 2012 at 5:24 pm

    saya juga suka makan kentang tapi kentang kfc boleh ke..susu ape ek nak minum..

    [Reply]

  12. idaon 25 May 2012 at 10:57 am

    Nice tip. matur nuwun ya mbak.. :)

    [Reply]

  13. ainon 11 Jun 2013 at 8:10 pm

    sis.. nk tnye.. kalau orang ada athma xleh mkn ubi kan?? camne nk sarankan kat dia tuk dapat anak cause till now diorang xde rezeki lagi..huhu..

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |