Jan 02 2011

Tomato Essence minuman Jus Tomato sedap!

Published by at 11:33 AM under It is all about health!

Sejak jadi doktor (Eceh ceh ceh) ramai yang email I suruh jual product itu ini itu ini. Mostly I boolayan, sebab tak berani nak promote product bukan-bukan tanpa usul periksa. Tapi untuk product kali ini I berani promote, sebab I diberi sample untuk mencuba. Bila I rasa bagus dan berkesan, baru I promote!

Kita semua tahu, ada 1001 khasiat pada buah tomato tapi rasanya tak sedap. Kenapa benda-benda berkhasiat ini mesti tak sedap? Tomato hebat melawan penyakit cancer dan penyakit jantung. Sebab tomato satu-satunya buah yang ada kandungan Licopene yang ada powerfull antioxidant! Power tu jangan main-main. Macam mana licinnya kulit tomato, macam gitu lah tomato dapat melicinkan kulit kita dan mengecilkan liang roma. Ada Beta Carotene, Vitamin E dan C yang cukup lengkap tak payah susah-susah beli supplement lagi.

Tapi sedihnya tomato tak sedap. Benyek-benyek, masam pula. Dari dulu waktu sekolah-sekolah memang tak makan tomato. Kalau beli burger mesti nak kopek satu-satu dulu, buang tomato, buang! Tapi bila dah jadi medical student, dah tau kepentingan makan tomato, terpaksa makan juga. Terpaksa. Penyetkan hidung sambil telan.

Snapshot_20101229_副本

Tak sekarang tak payah makan buah tomato sambil penyetkan hidung. Minuman Tomato Collagen dari Tomato Essence memang Sedap! Terdapat 2 perisa camputan Peach dan Honeydew (15 sachets) dalam 1 kotak. Minum jus tomato tapi rasa ala-ala macam minum jus tembikai susu. Fullamak, sedap dooo.

Snapshot_20101229_2_副本

Lebih enak lagi bila kita tambah ice cubes dalam cawan. Minum jus pagi hari setelah bangun pagi. Memang betul-betul healthy skin healthy lifestyle!

Snapshot_20101229_1_副本

Kulit terus berubah dengan segera! Hehe acah je. Baru minum satu dua cawan dah kecoh. Tapi untuk kesegaran memang rasa perubahan. Tak caya pergi cuba! Jangan takut, sebab minuman ini telah diiktiraf dan disahkan oleh dr Totin eh eh salah lagi. Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan TPMBiotech. Derang dah cakap sah jadi tak payah nak risau lagi. Hello, 100% semulajadi tau, tak ada bahan kimia, jangan takut ginjal kau meletop tahun depan. Tak akan punya.

Berminat? Berminat?

Harga di pasaran:

WM  RM 69.90
EM  RM 72.90

Tapi I baik hati nak bagi discount sempena tahun baru 2011! I jual dengan harga RM65.00(WM) dan RM68.00(EM) SAHAJA.

Harga delivery RM3 sekotak tapi I baik hati lagi sekali, I bagi free delivery kalau beli sampai 2 kotak atau lebih.

Betul berminat ni?

Email butiran diri dekat etotinx[at]gmail.com

Oh kali ini boleh order sampai bila-bila. Tak ada term stock abis lah, tunggu restock lagi lah, pending order lah, order ditutup lah macam jualan product Health&Beauty tu. Sebab product Tomato Essence adalah MADE IN MALAYSIA. Bangga tau, Malaysia bukan sahaja pandai main bola sehingga menjadi Juara Piala Suzuki AFF tapi pandai mengolah jus tomato menjadi rasa tembikai susu dan peach. Kau boleh?

Kalau tak faham-faham juga penjelasan panjang lebar ni, boleh tanya dekat my facebook page.



http://www.tomatoessence2u.com

26 responses so far

26 Responses to “Tomato Essence minuman Jus Tomato sedap!”

  1. ejonon 02 Jan 2011 at 10:09 PM

    tomato la plak. hahah.. good luck

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Marii beliiii@ try laaaaa

    [Reply]

    ejon Reply:

    ade sample tak. hehe

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Ada.. meh la jumpa, nanti I bagi sample.

    nieja Reply:

    nak sample jugak!

    Totin Jamain Reply:

    Hehee mari datang rumahh I sajikan jus tomato!

  2. sarahon 03 Jan 2011 at 12:32 AM

    yeah !
    tomato memang baik untuk kesihatan .
    sebab tu la u cantik , sebab minum tomato collagen ni .
    hihi

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Hyeeep, benda ni memang bagus tau. try la sekotak. betul2 tak rugi!

    [Reply]

  3. fendyon 03 Jan 2011 at 9:36 AM

    dr totin kat kl ni kat mana i leh dptkan benda ni?? xkan nanti bila dah abis je nk kena order ngan u..rasanya lagi ok kalau i beli sendri kat area kl ni kot

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    ala order je dengan I. sebab supplier yang I order semua dari KL. so barang akan hantar right depan pintu rumah you! senang jeee

    [Reply]

    ria Reply:

    hye sweety..
    waktu utk penggunaan tomato collagen nie mcm mn?mksd i bila waktu utk menikmati jus nie..awal pg n b4 tido?? ;p

    [Reply]

  4. riaon 08 Jan 2011 at 3:22 PM

    hye dr sweety..
    nak tye..nak minum tomato collagen nie satu hari berapa kali?bila waktu utk menikmati jus nie..awal pg n b4 tido?? ;))

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sebaiknya setiap pagi masa breakfast. sehari sekali pun dah cukup baik. 🙂

    [Reply]

  5. firuzon 20 Jan 2011 at 10:47 PM

    kalo yg kulit gelap mmg bole jadi cerah gebu ker…?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    InsyaAllah boleh 🙂

    [Reply]

    lina Reply:

    totin…..sy berminat nak cb tomato essence ni.cmne sy nak order n cmna nak wt pembyrn dia?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    email me eh, etotinx[at]gmail.com

  6. jizuuon 17 Mar 2011 at 1:43 PM

    kalu area trngganu ad x produk cm nie..ke area kl je ad…

    [Reply]

  7. rizon 18 Mar 2011 at 2:09 AM

    satu kotak dah cukup ke untuk mndptkan hasil yg baik?

    [Reply]

  8. Rinon 19 Jul 2011 at 3:18 PM

    Dr. Toti, lau ngah nyusukan baby leh gak ker minum tomato collagen ni.?

    [Reply]

  9. suon 03 Aug 2011 at 9:44 PM

    sekotak ley tahan brape lame??
    effect bley nampak dalam bape hari??

    [Reply]

  10. azieon 29 Sep 2011 at 9:12 PM

    dr totin..mengandung boleh minum tomato ni x?

    [Reply]

  11. ejaon 03 Oct 2011 at 2:46 AM

    salam doktor…tomato collagen ni ley ilngkn jerwt x?kesn2 jerwt?

    [Reply]

  12. neelofahon 26 May 2012 at 6:14 PM

    doct..
    klu gadis umur 23,24,gtu boleh ke start menom kolagen?
    ade -ve effec x???
    then klu mkn suppliment..vit c,e, etc,,muda2 ni… nti esok lusa,meletop x ginjal??=p
    jwb ye doct. klu x jwb xnk jd follower lagik.hehheheh!

    [Reply]

  13. fazelalingon 04 Jun 2012 at 10:45 AM

    dokte totin, nk tanye, pregnen boleh minum ke?

    [Reply]

  14. izzation 12 Feb 2013 at 11:21 PM

    How to consume this tomato collagen? sekali sehari atau dua kali sehari?

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |