Sep 03 2010

Kelemumur memang memalukan.

Published by at 2:01 PM under How to look beauty?

Tak kira lelaki atau perempuan, kalau ada kelemumur mesti terasa diri macam cacat. Kulit dah handsome, tapi dekat bahu kantoi kerak kerak putih bertaburan. snowy snowy gitu. Nak bagi alasan baru lepas main salji macam tak logik.

Apatah lagi bila perempuan pakai tudung, rambut berpeluh dan berminyak, gerenti ada kelemumur. Kan? Tipu lah kalau tak ada. Cuba cek sekarang. Kalau kulit kepala gatal, bermakna kelemumur sudah menetap lah tu.

Kadang-kadang kita rasa kelemumur itu akibat daripada perawatan rambut yang tidak betul. Kurang menjaga hygine, malas shampoo rambut. Tapi tak semua orang macam itu. Padahal dah shampoo hari hari siap dah botakkan kulit kepala, tapi tetap aja kelemumur tak mahu pergi.

KENAPA?

Kelemumur atau bahasa mediknya Dermatitis Seborrhoic ini disebabkan jangkitan daripada fungi. Macam kulat-kulat cendawan macam gitu lah alah susah nak cakap. Google sendiri fungi itu apa. Fungi ini akan tumbuh di atas kulit yang lembab. Bila kita tergolong dalam kelompok kulit berminyak dan lembab, fungi jatuh cinta! Memang susah nak hilangkan fungi kalau cinta sudah berputik walaupun kita dah bagi jampi serapah apa pun. Terpengaruh dengan iklan shampoo anti-ketombe? Eleh jangan percayalah.

IMG01334-20100903-1221_副本

Kali ini I nak introduce ubat menghilangkan kelemumur.  Dipakai 2 kali dalam satu minggu, dibiarkan selama 3 sampai 5 minit lalu dibilas. Penggunaan 1 bulan sahaja insyaAllah dah nampak perubahan.

Yang berminat nak order, boleh jenguk Facebook: Formspring Totin Jamain. Order sekarang! 4 hari sahaja lagi! Order last minute, klinik dah tutup. Susah I nak menyeludup barang.

Tak mahal, rm25 SAHAJA!

Tidak dianjurkan untuk wanita hamil 3 bulan pertama dan wanita menyusui!

Ps; Semua barang-barang kalau lambat order, I masukkan untuk 2nd batch (October)

21 responses so far

21 Responses to “Kelemumur memang memalukan.”

  1. anaon 03 Sep 2010 at 2:56 PM

    eeee akak nk satu.orderkan sekali.nanti pass kt nabila eh

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Okaaay beres. Nanti raya e pas kat cik nab!

    [Reply]

  2. eliyaon 03 Sep 2010 at 3:33 PM

    nak! nak! nak!
    cemana nk wt paymet????
    siyes nak…pas bersalin dandruff menggiler!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sis tengok dkt facebook formspring totin jamain. Ada cara nak bank in macam mana..

    [Reply]

  3. mimion 04 Sep 2010 at 1:12 AM

    u.. kalau mcm kulit kepala y sgt2 kering and dandruff y teruk melekat dekat kulit kepala and rambut and nak bersihkan kena pakai bby oil bagi lembut then bersihkan boleh pkai shampoo ni jugak ke.. btw before this pon ade try medicated shampoo by specialist but still tak okay plus expensive and sikit je

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sekejap. Jangan jangan you sakit psoriasis. I tak dapat tgk ur kulit kepala so tak dapat cakap boleh pakai shampoo ni ke tak. This shampoo is suitable for normal dandruff. Tapi kalau dandruff yang SANGAT TEBAL kering kering dan merebak sampai ke leher dan badan, itu dah skin disease yang related with autoimmune. Memang susah nak sembuh dengan shampoo anti-dandruff.

    [Reply]

    mimi Reply:

    tu la doc kat area kulit kepala something like tak ble produce minyk..tp i tak sure..nnt if i tunjuk u gmbr okay tak..cz doctor bg shampoo pristine tak silap nama dia..kaler pink ..and mmg dia mcm merebak kat telinga..

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    I rasa ni macam psoriasis lah. Cuba nanti you tunjuk gambar. Dekat siku and lutut kaki kering tak?

    mimi Reply:

    i da try amik gambar but tak clear..but kulit mmg keringla especially kat telinga and kaki kat buku lali semua..

    Totin Jamain Reply:

    Tak kesah la kalau tak clear. Nanti email dkt I. Gmbr kulit kepala, leher, tengkuk, siku dan lutut ye.

  4. nashrexon 04 Sep 2010 at 10:29 AM

    bawak 1. nazim ni ada masalah kelemumur yg teruk!
    hahahhaa

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Hahahahahahaa yang aku beli ni untuk nazim la ni! Nak jadikan nazim bahan ujikaji. Kakakakakaka

    [Reply]

  5. fafaon 07 Sep 2010 at 11:17 PM

    hi totin,
    shampoo ni kalau nak order masih boleh tk? tpi i tinggal kat spore. so bole ke post? =)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh. Tapi masuk second batch. Nak order bole order secepatnya sebelum harga naik. :p
    Untuk wang post ke singapore nanti I cari tahu dulu macam mana.

    [Reply]

  6. silent reader project totin jamain :Pon 08 Sep 2010 at 12:40 AM

    alaaaa baru bace T_____T

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Ehee nak order masuk dalam 2nd batch lah.

    [Reply]

  7. MerrillLuannon 25 Mar 2011 at 6:17 PM

    Following my own monitoring, thousands of people all over the world get the personal loans at different banks. Thence, there’s a good chance to find a collateral loan in every country.

    [Reply]

  8. cton 10 Sep 2011 at 12:54 AM

    saya ada kelemumur.mula2 sikit je kat 1 tempat..saya suka kopek setiap hari sampai merebak banyak dan berkuping!!kadang2 tgk mcm kurap pun yaa..krim apa yang berkesan nak hilangkan..:(

    [Reply]

  9. naddon 05 Dec 2011 at 7:56 AM

    hai. ada lagi x ubat tu? sorry la baru tenampak entry ni lol. ade jual dkt store x? please nak sangat hilangkan kelimomo yg melekat xhilang2 zzzz.

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    sorry lama dah tak jual.

    [Reply]

  10. […] saya ada jual shampoo penghilang kelemumur ni. Berkesan sangat! Tapi sekarang tak ambil stok lagi. Maaf sangat-sangat bagi sesiapa yang asik […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |