Aug 29 2010

Saya nak putih!

Published by at 9:57 AM under How to look beauty?

_DSC0227_副本

Macam Lisa Surihani. Kalau tak dapat putih macam Lisa, macam model di atas pun tak apalah.

Chupchupchup jangan muntah!

Boleh, boleh. Jangan sedih jangan gundah. Melanox sekarang mengeluarkan product baru Melanox Premium yang khas untuk memutihkan wajah. Bila check isi kandungan, tak ada steroid siot. Tak ada. Jadi boleh pakai dengan selamat. Jenis Premium ini menggunakan Vitamin E dan bahan anti aging untuk mencerahkan dan menyamarkan blackheads. Nanti kulit jadi putih tak ada bintik-bintik hitam, tak ada corat coret lagi.

Tapi pelindung UV tetap jangan lupa pakai ye. Ingat SPF itu penting.

IMG01195-20100808-1345_¸±±¾

Bekas dia pun mengancam. (6cmx6cm). Tapi bau dia pelik sedikit. Nama pun ubat. -_-


20 responses so far

20 Responses to “Saya nak putih!”

  1. The Travelleron 29 Aug 2010 at 10:12 AM

    hamboii sakan.. anyway sapa Lisa Surihani?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    hah? sedihnya sis ni lisa pon tak kenal. -_- tulah duduk ceruk australia lagi.

    [Reply]

  2. yonnaon 29 Aug 2010 at 11:00 AM

    u dah putihhhhhhhhhhhhhh! kenapa nak putih lagii? i rasa u lagi putih dari lisa! T__T

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Ahahaha takdelah klau kena panas skjap je hitam berkilat.

    [Reply]

    firah Reply:

    tahu xpe.kulit aq dripda putih jdi hitam terus.nk wat mcm mane ni.sekarang ni aq gune nanowhite bru npak putih sikit.benci aq.

    [Reply]

  3. nadiaon 29 Aug 2010 at 3:03 PM

    cantiknye kamu!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Hahaha dalam gambar je tu. -_-

    [Reply]

  4. fendyon 30 Aug 2010 at 7:59 AM

    wahhh totin dah mcm lisa surihahani laa..eheh..by the way lelaki boleh pakai tak? ahaha?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh je. Takde pun dia cakap untuk girls only. :p

    [Reply]

  5. mimi meluron 31 Aug 2010 at 6:25 PM

    produk ni x bahayakan kulit ke?i mean,menghakis.
    kita boleh nmpk kesan dy dlm jgke mse bpe lme?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sebenarnya untuk semua krim pemutih mmg membahayakan kulit. Tapi biasanya kandungan dia ada steroid. Sebab itu bahaya. Yang ni tak ada steroid, bahaya ke tak I tak boleh jamin. Cuma effect steroid memang tak ada.
    Berapa lama nak nampak kesan tak boleh la nak predict. Tergantung jenis kulit dan pigmentation. Setiap orang berbeza!

    [Reply]

  6. ejaon 06 Oct 2010 at 3:20 PM

    salam…sy de parut2 jerawat…n jerwt of coz de..but sy gne reain a 0.01%,so far mmg ilangkn jrw..tp mengelupas2..malu nk g kuliah coz org pndg2..nk tnye..retain a ni ley ilngkn parut jrwt skali ke??bpe lme amik mse tuk x mengelups da?hmm..ble da jrwt kering..sy pkai mederma…so kne take tyme la..kalo ley sy nk spesific produk yg baik tuk kulit cm sy..mke sy jd merh2 skit…de x produk yg sy ley gne tnpa bertukr2 tuk dptkn kulit yg cntik tnpa jrwt,parut n putih mcm sis..sdih..da byk duit kua tp x ok…plzz rply ..:(
    awl thn dpn nk tunang da..cne ni

    [Reply]

    eja Reply:

    Preain-retain

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    memang fungsi retin A untuk menggelupaskan kulit. So bila kita jerawat, retin A akan cepat2 keringkan bahagian kulit kita yang berjerawat. sebab tu untuk retin A, i akan pakai di tempat jerawat sahaja. Mederma memang take time untuk hilangkan parut tapi takpe yang penting it’s safe kan! Kalau muka you merah selama pakai product2 ni.. cuba apply mosturizer vitamin. Make sure mosturizer tu tak ada perfume.

    [Reply]

  7. ejaon 06 Oct 2010 at 3:22 PM

    if sy nk dptkn melanox ni..cne nk bli??

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh check dekat facebook formspring Totin jamain

    [Reply]

  8. salon 01 Apr 2011 at 5:34 PM

    kenapa saya seacrh formspring totin jamain x dapat ye dlm facebook???

    [Reply]

  9. nanaon 09 Jun 2011 at 12:58 PM

    kalau kulit sensitive leh pakai ke Melanox Premium nie ye??then kalau nak orderngan u boleh ke??

    [Reply]

  10. amanion 28 Jun 2011 at 11:54 PM

    Mcm mane nk order? ley order ngan u tak sis?

    [Reply]

  11. anunon 28 Nov 2011 at 6:40 PM

    hye totin….

    boleh x u bg suggestion skit ape ubat y ok untuk i kurgkn/haluskan bulu roma atas mulut..
    da penat buang……..

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |