Aug 19 2010

Facial foam untuk kulit sensitif!

Published by Totin Jamain at 12:00 pm under I'm just rambling.

Bila ditanya facial foam apa yang sesuai untuk kulit sensitif, kulit yang mudah merah dan berjerawat, kulit yang degil macam orangnya juga -_-, susah betul I nak jawap. Setiap orang mempunyai jenis kulit yang berbeza. Tak sama. Kesihatan kulit bergantung kepada genetics dan nutrition kita seharian.

Tapi kalau tanya I apa sabun pencuci paling selamat, berkesan, tidak akan menyebabkan skin irritation, dan digunakan oleh doktor kulit untuk patients yang mempunyai masalah kulit berjerawat, adalah pencuci muka Skinese. Botol dia simple sahaja macam pencuci muka cikai, harga memang sangat murah tapi tak perlu diragui lagi, saya tak tipu. Ini memang facial foam yang dijual oleh doktor kulit dengan harga yang melambung lambung padahal kalau beli secara langsung, harganya hek ele..

Cuma dijual di Indonesia. Siapa mahu? Tulis dalam buku dulu. Kumpulkan apa barangan yang nak di order. Nantikan entry I seterusnya untuk list harga dan cara memesan. Wah tiba-tiba jadi penjual barangan kecantikan pulak. -_-

Posted with WordPress for BlackBerry.

Share

22 responses so far

22 Responses to “Facial foam untuk kulit sensitif!”

  1. mrs kon 19 Aug 2010 at 12:14 pm

    asik cite sal kulit jer… muahahaha
    kulit doc dah cantik

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sebab suka share.. :)

    [Reply]

  2. ayuon 20 Aug 2010 at 10:15 am

    ha!! bgus jugak kalau amek oder macam tue.. hehe…kita sokong sgt… :) ))) boleh oder byk2..huhu

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Iyaaa tunggu ye nanti I keluarkan list harga.

    [Reply]

  3. Alia Beeon 20 Aug 2010 at 12:10 pm

    Kak ~ HEHE.tak sabar nak order neh =P yang pasti harga dia tak mahal macam dekat malaysia kan =P

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    PASTI!!!

    [Reply]

  4. ejonon 20 Aug 2010 at 11:36 pm

    mau order sebesen

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Besen kat mana mana adaaa. Tak payah la order online! :p

    [Reply]

  5. ninieon 23 Aug 2010 at 4:24 pm

    salam dr totin,

    kalo sy nak order yg ni gak..bleh ker..tp sy xde masalah jerawat sgt..
    cuma parut jerawat kat muka ni xmo ilang..sblm ni masalah jerawat sy mmg teruk..
    then da pkai satu produk ni..jerawat da xnaik..cuma parut xmo ilang..
    bolehla sekiranya dr totin mmbantu sy..tq

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh kalau nak order ni. Takde salah pun.
    Kalau nak hilangkan parut jerawat yang berlobang susah la kalau pakai ubat-ubatan. Cuma boleh guna treatment laser. Kalau just bekas jerawat hilang boleh hilangkan dengan pakai mederma.

    [Reply]

    noris Reply:

    cik ninie..
    nk tya ni..kata dlu muka da jrawat erk?? pkai pew bg ilang erk??
    saya pya muka tgh kronik ni..hukhuk

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Pakai retin A 0,1%

    [Reply]

  6. piahon 03 Sep 2010 at 5:23 am

    mcm mane nak beli produk ni di malaysia?brape harga?TQ

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Order dengan I. Check out: Formspring Totin Jamain

    [Reply]

  7. piahon 03 Sep 2010 at 2:29 pm

    dr,

    muka saya terlalu sensitif, hanya boleh menngunakan produk berasakan air,
    berjerawat dan ada bekas2 jerawat.
    adakah pencuci skinese sesuai untuk kulit saya?
    selain pencuci adakah produk lain yang boleh saya gunakan?
    boleh dr jelaskan?TQ

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Sesuai. Skinese baruje keluarkan product Skinese for acne and oily skins. Harga sama dengan yang ni. Kalau nak order, inform dengan I jenis kulit you and I’ll choose your suitable skinese product.

    [Reply]

    eqin Reply:

    saya nak order boleh? kulit saya jenis berminyak..tiba-tiba sekarang ada jerawat di pipi..risau lah…tak pernah2 ada jerawat byk lak…tolong saya!!!!!

    thxs

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh. Check cara order dekat http://www.facebook.com/formspringtotinjamain

  8. norison 11 Dec 2010 at 4:24 pm

    muka sya mmg teruk sgt bminyak..
    jerawat makin mjadi2 ni…
    kulit pown dh hypersensitive dh..bila asik tempek krim..
    dh nipis sgt.. cmna nk wat??? tulunnnn..hukhuk

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Untuk keringkan jerawat, pakai retin A 0,1%. untuk pencuci wajah, pakai oily facial form.

    [Reply]

  9. fizaon 20 Mar 2011 at 5:41 pm

    dr,help me plz
    kulit sy sensitif
    terlalu kering
    mengelupas
    sebabnye dah lame sy xpakai pencuci
    toner,moisturizer lagi la sy xpakai
    lgpun klit sy snsitif
    bile kene matahari,bley jadi putih2 mcm capuk sikit kt hidung sikit kt pp
    pg klinik kulit,dr ckp ni bkan panau
    ni alergic ape tah
    help me

    [Reply]

  10. fizaon 20 Mar 2011 at 6:05 pm

    kat farmasi biasa ada jual tk

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |