Aug 08 2010

Cara mendapatkan kulit wajah yang mulus!

Published by Totin Jamain at 10:00 am under How to look beauty?

Lagi-lagi tips kecantikan. Lagi-lagi tips kecantikan. Tak ada benda lain ke nak cakap? Memang tak ada. Sorry for all the cowok-cowok out there, belum sempat menulis tips untuk anda. Nanti I fikirkan tips sesuai buat cowok pula. Any suggestions?

Kali ini I nak bagitahu rahsia mendapatkan kulit wajah yang halus tegang dan mulus bak si seksi Beyonce. Orang sekarang sibuk nak minum collagen, makan pil pil mencantikkan dan mengurangkan kerut muka, I pun tak faham kenapa orang sanggup menghabiskan beratus-ratus ringgit membeli product pil kecantikan padahal akhirnya nanti kita akan terkulai di hospital kerana menanggung sakit kerosakan ginjal! Jangan! Kasihan ginjal anda. Selagi kita boleh elakkan dari memakan pil pil macam itu, kita elakkan. Gunakan ubat-ubat topikal (luaran) sahaja pun tetap boleh cantik.

Ramai yang tak tahu tentang khasiat Probio-C. Sejenis Collagen Vitamin C serum yang dipakai setiap kali selepas mencuci muka, setiap kali kulit muka masih perawan. (Belum makeup belum sapu cream belum sapu apa-apa lagi). Product ini boleh didapatkan di farmasi berdekatan. Kalau tak ada boleh order dengan I sebelum Oktober 2010. Harga murah, guarantee punya :)

Sebenarnya Collagen itu apa sih?

Eh tercakap sleng Indonesia pula. Orang selalu sebut collagen-collagen. Poyo je cakap nak makan ubat untuk collagen but hek eleh bukan nya tau pun apa itu collagen. Lepas ini jangan poyo-poyo lagi sebab I dah jelaskan. Collagen itu adalah salah satu kandungan pada lapisan utama kulit (dermis) yang memainkan peranan penting untuk elasticity and skin smoothness. Jadi, semakin bertambahnya usia kita, semakin berkurangnya collagen pada kulit. Maknanya!!! Kulit kita menjadi kerepot kerepot -_- Tidakkk, ku tidak secantik dahuluuuu. Eh eh terlebih emosi pula.


Bukan gambar milik saya.

Kegunaan Probio-C

  • Menghaluskan kulit
  • Mengurangkan kerutan dan garis garis halus pada muka
  • Menjadikan kulit kenyal dan tegang
  • Mencerahkan kulit
  • Mencegah dari sinar UV

Research menyatakan dengan penggunaan Probio-C dalam jangka panjang sehingga 6 bulan ke atas akan menyebabkan kita lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

Cuba teka umur I berapa?!

Share

75 responses so far

75 Responses to “Cara mendapatkan kulit wajah yang mulus!”

  1. Zzon 08 Aug 2010 at 10:33 am

    salam. Prebio-C ni brape ringgit??? ;p

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Harga pasaran tak tahu. I dapat dalam harga rm20. :)

    [Reply]

    Zz Reply:

    mcmana nak oder?? heheheheee…… cara pemakaian camne?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Nanti I jelaskan cara order.

    Cara pemakaian cuma sapu dekat muka setelah mencuci muka. Sebelum memakai apa apa. First step la senang cerita.

    hani damia Reply:

    i nak 1

    [Reply]

  2. farah syamimion 08 Aug 2010 at 10:49 am

    u nak order lahh..kat sini mesti dlm 60 over …hehehhe

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleeeh. Nanti tunggu I announce cara ordernya.

    [Reply]

  3. meeyaon 08 Aug 2010 at 10:54 am

    totin, Prebio-C ni ubat makan or cream yer?
    nak cari la nanti!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Dia serum cecair. Macam minyak tapi tak berminyak. Sapu dekat muka..

    [Reply]

  4. ezamon 08 Aug 2010 at 11:31 am

    teka umor ek???

    sebaya dengan saya

    31?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Salaaaah. 41. -_-

    [Reply]

  5. emonon 08 Aug 2010 at 11:40 am

    OOOooOOo…. patut la U x leh masuk masuk ward yg kanak2 x leh masuk…
    pakai ni eh? haha.
    bape lama ko dh pakai ni?
    em..nak tanya..
    kalo pakai bnyk2 produk kat muka, x mendatangka kesan ke? dah tepek ni, pakai toner, pakai retin A plak,sunblock plak..pastu mlm pakai hydroquinon (gni ke eja?) ..x pe ke?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Takpe je tempek banyak2, kalau step betul nanti adalah effect. Kalau berterabur memang takde effect la.

    [Reply]

  6. husnanerraon 08 Aug 2010 at 11:55 am

    cik totin..bole order ngan u ek??
    sebab skank ni memang ngah carik produk yang boleh mencantikkan muka macam yang u list kat atas tu..huhu..muka i sangat2 teruk skank..tambah2 pas bersukan..:((

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh order. Tapi nanti tunggu I bgtau mcm mana nak order. And bulan depan baru boleh order..time I balek msia baru I bg semua brg2.

    [Reply]

  7. amyon 08 Aug 2010 at 5:47 pm

    totin, kalau dah tepek macam2 kat muke pun leh pakai eh? macam mana nak pakai? i nak order la..macam mane eh?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Bole. Yang penting pakai ni first2 sebelum tepek yang lain. Cara order nanti I bagitahu kemudian.

    [Reply]

  8. ayinweeweeton 08 Aug 2010 at 6:42 pm

    nak order..nak order hahaha klu nak order yang sunblock sekali.hahaha

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Nanti I akan bagitahu cara order semua barangan yang I promote..

    [Reply]

  9. Izzation 08 Aug 2010 at 7:58 pm

    hye totin. nak tanya, kena pakai Probio-C nie before pakai toner ke?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Iyaaa. Sebaiknya pakai ini dulu. Biarkan dia serap. 5minit lepastu baru pakai toner..

    [Reply]

  10. jenon 08 Aug 2010 at 8:26 pm

    totin, saya nk order laa, mcm mane nk order ya?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Tunggu next entry ya..

    [Reply]

  11. fiqah halawaon 08 Aug 2010 at 9:02 pm

    nk order ngan cik totin.. wt cmne ek?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Tunggu next entry ya. Sampai semua barang dah promote baru I buka cara order

    [Reply]

  12. mamaon 08 Aug 2010 at 10:29 pm

    balik msia jgan lupa PULAK bawakan untuk mama..bab ni mama suka sekali…

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Iyaaa mestiiiii. Nanti e belikan!! :)

    [Reply]

  13. Alia Beeon 08 Aug 2010 at 11:52 pm

    hye kak totinx..Saya nak order jugak boleh?sekali dengan mederma lotion tu..boleh tak kak totinx..

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Bole sayangku. Tapi tunggu dulu. Masih banyak product I nak prkenalkan. Bila semua dah bgtau baru I bgtau cara order

    [Reply]

    Alia Bee Reply:

    saya dah beli parasol.kebetulan fam saya pg indonesia.pesan diorang beli dkt sana :D melekit2 seperti akak cakapkan :D
    okey.im waiting.mederma dengan retin A mahal jugak dkt msia.markup hrga la kak.rm59.90 utk Mederma 50g :D HEHE.. dkt midvalley :)

    wink2.thank you so much kak for the tips :) very helpful.semoga berjaya dalam bidang perubatan neh.

    Salam Ramadhan Al Mubarak :)
    Kami puasa dkt msia hari rabu :)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Thanks bagitahu harga pasaran malaysia. Nanti I cuba jual dengan harga lebih murah kalau nak order dari I. Ohya, selamat berpuasa juga!!

  14. luluon 09 Aug 2010 at 9:38 am

    umur anda 24thn ;)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Salah.. Belum 24 laa. :p

    [Reply]

  15. Ainee Cumion 09 Aug 2010 at 2:58 pm

    totin! i nak order..nak order.. tapi bila kat msia nanti u poslah erkk kat I kan??
    how much??

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Iya. tunggu I bgtau cara nak order.. Tunggu I promote semua barang dulu baru I bgtau cara order.

    [Reply]

  16. aliaon 10 Aug 2010 at 3:59 pm

    10ml utk kegunaan berapa lama?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Dalam 1bulan..

    [Reply]

  17. yanaon 11 Aug 2010 at 11:27 am

    salam,nk order mcm ner ek?blh x nnti send info psl cara nk order kat email sy…interested la nk gune,hehe

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Tunggu I post entry blog pasal cara nak order. Blum lagi, tunggu semua product I dah kenalkan.

    [Reply]

  18. chempaka auroraon 12 Aug 2010 at 6:39 am

    menarik..rasa tertarik nak order jg..

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Order!!! Nanti menyesal tidak sudah! :p

    [Reply]

  19. yaneeon 17 Aug 2010 at 10:01 am

    will be waiting for your next entry. i nak order :) oh ya totin, kalau muka jenis oily skin boleh pakai kah? sesuai untuk semua jenis kulit ke? lagi satu, mcm mana nk kurangkan minyak di muka dan nak kecilkan liang pori kat muka? need help!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Boleh. Memang sesuai untuk semua jenis muka.. Lagipun pakai ni time lepas cuci muka so make sure time tu kulit tak berminyak so that serum liquid tu boleh serap ke kulit muka kita. Pakai ni pun sekaligus boleh control our sebum secretion dekat wajah..

    [Reply]

  20. Cottonon 08 Sep 2010 at 1:57 am

    cik totinx,cane nk order?tqvm..

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Check out facebook: formspring totin jamain

    [Reply]

  21. moonon 17 Sep 2010 at 8:18 pm

    akak…kt farmasi ade k jual ubt ni…nk bli jugak

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    kat malaysia takde lah sayang. kalau nak still bole order with me..

    [Reply]

  22. leezaon 02 Dec 2010 at 10:06 pm

    kalau i nak semua produk pada januari nanti boleh ke…spot2 jeragat and utk muluskan kulit muka…probio c ke tu…btau jumlahnya dan cara utk i bank in duit .TQ

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    InsyaAllah akan dapatkan product pertengahan bulan ni.

    [Reply]

  23. Ohh Byhaon 09 Dec 2010 at 12:17 pm

    sis Totin ,
    byha nak order boleh tak ?
    berminat ni .

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    setakat ni tak ada stok lagilah sayang.
    rajin2 check dekat facebook: formspring totin jamain
    any update semua dekat situ.

    [Reply]

  24. ekinon 26 Jan 2011 at 10:03 pm

    hai,i nak pengajaan muka satu set ley x? mula2 nak pencuci muka yang berjerawat, pastu nak hilangkan parut dan nak putihkan muka dan badan? u rasa ader x?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Ada. Bole check dekat facebook Dr. Totin Jamain for all those products.

    [Reply]

  25. Azieon 21 Feb 2011 at 4:23 pm

    saya nak beli probio c dan parasol sun blok. cam mana ye?

    [Reply]

  26. diyaon 22 Feb 2011 at 12:47 pm

    awak saya nk!
    mcm mana nk order?memandangkan kan dah nk kawin niy heheh

    nnt awak email saya boleh? dan harga still rm20 ke?

    simplynadiah@gmail.com

    [Reply]

  27. emy@amirahon 10 Mar 2011 at 8:38 pm

    totin..i nk order…hehehe…:-)

    [Reply]

  28. salon 01 Apr 2011 at 5:04 pm

    kat malaysia ada jual ke probio -c nie??? kat mana boleh beli ye??? kalo xde i pun nak pesan kat u jugak…please inform me….

    [Reply]

  29. dilaon 15 Jun 2011 at 11:55 am

    Assalam…dik…nk tanya..vitamin c ni ada cop HALAL x…berminat sgt2 nih..ehe

    [Reply]

  30. alyiaon 04 Jul 2011 at 4:55 pm

    probio-c masi ada jual g x….nak sangat la

    [Reply]

  31. alyiaon 04 Jul 2011 at 4:55 pm

    oppssss..lupa ngan retin-A sekali ya…tak tau nak beli kat mane…huhuhuh…please…

    [Reply]

  32. Sarahon 23 Jul 2011 at 2:16 pm

    Please email,
    nak beli jugak =D
    thanks

    [Reply]

  33. Lindaon 25 Jul 2011 at 2:09 pm

    Salam Totin..

    ada jual lagi tak probio-c ni? kalo ada akak nak beli dengan Totin..minat sangat ni..:)

    [Reply]

  34. MARYAon 20 Sep 2011 at 9:20 am

    Totin, skg stok available or not?camna nak order…

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    stok belum available. nanti saya inform

    [Reply]

  35. siti mariam ghanion 22 Sep 2011 at 2:12 pm

    hai sis, bole bgi tahu dkt mane saye bole order serum nie.
    saye nak beli n nak mencuba

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    will inform later.

    [Reply]

  36. MARYAon 20 Oct 2011 at 12:22 pm

    Last week i pegi Indon.Adalah tanya tt probio c ni tapi takdepun so i ganti dgn produk lain yg ada collagen n vit c gak..camna kalau nak order berterusan means kalau habis kita tak putus bekalan…

    [Reply]

  37. tarabozuon 25 Jan 2012 at 9:27 pm

    salam..Doc..

    i nak try this produk camna nak order?.. still ada stock lagi ke?

    [Reply]

  38. D-LAon 04 Apr 2012 at 10:06 am

    akak, boleh beli lagi ker product2 nie smua? :) n mcm mana nak order yea..

    [Reply]

  39. fifion 06 Apr 2012 at 2:44 am

    doc ,i nak order please .dekat malaysia mana nak cari ?

    [Reply]

  40. shieon 11 Jun 2012 at 4:18 pm

    Saya nak jugak la (tak habis2 nak cantik haha). Mcm mana nak order?

    [Reply]

  41. shieon 15 Jun 2012 at 11:56 am

    Totin nak order la…macam mana nak order?

    [Reply]

  42. MOMOYon 05 Jul 2012 at 9:48 am

    nak juga dear
    ada lagi ker

    [Reply]

  43. DieanaFirdauson 02 Feb 2013 at 10:57 am

    Salam…
    Totin akk nk order serum ne…murah tu RM20 ..
    email akk tau … dieanafirdaus@gmail.com

    [Reply]

  44. myzaon 27 Feb 2013 at 9:44 pm

    cmna nk oder..nk jugak,.hehe

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |