Jun 25 2010

Cara memutihkan ketiak yang hitam!

Published by Totin Jamain at 10:10 pm under How to look beauty?

Wah sekarang, ramai betul yang tanya I cara memutihkan ketiak yang telah hitam. Mari I bagi tips yang I pernah buat, dan ternyata memang berkesan! Tips macam konyol tapi cubalah! Kalau ketiak dah putih jangan lupa belanja I air putih. Hek ele.

TIPS NO 1
Coletkan sedikit ubat gigi pada hujung jari dan kesat di bahagian lipatan/ ketiak yang gelap. Bersihkan dengan air hangat.

AMARAN: Jangaan teruskan tips ini kalau tiba-tiba kulit merah-merah. Itu maksudnya kulit anda oversensitif. Tak boleh pakai tips ini. Kita ganti tips lain.

TIPS NO 2Perah air limau dan timun. Gosok dekat kulit dan biarkan beberapa minit.

ALASAN? Kandungan air limau dan timun ni ada antioksidan yang dapat mencerahkan sel melanin pada kulit. Actually bukan dekat kulit ketiak sahaja, dekat seluruh badan pon boleh! Siapa nak putih, boleh mandi air limau dan timun.

TIPS NO 3
Tau tawas tak? Alah batu tawas itu!! Okay cairan product tawas ini digosok dekat ketiak kita time mandi.

ALASAN? Sebenarnya tawas ini untuk menghilangkan bau badan dan mengurangkan peluh di badan. Dengan peluh yang kurang sekaligus dapat mengurangkan risiko ketiak hitam dan bau bacin!

TIPS NO 4
Rajin-rajin lah lulur badan / pakai scrub setiap kali mandi.

ALASAN? kesan hitam di ketiak adalah daki-daki yang melekat-lekat. Daki itu tak akan hilang kalau hanya dengan sabun biasa. Scrub dengan menggosok di celah celah sulit dapat memutihkan bahagian tersebut! Yang ni hari-hari memang I amalkan.

Ketiak saya kiyut. Wtf.

Kalau tak sabar nak ketiak putih dengan segera, mana lah tahu esok nak interview jadi stewardess ke (eh nak jadi stewardess kena check ketiak ke?) boleh datang bertemu dengan doktor pakar kulit (dermatologist) untuk dapatkan krim pemutih kulit. Kalau nak free boleh datang klinik I 10tahun akan datang. Eceh. Tak habis-habis nak berangan.

Share

42 responses so far

42 Responses to “Cara memutihkan ketiak yang hitam!”

  1. emonon 25 Jun 2010 at 11:30 pm

    lawak siaaakkkkkkk…..
    paling xleh blah “ketiak saya cute”.hahahaha.mcm nak gelak smbil blasah ko la totin.hahahah

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Emon!

    Ahahahaha. tapi mmg cute kan! lol. ;p

    [Reply]

    akula. Reply:

    hmm.. ubt gigi tu btol ke? xde risiko??

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    tak ada. boleh je praktikkan cuma effect lambat la sikit

    [Reply]

  2. The Travelleron 26 Jun 2010 at 10:29 am

    ketiak kita pon comel gak. hahhaha. mati katak la berangan :D

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    The traveller

    jom lawan ketiak siapa kiyuut. ;p

    [Reply]

  3. azzon 27 Jun 2010 at 1:07 pm

    thanks totin for the tips!!!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    azz

    eheee welcome!

    [Reply]

  4. zazaon 27 Jun 2010 at 1:08 pm

    suka tips ni!!

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    zaza

    cubalah try!

    [Reply]

  5. fendyon 28 Jun 2010 at 8:21 am

    tips yg bagus..

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Fendy

    uiks. you amalkan ke? takkan you nak ketiak putih kot.

    [Reply]

    fendy Reply:

    ahahah…bagus untuk pembaca lain..ketiak i mmg putih…ahaha

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    wowww amazingnye ketiak fendy putih! hahahaha

  6. Sarahon 03 Jul 2010 at 9:51 pm

    wowww amazingnye ketiak fendy putih! hahahaha

    [Reply]

  7. bOndaon 03 Jul 2010 at 11:07 pm

    tOtin, infO yang bagus!

    pestaim tau tips2 nih..
    bOnda mintak izin nak c&p letak kat blOg bOnda yer.. ;)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    iyaa tak apa. memang untuk share ke semua orang pun :)

    [Reply]

  8. riaon 08 Nov 2010 at 1:45 pm

    iyaaaaaaaaaaaaaaa kadang g’ Pd LoK pAkeK teNgTop.

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    PD2 wae….

    [Reply]

  9. fifion 12 Nov 2010 at 7:23 pm

    haha,lawak.. ok jugak tips2 nih!! mekasih!!! ;)

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Yea :) welcome.

    [Reply]

  10. anaon 21 Nov 2010 at 1:37 am

    tips no 2 tu kne pki limau pe?

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    Limau nipis kecik2 tuu

    [Reply]

  11. nursing schoolson 18 Dec 2010 at 8:21 am

    Wow this is a great resource.. I’m enjoying it.. good article

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    thanks :)

    [Reply]

  12. Nurul Asfarinahon 24 Jan 2011 at 10:29 pm

    thanks for the tips….^__^

    [Reply]

  13. cahayaon 14 Feb 2011 at 2:11 am

    antara kesemua tips tu..yg mane plg berkesan n cepat bertindak….

    [Reply]

  14. noviraon 19 Mar 2011 at 4:00 pm

    lau orang malaysia ye?

    [Reply]

  15. lynaon 04 Apr 2011 at 12:31 am

    jd untuk mempercpatkan ketiak putih guna apa??

    [Reply]

  16. lanion 07 Apr 2011 at 3:27 pm

    scrub boleh gune hari-hari ke???bukan ke biasa nya x boleh guna lebih dari 2x seminggu?kalo boleh,i pun nak guna hari2 juga la:)

    [Reply]

  17. Puanon 28 Apr 2011 at 8:01 pm

    Tips nak kongsi.senang je.gunakan tawas.kompom ble putih n wangi. sy dan kuarga gunakan produk ni.alhamdulillah berkesan.cubalah masuk laman ni.InsyaAllah ble bantu anda. http://armpitproblem.blogspot.com/

    [Reply]

  18. Rozieon 06 May 2011 at 5:11 pm

    Hai sume..
    Kat sini saya nak kongsi cara untuk menghilangkan gelap pada ketiak, celah kelengkang, leher.. Saya dah cuba produk ni.. mmg berkesan.. =)

    saya terjumpe produk ni masa tengah ber’FB’.. hehehe.. Thanxx Selalufikir Onlineshop.. =))

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=126406120769077&set=a.126406104102412.28540.100001990708504&type=1&theater

    [Reply]

  19. izamon 31 May 2011 at 7:35 pm

    Kawan bagi saya tawas spray. first, x percaya sangat la. dah pakai sebulan. excellent! ketiak saya putih n bebas dr daki. tak bau dh. sy introduce to girlfriend juga.n skrang satu family pakai.sy beli online je… http://armpitproblem.blogspot.com

    [Reply]

    marina Reply:

    bole sy tahu awk beli dekat mne bnde 2

    [Reply]

    winova Reply:

    x dek jual kat kedai ker?

    [Reply]

  20. marinaon 15 Jun 2011 at 4:39 pm

    saye gune kn limau nipis dengan kapur sireh.. boleh ke ??

    [Reply]

    Totin Jamain Reply:

    dah try tak? oke ke?

    [Reply]

  21. grow hair outon 16 Aug 2011 at 1:46 am

    marketing

    [Reply]

  22. farrahon 23 Aug 2011 at 7:04 am

    seronok sangat nak cube…….I nak cube yg perahan air timun dan limau tu……..cube putih kan kulit

    [Reply]

  23. nellyon 26 Feb 2012 at 5:39 pm

    I cuba l dlu ntR cr numbr one,,,

    [Reply]

  24. hilangkan bau ketiakon 29 Nov 2012 at 10:49 pm

    nak cuba la nih..

    [Reply]

  25. zeeraon 09 Mar 2013 at 12:32 pm

    boleh pakai ape2 jenis skrub ke?? facial/body scrub pon x kesah ey??

    [Reply]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

| |