Archive for September, 2014

Sep 27 2014

GRANDEUR BUTIK SAYA

Ye, saya sekarang sedang pening kepala muntah muntah mengandungkan baby baru. InsyaAllah baby akan dilahirkan pada 1 November 2014.

Yes, Im gonna deliver my second baby, GRANDEUR, it’s celebrity fashion online store yang mengumpulkan beberapa orang celebrity di bawah satu bumbung. Im one of the director, yang handling vendor and artis. Banyak sangat pancaroba untuk capai matlamat ni. Betapa mual muntahnya nak dealing dengan artis and celebrities, tuhan je tahu. Ingatkan senang, tapi kalau terkena artis yang kelwat tu terasa nak muntah disitu juga. Baru aku tahu kenapa tuhan tak jadikan aku artis. Haha tak pasal-pasal.

Kalau nak suruh cerita step by step perancangam awal sehinggalah butik dilahirkan, belum masanya lagi kot. Tunggu sampai butik dah launch, dah successful, insyaAllah i ceritakan semula. Sekarang ini cukup sekadar memberitahu yang I tersangatlah busy sebagai doctor in klinik, director in butik, and housewife. Sampai kadang kadang terasa nak ada 8 tangan. Sebelah tangan buat report baby kematian, sebelah lagi balas email boutiaue, sebelah lagi lipat baju, kemas rumah sambil kejar Aurora turun naik tangga.

Korang semua jangan lupa datang pada 1 November 2014. Lokasi butik di Uda business centre, JOHOR BAHRU. Area belakang Jakel. Yeahh, ada Liyana Jasmay tauu. Sorryyyy… special appearance kena lah ikut selera director. I’m a BIG FAN of her and yeaaaa tak sabar nak selfie dengan LJ!

Jangan Lupa tau!

GRANDEUR CELEBRITY FASHION ONLINE STORE

1 NOVEMBER 2014

ALAMAT SEPERTI DI ATAS.

INSTAGRAM: GRANDEUR_MY

FACEBOOK: GRANDEUR

Untuk latest update boleh follow instagram and fb tu oke? Kalau ada sesiapa vendor teringin nak selit selit dalam butik ni boleh email ke hello.grandeur@gmail.com . See you guys there!

Tadaaaaa!

No responses yet

Sep 19 2014

Apa yang merunsingkan?

Published by under I'm just rambling.

20140919-101240 am-36760213.jpg

Di atas adalah gambar sekarang di klinik, terus buka pintu dan menghadap kaunter. Terdapat sepasangan suami isteri mendaftar untuk check kuning anaknya. Menunjukkan kejap lagi saya ada patient. Takpe masih sempat menaip.

Sementara waktu lengang di hari jumaat yang hening ini, izinkan saya membebel satu dua perkara. Especially bab baby and treatment. Pelik pelik masyarakat sekarang.

1) Berkenaan dengan kuning. Sudah sedia maklum, perawatan kuning hanyalah exclusive breastfeeding. Bermakna susu ibu sahaja. Melainkan memang ibu tak ada susu langsung atau baby anak angkat, boleh bagi formula milk (tak digalakkan) . No jamu, ramuan itu ini, bagi baby minum itu dan ini. Eeee so scary can you imagine your virgin tummy yang lembut tipis dibagi makan bukan bukan just because of the petua yang mengarut itu?

20140919-101757 am-37077064.jpg

2) soal uri.

20140919-103717 am-38237769.jpg

Walaupun tahu gambar ni dah tersebar meluas di internet, i do respect the baby. This case from baling. Home delivery. Father is shiah act as bidan sambut delivery. When JM came & want to clamp n cut the cord father refused. Father claim this placenta will give nutrients for his baby.
But still need to do home visit. This is so ridiculous. As superior must do police report and go site to see the progress. But still have to find out ways to solve the problem. Skill to tackle the parents. Bayangkan anything happen to the baby, menangis tau kita (doctor) nak menjawap!

3) pil menggugurkan kandungan?

20140919-104317 am-38597571.jpg

Apa nak jadi sekarang ni?

No responses yet

Sep 12 2014

Dulu dan Sekarang.

Published by under I'm just rambling.

20140912-113830 am-41910890.jpg

Dulu, white coat ku usung ke mana jua. Lengkap butang tinggi tinggi. Dalam kocek atas ada pen, dan penlight. Kadang kadang siap ada tongue spatula. Kocek bawah sebelah kiri ada buku oxford setebal 5cm, kalau jumpa kes pelik pelik cepat cepat buka buku. Kocek sebelah kiri ada junkfood berterabur. Curi curi makan bila lapar. Tu belum lagi letak reflex hammer di samping white coat. Kalau timbang agaknya berat terus naik 5kg. Semua tu zaman housemanshop.

Sekarang? Tersergam indah wahai white coat ku. Setahun tak basuh basuh. Ish ish ish tak senonohnya.

No responses yet

| |