Archive for November, 2011

Nov 30 2011

Secondhand SALE!

Published by under Ladies & Gentleman!

Blackberry TORCH untuk dijual. Still in good condition. Free with 1 original extra battery, dan segala accessories blackberry tak pakai lagi. Bhuahha. Sebenarnya I sendiri tak tahu dapat free earphone and soft case ke apa orang panggil itu. I nak jual, baru tergerak nak buka kotak blackberry itu. Eh ada macam-macam rupanya. Nampak sangat masa beli dulu-dulu terus ambil blackberry, tak lihat kotak pon. Gelojoh namanya.

Sebenarnya jangan terlebih excited dengan tawaran ini. Sebab I dah ada buyer. :p

Okey okey, yang ini betul-betul. Tak ada buyer lagi.

Canon EOS 1100D Digital SLR Camera 18-55mm Kit

Price: RM1500

Free with 8G memory card, Extra battery with halflife 32hours, 1 lens protecter

Sumpah, camera ini tidak ada calar balar dan cacat cela. It’s PERFECT yo! Sayang sebenarnya nak jual, tapi nak jual juga atas tuntutan keluarga. Eceh salahkan keluarga tiba-tiba. Sebenarnya nak beli SLR lain. Jadi nak jual yang ini. I baru pakai sebulan. Bought it on 1st October this year. Baru beberapa kali petik sahaja. Sangat awesome. Tapi nak beli yang lebih awesome. Ngeh-ngeh.

Jual dah murah itu. Siap bagi free macam-macam. Kalau beli dekat kedai di luar sana mana dapat harga cenggini. Memory Card siap free gambar I lagi. Eh eh main-main pula dia.

Berminat? berminat?

Send me and email: etotinx[at]gmail.com

Berurus niaga dalam email lebih formal sedikit. Siapa cepat dia dapat.

19 responses so far

Nov 24 2011

How to get rich ar?

Published by under Spare me 100 bucks!

I am so frigging broke this month. Pengeluaran bulan ini melampau-lampau. Ayat macam rasa sedikit menyesal.

I was looking to buy an Iphone since I started working. Lama gila mengidam. Eh bukan lah mengidam sangat but planned to buy it for my second phone. Easier lah for me, sebab iphone sangat “doctor friendly”. Macam-macam applications untuk doctors. Especially part nak buat kira-kira for renal function, GFR, oxford books dan banyak lagi score yang related to medicine terdapat di Iphone.

However, blackberry still on top.

Tetapi malangnya, sewaktu oncall yesterday, tiba-tiba kejadian tidak diduga berlaku. My blackberry Torch mati mendadak. Okeh fine, maybe it’s out of battery. *Kata dalam hari* Tak sempat langsung nak charge since I was damn busy gila. Selesai bertugas, balik rumah, tekan-tekan tak hidup juga. Change other battery still tak hidup. Charge battery pun sama. @#@#$@##%# tekanan juga.

Lepas itu terus pergi kedai handphone.

“I want new blackberry please.”

“Latest edition is 9900 Bold / Bold 4

“How much is that?

“#$#@$#@$”

“Okeh I buy”

Beli handphone macam beli gula-gula. Lepas itu baru suruh Amoy itu repair my torch. Dia reformat balik semua kejadah, dah okey. Kah kah kah. Sekarang ada 2 blackberry. Nak jual Torch, siapa nak beli?

“Ayah nak beli Torch saya tak?”

“Err rasanya Torch itu ayah bagi masa birthday awak tahun lepas”

Eh alamak.

I tak pandai nak buat review handphone ini. So far, blackberry memang the best. Kalau suruh compare dengan Torch, bold 4 nampak lebih elegant dan professional. Tetap dengan touch screen tetapi bezanya, screen look much brighter and sharper compare dengan Torch. Kalau ambil gambar, gambar lebih cun lah. (itu penting)

.

Bulan ini juga, Syed Sobrie genap 1 tahun. 30 November birthday dia, bermakna I have to renew road tax that cost me thousands +++. Sebenarnya ayah dah renewkan last week, but he keep on reminding me, roadtax awak habis bulan ini, ayah dah renew kan. Ayah dah renew kan. Dah renew kan tau.

Persoalannya, kena bayar balik ke dekat ayah?

.

Eh, esok dah 25hb?

Yeay gaji!

12 responses so far

Nov 20 2011

Bestball.

Aktiviti riadah kali ini adalah bermain baseball. Derang semua ajak main ini, alamak benda alah apa itu? I tak pernah tahu permainan ini, tapi pernah teringat dulu kecik-kecik tengok cerita Doraemon. Nobita selalu kalah main baseball dan kena pukul dengan Giant oleh kayu baseballnya. Lepas itu Nobita pun menangis. Eh eh ini kenapa tiba-tiba cerita Nobita pula ini?

Sungguh-sungguh nak pukul bola yang dikeluarkan dari mesin mengikut kelajuan yang kita minta. Kalau rasa hebat, kita pilih speed bola yang paling laju. Bola datang, cepat-cepat pukul bola itu. Susah dooooo.

Tak ada bakat =(

Oh anyway, I only had 1% sports genes in my body. Don’t blame me. Blame my genes lah.

Tu dia team baseball kami. Cheh. Team posing je lebih.

Muka nak bagi penumbuk.

Tadaa, bahagianya kami dapat main baseball walaupun tak score langsung. Tak apa, pengalaman itu penting. Korang ajak I main bola yang pelik-pelik I mana lah reti. Esok lusa kita lawan futsal, nanti wa gelecek bola mesti engkorang tercengang.

BBF= Best Biras Forever.

Interested? Boleh datang ke rooftop One Utama!!

4 responses so far

Nov 18 2011

Ikan buntal.

Published by under Camera whore genes!

It’s a very candid camera of me. Kita tengah buat muka yang bukan-bukan, waktu itulah kau nak snap gambar kan?

A picture of myself to scare you, bhuahaha.

Actually, banyak sangat ekspressi muka yang entah- apa -apa tapi tak sanggup nak tengok apatah lagi upload di sini.

13 responses so far

Nov 15 2011

S&N wedding.

Published by under Best Wishes!

Kalau pergi wedding, benda pertama adalah makan nasi minyak. Remember I said before, I memang penggila nasi minyak. Tapi sayangnya kalau pergi kenduri kahwin tak boleh ambil nasi minyak 2 kali tambah, jadi I akan gunakan sebaik-baiknya jemputan kenduri kahwin kawan-kawan untuk makan nasi minyak.

Untuk pengetahuan yang tak tahu, Batu Pahat punya nasi minyak memang awesome. Kalau pergi weddings dekat area selain Johor, nasi minyak sedap tetap di Batu Pahat. Tak percaya? Nanti datang lah kenduri kahwin I. Eceh.

Reason kedua ke kenduri kahwin adalah untuk bertemu sahabat. Masa ini lah kita jumpa kawan-kawan sekolah yang sebenarnya dulu waktu sekolah tak pernah tegur sapa pun. Tiba-tiba terjumpa dekat weddings, “heyy!! It’s been years since we met! Lama tak borak-borak! Cantiknya awak sekarang!” Teguran yang sungguh plastik. Lama tak borak? Rasanya macam tak pernah borak kot. Tapi tak apa, dimaafkan. Itulah namanya salam ukhwah.

Tudung purple adalah best buddy time sekolah-sekolah. Dulu dia skema pakai cermin mata bulat pergi sekolah, sekarang mata jadi warna cokelat. Cermin mata bulat dah tak ada.

Sesi sign autograph bajet diva.

Semua orang pakai misai, benda alah yang I pakai itu namanya janggot. Tapi I tak tahu kenapa tak macam janggut. Nampak macam apakebende entahlah. Amalina Ainaa berbaju kebaya biru di depan sekali. Dia bukan tertidur tapi dia sedang menirukan gaya Mr. Potato.

Bhuahaha. Suka-suka aku je. *larii.

Alamak excited tunjuk gambar orang, terlupa tunjuk gambar pengantin. Pengantin perempuan adalah rakan sekolah-sekolah. Pengantin lelaki orang Batu Pahat juga kalau tak salah. Sekarang ini trend mencari pasangan orang Batu Pahat. Kan kan kan. Eceh

Kami semua adalah senior Najwa Latif, Temenggong Ibrahim Girls School (TIGS). Sengaja letak nama Najwa Latif biar orang google nama tu, keluar blog ini. Kih kih kih.

Stunning nya.

Eceh mat romeo ini buat muka cute pula. Ini adalah bf kepada kawan I. Daripada dia terpinga-pinga tak tahu nak buat apa dan melihat aksi kami kehulu-kehilir, I bagi dia tugas pegang camera dan snap gambar kami sepanjang hari itu. Thankyou Abot. Jasamu dikenang sehingga ke akhir hayat. *Cellamak ayat aku.

Congratulations to Sh. Shahirah and Nasir.

Juga ucapan tahniah buat pasangan NoraJoey dan Afiez Azam. Sorry majlis you jauh sangat di Tawau, tak dapat nak datang.

Sekarang I letak satu part events di sidebar sebelah. Dari situ I akan updates event pengantin jemputan korang. Kalau berkesempatan I datang. Next events this 20th, wedding blogger Nieja Muhaimi di Setiu, Terengganu.

Siapa datang? Jumpa di sana!

16 responses so far

Next »

| |