Archive for October, 2011

Oct 31 2011

Annoying patients.

Published by under Don't sue me!

D:  Makcik, sebelum ini makan ubat apa?

P: Ubat darah tinggi.

D: Ubat apa makcik, nama dia apa, ingat tak?

P: ubat yang kecik-kecik warna kuning 2 biji, ubat putih besar bulat dipecahkan jadi separuh, ubat yang bla-bla

D: Ughhhhhh!

You think I noe haa?

D: Makcik sakit kencing manis dah berapa lama?

P: Dah lama dah.

D: Berapa lama tu? Ada dalam 5 tahun? 10 tahun?

P: Lama lah jugak..

D: Agak-agak berapa lama?

P: Entah

!@!$@#$#@%#@%@

12 responses so far

Oct 17 2011

Happy Jubli Perak to me!

Published by under Best Wishes!

Setiap tahun akan menjadi super eager for the birthday. Tetapi tahun ini tidak lagi. Mungkin kerana faktor usia. Bajet kalau tak celebrate birthday tahun ini, I didn’t turn a year older? Err. Tak mungkin.

My birthday fell on Wednesday (12th Oct) this year which made it just about the lamest day of the week, and I did almost nothing outside of routine on my birthday. Dah lah kerja, penat. Tak terfikir nak celebrate. Plussssssssssssss ada big fighting with Emmet on the day of my birthday. Ada ke patut dia tak wish langsung, not even a phone call. Okey fine dia wish dekat Fb je a day before, tapi entah-entah dia letak auto wish ke dekat fb can aar??

He is kinda workaholic man, yela I know. Balik kerja pun dah lewat malam, sampai rumah dah penat and terus tidur maybe? Tapi nak wish pun takkan tak sempat. Hoaaa emo much. The next day pon dia tak call, T_T. Lepas itu padan muka aku merajuk.

Bajet dia nak pujuk? Nooo. Sorry. Dia tidak ambil peduli *hatipecah*. For him, Gf number 2, money always be his number 1. Grr. By the weekend, dia tak balik Johor tapi dia cakap nak pergi Penang, ada football match untuk office dia lah tak berapa faham. Football and me, dia pilih football. Aku sikit punya ramping bentuk badan, dia pilih yang bulat.

EEEEEeeeEeeeeee!!!!

On Saturday morning lepas balik kerja,

“Come out now, I’m in front of your house”.

Mengada-ngada. Sejak bila pandai berdrama ni! Habis kau, aku pukul depan rumah. He surprised me with a dozen roses. Sedihnya, kenapa nak romantik romantik ni. Kan dah sedih.

.

We celebrated the birthday at DreamWorld. Sebenarnya ayah dah booking DW awal-awal for us to karaoke-ing and celebrating. Dah alang-alang Emmet balik Johor jadi dia kena terjebak jua. Actually, he don’t like karaoke, because he said he’s tone-deaf. Tapi kita paksa nyanyi juga! Nyanyi juga! We don’t care.

.

Finally can celebrate with him. Terharu rasanya.

For years.. I’m waiting for this moment. T_T

Kami memang tak berapa nak betul.

It happened after 3 hours in karaoke room. Bibik dah tidur, Faza tepuk-tepuk bibik. Azu menangis merajuk buat perangai.

Abang be the photographer! Bagus, bagus. Kerja saya posing sahaja.

Briefly thank everyone who has sent warm, sweet and beautiful “Happy Birthday” wishes. Thanks Emmet for the effort and surprise.  Thanks Mikaela Ida for the birthday wish on your blog!

What I wanted for my birthday? A good life! Yeaa, the only things that are needed to live a good life are someone to love, something to do, and something to hope for. I have all of these things and so much more, anything else is just the cherry on top.

I had so much fun, Happy Jubli Perak to me and Thank you everyone for loving me. Eceh.

20 responses so far

Oct 14 2011

Kerana di setiap gambar ada lagu..

Published by under Camera whore genes!

Nowadays semua orang nak carrying DSLR here and there. Even pergi shopping mall pon nak gantung berat-berat dekat leher. It’s just a trend. Dulu trend bawa guitar gantung belakang badan sambil jalan-jalan dalam shopping mall, now is DSLR pula.

Honestly, nothing wrong with my previous samsung camera, best, dah lah boleh camwhore sendiri sebab ada skrin dekat depan so sangat berguna untuk orang vain macam saya. Yea, it looks nice bila capturing with good light err maksud saya macam dekat tengah-tengah panas terik ke, sport light kiri kanan memang awesome. But bila tiba waktu malam, mula lah dia buat hal. It turned out like shit.

Why are you shaking? Ambil gambar lagi sekali!

Nak emo-emo pula padahal camera murah itupun nak bising.

The pengajaran is, I cannot vain at night? wtf.

Tak tak, mana boleh cenggitu, tangan menggatal to buy a DSLR. Truthfully, I know nothing about cameras. Much less DSLRs. Haram jadah tak tahu. The first question to the penjual camera;

“Do you have any DSLRs with pink color?”

“Blughhhhhhhh -_-“

Ups sorry, saya memang akan beli barang berdasarkan warna. ;p

I just love the color red! Dekat dekat dengan pink, sokayy!

Time to show you test photos, okay jom!

Non editing tau. Kiterang main petik-petik sahaja. Nampak macam candid tapi sebenarnya tengah buat-buat ketawa sambil cakap “wei kau petik gambar aku tengah ketawa tau! tau!”

Yun was super excited after captured this picca. “Cantiknya aku ambil gambar kau!”

Helleh, actually dia nak cakap I cantik but cover cover lah tu. Haha ok shut up, jangan nak perasan boleh?

And it makes you looks younger.

Patah seribu hatiku,

bila mengenangkan..

segala yang kita bina bersama..

haruskah ku lupa..

Eh eh touching pula tiba-tiba tengok gambar ini.

See, gambar yang cantik juga boleh membuat hati menjadi touching.

Bak kata Yuna, “Kerana di setiap gambar, ada lagu.”

Rambut kalau ada kutu pun boleh nampak jelas.

Bila gemuk, camera ini jujur tunjuk gemuk. So menyampah. Tak ada ke camera yang can adjust your weight? Haha.

Overall, I just love it. But the cons tetap ada, a bit heavy lah for camwhore. Oh lupa nak cakap, I bought it at Singapore, dengan harga yang much more cheaper, siap dapat extra battery and lenses. Walaupun sebenarnya tak faham apa fungsi lens itu aku bedal sahaja lah. Kalau contact lens aku tahu lah. -_-

13 responses so far

Oct 11 2011

I hate my wisdom teeth!

In most people, wisdom teeth come in between the ages of 15 and 25. Meaning gigi I keluar di umur-umur lanjut. I dah buat minor surgery for my wisdom teeth belah kanan bawah. Menyeksakan but last year I tengah holiday, tak ada risau apa-apa. Can fully rest at home.

Kali ini, gigi mengada-ngada over left lower side buat pasal lagi. Same case. Maybe because of my stupid small rahang so the doctor need to do some minor operation to extract that teeth. Entahlah aku bukan dentist so tak berapa faham. Daripada menahan sakit tidak terhingga, baik lalui sahaja lah.

Dentist I itu adalah dentist favourite family dan rakan-rakan sebab dia handsome. Okey alasan tak munasabah. Tapi betul tau, if the doctor is handsome, peramah and pandai ambil hati patient, kita jadi comfort while doing the operation. Sakit tidak terhingga tapi bila dia cakap “Tahan sikit ye..” Gugur jantung.

Eh gatal.

Sepanjang the operations, doctor itu nasihat I macam macam pasal housemanship. Kena bersabar, keep strong and all. Adoi sempat lagi nasihat. Gigi aku tengah sakit kau kerjakan ni. -_-

I was thinking that, “minor operation over the rahang?” oh that means after the operations, rahang muka I akan berbentuk dan cantik sikit lah. Macam plastic surgery itu konon-kononnya. But unfortunately, muka I swollen over left side! Can imagine muka I yang tembam ini bertambah tembam. Daripada bakso menjadi doughnut. and having facial assymetry, slurred speech, drolling of saliva due to anesthetic effect.

The anesthetic effect dah hilang sikit-sikit but the swollen ni tak hilang-hilang. Esok I kerja doooooo. I dapat MC for 3 days actually, tapi memandangkan I tak boleh mengambil emergency leave sesuka hati, terpaksa lah datang bekerja. Memang kena pakai face mask sepanjang kerja. -_-

Sebenarnya kan, I was oncall yesterday. Sleepless and of cause tak cukup makan minum. Because everytime I oncall, I just eat roti and day after oncall I akan melaram makan banyak-banyak. I tipu doctor I cukup makan dan cukup rehat, have to lah sebab doctor itu takut I pengsan during the operations. Luckily I still survive. Tetapi, kesilapan berlaku hari ini, perut berbunyi berirama tetapi I tak boleh buka mulut langsung and my rahang is hell punya sakit.

:'(

Fact: Saya bergigi cantik dan tak pernah ada masalah gigi berlubang. Masalah saya sekarang ini adalah ber-rahang kecil tetapi mulut banyak cakap pot pet pot pet.

12 responses so far

Oct 10 2011

Blog readers

Published by under Well-meaning friends.

Kisahnya begini, kawan baik saya waktu kecil-kecil ada kawan. Kawan dia adalah blog readers I. Macam mereka berborak bersama, Hey I read Totin Jamain’s blog. Wait wait. Aku macam kenal lah Totin tu? Budak Batu Pahat yang comot lomot itu kan?

Maka kami disatukan. Eceh ayat macam bercinta pula.

Pink guy beside me itu lah kawan waktu kecil, main sama-sama, mandi sama-sama.

Eh eh mandi kolam renang maksud saya.

Dan ini adalah blog reader saya. Cikgu Fifi nama dia. Sanggup dia datang dari Pontian semata-mata nak jumpa I. Okeh mari muntah. Tak adalah, kebetulan dia turun Batu Pahat so kami hang out lah sekejap. Untuk awak, sorry sebab perangai kita memang bukan-bukan sedikit. Pengaruh Hafez memang luar biasa!

Korang kalau turun Batu Pahat roger-roger lah. Batu Pahat memang tak ada apa, tapi ada Totin Jamain. *bajet*

8 responses so far

Next »

| |