Archive for September, 2011

Sep 30 2011

Post call holiday.

While you guys reading this, I’m now heading to Singapore! Yeayy Singapore! Holiday yeyeh. *very excited* I oncall yesterday so remember our government buat shift system? Yang macam we are not allowed to work more than 24hours macam sebelum ini kami terpaksa bekerja 36hours straight tanpa henti?

Not yet now, once kita oncall hari ini, esoknya akan 1 day off. So I ambil extra off and pergi oversea. (Oversea lah sangat, seberang tambak Johor je pon). Punya lah jakun sampai bawa bekalan makanan macam-macam bajet macam dekat Singapore itu tak ada makanan halal ke apa?

I cut my hair shotter, dyed with Golden Blonde but wth? Tak nampak pun warna rambut berubah.

I miss my long hair sebenarnya. Can curl and do whatever I want. Just a bit leceh bila nak pergi kerja kena bangun pagi-pagi and sipot rambut. 🙁

Tak apa lah. This hair is still okay. *Even the bf seems don’t like it* . Tak apa tak apa. Still nice la still nice *comforts self wtf.*

12 responses so far

Sep 27 2011

Once upon a time..

Published by under Wasn't That Funny?

there lived a very cute girl.

Blugh. Okey I lie.

Friend of mine uploading this picture in her facebook. Siyot. -_-

This picture proof the real me.

Oh my goodness. -_-

Nooo. I’m not rongak! It’s a pearl from cool blog. Haha bongok tak?

13 responses so far

Sep 23 2011

Don’t break my heart.

Iklan ini sungguh menyayat hati. It shows how your smoking affects your loved one. Tak kira bangsa dan agama. And the situation exactly like what I always seen during my working hours. Yes, I know.. To stop smoking is not that easy, but if you are aware of adverse effects of smoking then you can easily stick to your decision to give up the addiction of tobacco. It is better that you are aware of these symptoms before giving up smoking.

Jom ikut I jalan jalan hospital.

And you will know how tired we are for treating you, tahu tak?

2 responses so far

Sep 22 2011

Tak ada tujuan.

Published by under I'm just rambling.

Hari-hari I akan tanya kengkawan, “Weh, nak update blog weh. Ada idea tak?” ; “Update lah pasal kerja kau” Nooo way. I hate my job and I won’t wrote anything related to my job. Like duhhhh. Dah lah seharian bekerja, balik kerja nak update blog pon takkan ingat kerja lagi? Sorrryyyyyyyy.

Every morning I wake up early. Very the early lah ayam pon tak berkokok lagi. Pagi-pagi akan race dengan apek cina jiran depan rumah. Tak tahu kenapa pagi pagi apek berambut putih penuh sekepala itu akan keluar seawal pagi. Mahu ke mana, entahlah.

Pulang ke rumah malam hari. Kalau awal-awal bulan hari itu pulang dalam pukul 11 malam. Tapi sekarang semakin awal. Sekitar jam 6 atau 7 malam? Err. Tetap aja cuaca sudah gelap gelita. Pengorbanan namanya. Balik kerja sudah penat. Otak tak boleh berfikir lagi. Blog nak update apa pun tak tahu.

Hari hari pergi kerja. Even hari Sabtu dan Ahad juga. Hari 1 Malaysia juga kena kerja. Bangla pun cuti pada 1 Malaysia. Eh siapa yang sebenarnya orang Malaysia pun I dah keliru.

Amboi amboi korang semua meriah sungguh berhari raya bercuti sakan 3 hari sempena Hari Malaysia ye. Haip. I cuma dapat pergi release tension di pantai Minyak Beku yang indah gila. Err jadi lah.

Thankyou soulmate bawa jalan-jalan penghibur lara. Soulmate aku nampak tangan, kaki dan sedikit cuping telinga sahaja. Maaflah.

Oh rupa-rupanya apek jiran depan rumah berambut putih yang selalu racing setiap pagi itu adalah boss I sendiri. Kalau lah dia tahu I lah yang selalu hon belakang kereta dia sebab dia lembab bawa kereta. -_-

Goodnight. Nak tidur, esok putaran hidup seperti biasa. Bulan ini kerja penat. Cepat lah hujung bulan. Nak gaji banyak sikit boleh? Fine, tak ada siapa layan.

14 responses so far

Sep 15 2011

Gigitan Damia

Ramai yang bertanya mana nak dapat macarons di Batu Pahat. Eleh kau fikir duduk Batu Pahat tak dapat makan makanan mat saleh ke? Mari sini I bagitahu rahsianya. Tak kiralah di mana anda berada, di Parit Raja ke, Parit Marjo ke, kampung jawa pelusuk mana pun, anda tetap boleh dapatkan macarons langsung datang di depan pintu rumah anda.

Gigitan Damia lah rahsianya!

A treat for any occasion suitable to your taste buds. / damiabites@gmail.com / phone number: 0143023691

Sayangnya nak makan….

Nak order ini time tunang nanti. Alamak tak surprise dah.

Rugi siapa yang tak datang beraya rumah I. Sebab I akan sajikan dengan macarons enak dan lazat. Macarons buatan tangan Damia sangat sesuai dengan lidah kita lebih-lebih lagi orang jawa ini. Tak manis sangat, tak muak sangat. Rasanya sungguh special sehingga tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata. Ceewah.

Berminat? Teruja dan tergoda, APALAGI?

or click Facebook Damia Bites.

7 responses so far

| |