Archive for February, 2011

Feb 28 2011

Di persimpangan dilema.

Published by under Well-meaning friends.

AWAS!

Bila nampak kereta ini saja, Syed Sobrie terus tertewas. Tak terlawan rasanya nak mengejar kereta turbo dipandu gadis kecil molek tapi mafia di jalan raya.

16 responses so far

Feb 26 2011

Permainan kanak-kanak.

Bersama adik-adik memang seronok. Lagi lagi bila kita dapat bermain mainan mereka. Terasa bangga abis bila adik tak dapat kalahkan skills kita.

Skills pertama dah nak riak. Padahal buat menara macam gereja saja. Cabar Azu suruh lawan dengan skills dia pulak.

KAH KAH KAH Azu tak hebat.

Tapi bila orang tua masuk campur.

Konghajo. Ini mendatangkan marah!

Tak puas hati, tak puas hati!

TARAAAA.. Gereja dah upgrade jadi besar sikit.

Kesimpulannya adalah, permainan kanak-kanak adalah permainan paling best dan tidak akan buat anda tension. Betul tau, cuba kalau main game lumba kereta sebagai contoh, mesti stress bila kereta kita terbabas. Main ni tak stress pun. Eh tapi stress juga, bila dah buat menara tinggi-tinggi, adik dengki pergi sepak.

Okaylah I’m talking shit macam tak ada point.

6 responses so far

Feb 24 2011

Izinkan saya mencuri waktu.

Published by under Well-meaning friends.

Setidaknya mereka adalah perisa kemanisan dalam kehidupan saya. Ewah ayat macam bermadah madah pula. Gelijek gelijek.

Baju kurung maghrib maghrib memang obviously baru balik kerja. Tapi betul tau, bila jumpa mereka sahaja terasa dunia ini milik kita. Hilang segala masalah yang membelenggu jiwa.

Efek bayang bayang peace.

Alah kawan-kawan semua, bila lah kita dapat jumpa ketawa-ketawa seperti dulu. Sedihnya hidup semakin hari semakin menyedih. Any happy pills??

14 responses so far

Feb 22 2011

Kosmetik racuni bayi?

Setiap kali kalau kita mengandung, kita kena patuhi pantang larang macam-macam. Mestilah kita mahu anak kandungan kita menjadi yang terbaik dan sempurna seperti orang lain. Ingat, bukan sahaja cara pemakanan yang perlu kita jaga, tetapi sesetengah produk  kosmetik juga bahaya kepada janin kita!

Apakah Ftalat?

Hodohnya nama payah nak sebut. Ftalat adalah kumpulan bahan kimia yang digunakan untuk buat plastik PVC pembungkus makanan itu. Tahu tak, Ftalat juga digunakan untuk sesetengah bahan kosmetik kita. Ftalat ini lah yang akan menjadi punca meracunkan kandungan kita dengan menjejaskan kemampuan pembiakan janin, termasuklah kecacatan sewaktu lahir pada organ pembiakan lelaki. Contohnya, elok-elok anak kita lelaki, aleh-aleh keluar anak tak ada testis. -_- Anak tak nangis, kita yang nangis. Tsk.

Takpun kenapa bila anak dah besar jadi mandul? Salahkan emak. Salahkan emak yang suka pakai kosmetik bukan bukan sewaktu mengandungkan kita. Paling sedih, anak kita akan berisiko tinggi terkena kanser testis pabila dewasa, jika kita menggunakan kosmetik yang mengandungi Ftalat.

Antara produk yang mengandungi racun Ftalat:-

  1. Pewangi Poison dari Christian Dior
  2. Pantene Pro V “Healthy Hold”
  3. Deodoran Arrid
  4. Penyembur rambut Aqua Net
  5. Tresor Eau De Parfum
  6. Deodoran intensif 24jam Rexona
  7. Perfume dari Eternity, Chanel no 5, dan Tommy Girl
  8. Produk penyembur rambut Vidal Sassoon, Essentials dan Tommy Girl
  9. Deodoran dari The Body Shop dan Nivea
  10. Mousse rambut dari Wella dan Studio Line

Bukan tak boleh pakai, tapi jangan pakai waktu pregnant. To all, please share this ok?

20 responses so far

Feb 20 2011

Mak borek anak rintik.

Published by under Where the heart is.

Macam gitu lah peribahasa orang dedulu, kemana  tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.

Photographers yang berminat nak shoot mama boleh contact saya. Eceh.

18 responses so far

Next »

| |