Archive for September, 2010

Sep 30 2010

Ini adalah satu kisah tragis.

Published by under Wasn't That Funny?

Yes tragis untuk I bukan untuk anda. Hilang blackberry sama macam kematian anak. Kalau hilang sebab tercicir atau atas kelalaian diri sendiri is okay. Tapi hilang sebab dicopet, memang betul-betul diluar tabii’ ! HAIP!

6 tahun I duduk Jogja. 6 tahun siot I mengekalkan status tak pernah kena rompak. Tak pernah kena curi dalam bas. Kawan-kawan naik bas mesti pernah ada status hampir dirompak. Saya tak pernah. Saya tak pernah! Eceh bangga lah tu.

HAMEK KAU. BLACKBERRY BOLD 9700 yang dirompak. Kenyang betul penyamun itu. Kenyang makan duit haram menjual blackberry I. =_=

Kronologi kejadian:

  • Seperti biasa setiap kali naik bas, I akan meletakkan blackberry case dalam bag selempang. Baju coat putih I pegang di tangan.
  • Naik dalam bas, I akan cari seat yang kosong. Jadi I akan duduk seorang seorang dekat seat itu. Kemudian I akan pakai coat dalam bas.
  • Ada 4 orang di dalam bas. Satu makcik mana entah. 2 orang lelaki duduk asing-asing pada seat belakang.
  • Blackberry tetap maintain dalam bag. Tak boleh keluarkan blackberry dalam bas, bahaya.
  • Masa nak turun bas, eh eh semua nak turun dekat hospital. Sebuk je semua ni. Makcik depan I pulak terhegeh-hegeh turun tangga bas. Lamanya. Mamat belakang ni pehal himpit-himpit ni? Relax la beb! Mamat lagi sorang ni apasal cangkung? Kau nak terberak ke?
  • Biasanya setiap kali turun bas, I akan pegang zip bag. Memang dah biasa protect bag sendiri. Tapi sebab mamat belakang ni himpit-himpit, ee geram aku!
  • Turun bas, check bag, sebab nak ambil blackberry letak dalam kocek coat putih. SHITTTTT! Bag selempang ku sudah ternganga luas.
  • Cepat-cepat toleh belakang. Mamat 2 orang itu tak turun bas pon! Shaiton Nirrajim!

Memang lemah longlai sahaja waktu itu. Sampai tempat kerja terus cari kawan-kawan. Terus menitis air mata tik tik tik. Hwa kememehnya saya. Okay boleh bayangkan I tiba-tiba menangis dan tak bagitahu sebab apa. My friend was like ‘Kamu kenapa? kamu diperkosa?’ Gubrakkkk!

Okay pengajaran. Lepas ini kalau naik bas ada orang himpit himpit tak tentu pasal, kena cakap ‘Ey ey ey.. jangan dekat! Bukan muhrim. HAIP!”

Hai, birthday saya nak dekat!
*kenyit mata*

16 responses so far

Sep 29 2010

A love of headbands

Published by under Spare me 100 bucks!

Head bands adalah satu pancaragam di kepala. Ha. Ha. Ha. tak kelakar. Okay serious sedikit boleh tak? Sejak I mempamerkan gambarajah raya, semua bertanya apekebende dekat kepala I itu. Eh? eh? I ingat I seorang sahaja jakun, anda pun sapa? Ada geng rupanya.

Sebenarnya trend headbands jenis tali pengikat kepala ini dah lama. Dah banyak dah orang pakai. Boleh di dapat dimana-mana kalau dekat Malaysia itu. Forever 21 bersepah-sepah dengan harga yang murah. I jakun sedikit sebab dekat Indonesia belum ada trend ini. Nak mencari headbands ini punyalah susah mintak ampun.

IMG01424-20100910-1647_副本blog

Hai gambar facebook!

Harga headband ini rp100k. Menangis jom. Sama macam harga makan minum untuk 1minggu. Menggigil-gigil bayar tapi sebab kempunan, nak jugak! My friend (a guy) berkerut kerut tengok I beli ini. Kamu mau pakai waktu kapan? Waktu photoshoot yah? Waklu photoshoot, nak pakai waktu jalan-jalan dengan kau. Kau malu tak? HAHAHA bye.

Snapshot_20100910_副本 copy

Hai gambar twitter!

Eh kejap. Tadi cakap sayang sangat headband ini. Sekarang baru terfikir, dekat mana I letak headband ini ek? Alamak, ini mesti kerja tikus! Kejap nak cari.

DSC_0144_副本 copy

Boleh buat trend hari raya tahun depan ye!

12 responses so far

Sep 28 2010

On the top of the world. Ewah!

Published by under Please don't give up!

I’ve done my oral exam yesterday. Luckily I managed to get it …well. Gila cuak okay. Because I’m not good in speak out thingy, I was so nervous that I stammered so much or tiba2 membisu membuta ke apa. Dammit.

Ini adalah my final exam, before I become a “REAL DOCTOR”. Where I have to talk about medicine, and it’s random. We don’t get to choose our topic ourselves!

“Sebagai seorang doktor umum, apakah tindakan pertama anda sekiranya anda melihat seorang patient……..”

Okay the questions are something like that lah.

Syukur Alhamdulillah, I answered each question clearly and completely. Sampai the doctor tak terkata nak cakap apa lagi, dan akhirnya berkata

TAHNIAH ANDA LULUS MENJADI DOKTOR

OMG! I passed weyyyyyyyyy!!!!!

Gugur jantung.

Okay tak boleh too much excited. Ramai lagi yang belum settle. And I still have to go through the suck routine lifeless as a junior doctor in Malaysia. =_= Matilah aku.

Anyway, thanks to all the teachers that played a major role in my life. You can count how long it takes. A year in Grace Kindergarten, 6 years in Tengku Mariam Girls School, 5 years in Temenggong Ibrahim Girls School, a year in pre-medical UGM, 3 years in UGM, 2 years as a young doctor! and now, I’m finally finally officially a doctor! I’ll figure out where I’m going to take my career path in Malaysia later.

Right now, I’m going to celebrate! Yeay!

34 responses so far

Sep 26 2010

Kena sabar tau!

Published by under I'm just rambling.

Snapshot_20100925_1_副本 copy

Nak balik Malaysia, as soon as possible.

Semoga dipermudahkan segala urusan

Amin dech!

Snapshot_20100925_2_副本 copy

7 responses so far

Sep 23 2010

Fcuk My Life.

Published by under Ladies & Gentleman!

WHAT AN IDIOT!

I LOST MY BLACKBERRY ON THE BUS!!!

SIYAL PENCOPET

Can someone just wake me up and say “Don’t worry, you had a nightmare!”

I’m dying…. :'(

26 responses so far

Next »

| |