Archive for the 'Celebrity Oops!' Category

Apr 15 2015

Grandeur Event for Puteri Sarah

I memang ada habit suka update cerita lama walaupun benda tu dah berlapok. Puteri Sarah Liyana memang I dah lama kenal, tapi dekat facebook je lah. Selalu stalk dia punye cerita dari zaman remaja sehinggalah dewasa chewah dah dewasa nampaknya kita.

Bila dia approach I nak join Grandeur, baru lah berkesempatan jumpa dia. So, 4 April yang lepas, Grandeur pun buat event untuk Shara By Puteri Sarah Exclusive day. Hari di mana Puteri Sarah datang bawa stock baru koleksi Shara dan kami buat simple event termasuklah meet and greet, shawl tutorial dan discount day sekali! Haa Grandeur nak tunggu ada event macam ni baru nampak storm sikit. Hari tu memang agak riuh rendah sebab staff kurang. Alahaii sorry laa mencari staff part time tak kunjung tiba. Siapa nak kerja part time dekat Grandeur sila hantar email ke hello.grandeur[at]gmail.com ok? Eh tetiba promote benda lain. Ok sambung balik cerita.

20150415-12:34:07 pm.jpg

Setiap kali kalau ada event, memang kami sediakan makanan. Simple je. Kuih dan roti jala. Paling senang nak makan dan yang penting sekali, senang nak kemas!

20150415-12:35:58 pm.jpg

Puteri Sarah datang lewat 30minit sebab sesat barat katanya. Orang Johor yang dah lama tak balik Johor nampaknya. Tengok tu sampai bersila dibuatnya mereka menanti artis yang tak kunjung tiba.

20150415-12:37:17 pm.jpg

Haa ni lah rombongan mereka. Dia datang bersama mommy dan dua sahabat schoolmates lama dia dekat Jb. Masing-masing pakai baju koleksi Shara By Puteri Sarah.

20150415-12:39:34 pm.jpg

Si Puteri Sarah ni agak kalut sebenarnya. Kelakar pun ada. Sesi shawl tutorial dia pun penuh dengan kalut dan gelak ketawa je. Yang penting dia memang sempoi. Ingatkan tak ramai yang datang tapi alhamdulillah, ramai yang berminat dengan koleksi Shara by Puteri Sarah ni!!

20150415-12:41:50 pm.jpg

Ni peminat tegar Grandeur. Rasanya kalau ada event dekat Grandeur, mesti diorang datang! Sportingggg sangattt!!! Thankyouuu tauu.

20150415-12:42:50 pm.jpg

Gambar kita kena candid, sabar jekla. Masa ni si kubis minta di dokong sentiasa. Biasa lah tu, time tengah busy time tu lah dia mengada ngada haihhh.

20150415-12:44:21 pm.jpg

So yeaaa, ini lah koleksi terbaru dekat Grandeur. Shara by Puteri Sarah. Ada abaya, skirt, pallazo, top dan hoodie shawl. I dah rambang mata nak beli pallazo, top, err shawl juga. Haaa bahaya betul lah kalau semua vendor ada koleksi best ni!

Pada sesiapa yang tak tahu butik Grandeur ni dekat mana, mana lah tau sebelum ni memang tak pernah jejak kaki langsung dekat totinx.com kan? Butik Grandeur terletak di Bandar Baru Uda, Tampoi, Johor Bahru. Senang jee, dari Jalan Skudai, nampak Jakel dekat sebelah Plaza Angsana. Masuk ke area belakang Jakel. Dekat sana ada banyak butik, cari Minaz butik. Kedai kami berhadapan Minaz Butik, atas Haseena Stevia.

Untuk peminat fanatik Puteri Sarah yang tak puas tengok gambar dekat sini, boleh add facebook Grandeur and tengok dekat album situ ye. Thank you for reading!

No responses yet

Feb 25 2015

Liyana Jasmay Datang Lagi!!

Cheah macam iklan Tora pula.

20150225-022012 pm-51612265.jpg

Khas untuk orang Johor dan kawasan sekitar, especially buat kawan-kawan saya, nak jemput semua meramai-ramaikan lagi butik Grandeur, Bandar Baru Uda, Johor Bahru!!

Kami akan adakan MERMAID LUXE EXCLUSIVE DAY!! Apakah itu? Hari ikan duyong ke apa ni? Bukan bukan. Pada sesapa yang belum tahu, Mermaid Luxe merupakan brand pakaian baru dari Liyana Jasmay dan kakaknya Adriana Jasmay. Ada macam macam, dress, instant shawl, lace shawl dah banyakkkk lagi lah!!

Mermaid Luxe ni dah ada di Grandeur sejak awal tahun 2015 lagi. Buat masa ni, kami baru ada instant easywarp plain shawl sahaja.Alaa instant shawl terus pakai tak payah belit belit tau! Dan yang penting, instant shawl Merrmaid.Luxe ni lebih LABUH jika dibandingkan dengan brand instant shawl famous-famous di luar sana tuu.  Harga pula terjangkau, cuma RM49 SAHAJA! Ada 20 warna tau! boleh rambang mata dibuatnya! Untuk pengetahuan semua, baru sebulan Mermaid.Luxe dipasaran Grandeur, sudah terjual lebih 100shawl. Di Grandeur sahaja tau bukan di tempat lain!

Ok pada 28FEBRUARI,SABTU ini, bukan sahaja Instant shawl, LJ dan kakaknya akan bawa masuk pelbagai lagi koleksi Mermaid.Luxe di Grandeur. Dan yang paling pentingg, DISCOUNT DAY untuk kesemua koleksi Mermaid!!

Tidakkk boleh bankrupt saya dibuatnya!!!

Lagi satu, untuk newbie yang baru nak berjinak-jinak dengan shawl, yang ingin tahu cara pemakaian shawl Mermaid.Luxe dengan pelbagai gaya, mereka akan buat shawl tutorial pada hari yang sama! Haa lepas ni tak adalah bosan pakai shawl fesyen sama je selalu kan?

Totin of kozzz akan ada dekat sana juga sepanjang hari tu. InsyaAllah LJ akan datang lebih kurang pukul 1 pm, jom kita bersantai-santai bersama LJ and her mermaid sister, Adriana Jasmay. Tak beli tak apa, kita meramai dan meriuhkan suasana je.

Support Grandeur ok?

Tolong sebarkan, bagitahu orang kampung sekali ye!

20150225-023157 pm-52317049.jpg

No responses yet

Jan 20 2015

Aurora’s First Photoshoot

Iyaa tak sempat nak cerita. 2 bulan lepas, bawa Aurora pergi photoshoot untuk magazine. Sebenarnya dah banyak kali Fatin, the editor of Pa&Ma ajak datang studio tapi tak kesampaian maklum lah I ni nak minta cuti bukannya hari ni mintak, esok boleh dapat. Last-last dapat juga curi waktu untuk ke Karangkraf, Shah Alam.

Sorry lah, I was so jakun that time. Tak pernah ke sana, never know how the editor works. Besar gila rupanya karangkraf tu. Dalam dia mak aih banyaknya staff and every table dipisahkan dengan banyak partition-partition and they categorize it depends on department department kot. Kalau pergi sendiri memang sesat dekat dalam tu nasib baik Fatin accompany me from lobby.

Aurora was not feeling well actually. Cough and runny nose. Was so worried sebab si kobis ni kalau dah batuk, dia akan muntah. Malam tu memang make sure dia tidur awal, dan mendapatkan rehat yang secukupnya. Cheh mommy dia yang over risau sebenarnya.

Alhamdulillah, tak susah handle dia masa tu. Saspen sikit sebab pergi studio berdua je, takut kubis buat hal, mati lah aku nak handle. Bila turn make up i, kubis pandai bawa diri. Dia pergi ke hulu ke hilir, ke setiap table and partition, mengacau orang buat kerja. Keh keh lantak lah janji dia tak menjerit mengamuk, mau bergema satu office tu.

20150120-080558 am-29158085.jpg

Ni lah muka ceria dia sebelum photoshoot. Tengok dia senyum, alhamdulillah hati dia tengah senang dan good mood.

20150120-080717 am-29237836.jpg

Tapi sebab dia terlalu ceria dan aktif, agak susah nak capture muka dia masa tu. Sebab setiap kali photographer snap, dia terus berlari ke arah camera, nak tengok balik hasil gambar dia tu. Mungkin kalau muka dia slek, dia suruh delete kot! Kekeke.

Hasilnya?

20150120-081045 am-29445710.jpg

Aurora tak senyum pun. Masa ni bergambar bersama dengan baby soffiya ni, anak doktor lain. Baby tu senyum, Rora masam. Baby nangis, Rora senyum. Haa gigih kan nak bergambar baby ni sebenarnya. Masa ni rupa diri sendiri dah tak fikir dah.

20150120-081301 am-29581207.jpg

I rasa artikel ni macam tergantung. Macam tak abis cerita je, bersambung next issues kot.

20150120-081747 am-29867948.jpg

My casual outfit is from Adrianna Yariqa, featuring with my favourite chiffon shawl from House Of Jazaba. All available at Grandeur Boutique, Bandar Baru Uda, Johor Bahru.

Kalau terjumpa magazine cover girl ni, beli tau! Nanti boleh baca cerita poyo Dr Totin. -_-

20150120-092517 pm-77117909.jpg

One response so far

Sep 12 2013

Demam AF?

Published by under Celebrity Oops!

Kalau 6 tahun dulu iyelah sampai demam demam AF bagai. Last layan AF time Mawi menang tu. Musim keberapa entah. Lepastu memang tak follow langsung. Mungkin masa itu dah study oversea (lah sangat) jadi susah nak tengok Astro Ria. Ataupun memang AF dah boring setiap tahun benda yang sama je.

Tahun ini Akademi Fantasia kembali setelah bertahun-tahun menyepi. Semangat nak follow balik sebab selalu malam-malam tak tahu nak layan cerita apa. At least ada la juga riadah di malam hari melayan diari AF. Bhuahaha nampak sangat hidup takde misi.

Untuk AF tahun ini ada dua orang yang aku kenal. Aku je kenal dia, dia tak kenal aku pun. Haha biasala tu kan?

Sorang tu, Indah Ruhaili. Kenal dia sebab dia penyanyi for my 3rd wedding reception dekat Glulam JB dulu. Tak tahu lah mana mama dapat dia, tapi dia nyanyi memang classy abiss.

Nasib baik ada gambar kenangan dengan Indah. Kot-kot la nanti dia dah terkenal lepastu lupa kat aku kan, boleh tunjuk gambar ni sebagai bukti eceh tak pasal-pasal.

Yang kedua, Nadia Amira. Si Amira ni jiran aku, duduk depan rumah dekat JB tu. Family dia memang musician dan terror nyanyi kesemuanya. Kalau pergi open house mesti diiringi dengan nyanyi nyanyi derang sambil main piano.

Okey tu je yang aku kenal. Yang lain aku tak kenal. Mungkin dorang yang kenal aku? Bhuahahaha. Ok Bye.

No responses yet

Oct 01 2012

Baby Eka!

Tahniah tahniah tahniah. Norajoey dah selamat melahirkan baby nya. Eka Bin Hafeez. Teliti betul-betul nama dia. Eka BIN Hafeez ye bukan Binti. Sehari sebelum jumpa Eka, I siap gaduh-gaduh masa nak beli hamper baby Eka, “Auntie, I nak warna pink! Baby girl la auntie, takkan tak ada pink color!” Punyalah confident cakap baby girl, tak perasan nama dia pun.

Nasib baik auntie tu tak ada stok warna pink. Eka masih dapat mengekalkan maskulin nya lagi.

Kalau dulu, bila jumpa new born baby je I takut-takut nak dekat. Mesti tengok baby satu depa jauhnya. Nak cium? memang tak. Nak pegang memang haram sekali. Tapi sejak masuk paediatric department, nampak baby je rasa nak examine head to toe. Bhuahaha. Masa examine Eka, baru perasan Eka ada ‘bebird’. Astagfirullah kau lelaki rupanya. Nasib baik akak check tau! Kalau tak sampai bila-bila tak tahu.

Akak tu. Panggil kita akak tau Eka.

Hafeez ini adalah guitarist New Boyz, kump Monoloque, keybordist Kristal eh banyak lagi lah semua dia bolot. Jadi rambut rockstar dia itu tak bermakna dia gengster berhati keras. Luaran tidak menunjukkan apa-apa. Nampak je keras tapi bila bini nak bersalin pun terketar ketar potong tali pusat. Kelakar bila dengar dia bercerita melihat Eka dipersalinkan. Eh betul ke ayat ni?

Yun, apa kau cuba lakukan?

Hampir bertahun juga tak jumpa Nora. Masa Nora kahwin pun tak dapat pergi, di Sabah jauhnya. Kalini jumpa Nora lebih berisi dan I rasa nora lebih cantik berisi daripada kurus. Wah untung nya dia tak perlu diet. Makin berisi makin cantik pula. Jadi kesimpulannya, sila mengandung beranak mengandung beranak banyak-banyak kali!

2 responses so far

Next »

| |