Archive for the 'Let out an evil laugh!' Category

Dec 05 2011

Kisah si pisang goreng.

I tak pernah beli pisang goreng. Beli sendiri maksudnya. Selalu mesti minta tolong ayah belikan pisang goreng, kita tinggal masuk mulut ngap ngap. Ini kisah setelah penat bekerja lalu perut pun lapar.

Singgah sebentar di warung kedai yang menjual pisang goreng dan boleh makan pisang goreng sambil bersantai-santai di situ. Pisang goreng dia sedap. Pernah beli dekat sini sampai tambah dua kali.

“Adik nak beli pisang goreng berapa ringgit?”

Alamak. Sebelum ini ayah tak pernah bagitahu kalau beli pisang goreng kena bayar berapa ringgit. Cikgu pun tak pernah ajar. Macam mana ni? Tapi sebab ego tinggi muka poyo, dengan pakai baju smart baru balik kerja dan kedai itu berdekatan dengan hospital, obviously mereka tahu saya doctor (agaknya) jadi…

“5 ringgit please”

Bantai jeklah.

Alamak dia hidang satu dulang pisang goreng atas meja. Detik 5 saat terjadi. Saya tengok dia, dia tengok saya.

“Awak, saya cakap nak bungkus lah. Takkan lah saya nak makan pisang goreng banyak cenggini?”

Cover baik punya.

Oo, pisang goreng 5 ringgit sangat banyak. Beli seringgit sahaja sudah cukup. Baru tahu. Ooo…

17 responses so far

Dec 23 2010

Kenapa ye?

T: Hey, I’m still single okay!
X: Tak percayalah.
T: WHY???
X: Sebab dekat mata you nampak bentuk love.
T: Wtf..

T: Hey, I’m still single okay!

X: Tak percayalah.

T: WHY???

X: Sebab dekat mata you nampak bentuk love.

T: Wtf..

20 responses so far

Jan 09 2010

Terlajak perahu boleh diundur. Terlajak kata?

Paling tak suka bila ada nombor orang yang tak kenal telefon I. Lebih menyampah lagi bila I tanya, ini siapa? Jawapannya. ‘Adalah..’ – ‘RAHSIA’ – ‘Mau tau aja..!’ Eh eh menyampah betul lah. I dah tukar phone number, so I harap lepas ini sudah privacy. Tiada suara garau-garau lelaki menefon kecuali bapak sendiri.

Suatu hari..

XX : Hello dik……. (Suara garau tapi lembut dan halus)
T: Hello??? (Jawapan pelik sambil cuba mengenal pasti siapa di talian. Sejak bila abang aku panggil aku, adik?)
XX: Adik sekarang di mana? Sudah laku’in apa aja? *tengah buat apa tu?*
T: Boleh saya tau, Ni siapa ni? Dapat nombor dari mana? Suka-suka je telefon! No manners betul lah! (Marah-marah membabi buta)
XX: Sebentar sebentar. Ini DOKTOR T……….. Saya ingin tau perkembangan adik-adik disana.
T: gulp!

Nampaknya I sudah begitu kurang hajar dengan doktor specialist sendiri. T_T Okay jangan tanya I kalau tiba-tiba I tukar nombor telefon lagi. Malu punya pasal!

11 responses so far

Nov 21 2009

Protected: When it won’t stop raining…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Enter your password to view comments.

Jun 15 2009

Kita juga bisa menipu dan menduakan

fb-stat

Selepas itu, semua orang tanya saya …
‘Hai. Masak apa tu?’
‘Hai. Tau masak ke?’
‘rupa-rupanya Totin pandai masak juga..’

WTF?? *Sila baca, Wasn’t That Funny?* Mengapakah soalan sebegitu yang diajukan. Ada ke masakan bernama ‘Ya-Iya-Dong’ ?? wtf wtf wtf! Hwa.. Menangis betul saya nak menjawapnya! T______________T

<~<~<~

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Oh lagu Hey Ladies by Rossa memang mengancam lah! Wa salute sama lu Rossa!

14 responses so far

Next »

| |