Archive for the 'Camera whore genes!' Category

Oct 10 2015

Aurora’s second studio photoshoot!

Bila ada yang invite me & Aurora untuk photoshoot, mommy yang terlebih excited. Bukan kita excited nak pshoot, tapi excited nak bawa Aurora ke studio. Berangan nak Aurora photogenic nanti boleh tolong mommy tambah pendapatan. Chehh gituuuw.

Ok nampaknya kali ini lebih mencabar rupanya. Kalau dulu masa studio photoshoot magazine Pa&Ma, Aurora umur setahun. Dia tak berapa sihat cuma hingus hingusan kena lap setiap kali nak shoot. Ingatkan kalini senang sikit since kesihatan pun ok, dah besar sikit ingatkan lebih faham tapi rupanyaaaa

Pukul 6 pagi Aurora dah bangun, so basically bila dia bangun pagi, dia akan tidur balik dalam pukul 10-11 pagi. Waktu photoshoot adalah waktu tidur dia. Haa dah boleh bayangkan ragam dia macam mana.

20151010-7:46:09 am.jpg

Time make up dia dah buat hal. Nak dipangku sahaja. Kalau pangku duduk diam tak apa. Tapi panjat atas badan, lompat lompat henjut henjut, eyeliner bole compang camping dibuatnya! Stress je kak mas yang makeup tu. Takpe lah kak, anggap sahaja ni cabaran waktu bekerja. Kekekkeke.

20151010-7:49:13 am.jpg

Tak sempat nak beli baju. Pakai je apa yang ada. Bila emo, rora jadi susah nak tolerate. Suruh senyum nanti dia masam dan jeling. Kadang-kadang tarik ajak balik. Terpaksa lah umpan gula-gula baru dia senyummm. Memang berkesan ubat gula-gula ni rupanya!

20151010-7:51:52 am.jpg

Nampak tak dia lari keluar studio menyorok belakang cermin tak nak shoot. Nak pujuk kena cara lemah gemalai kalau dia dah menjerit gulik-gulik mengamuk lagi parah jadinya nanti.

20151010-7:53:45 am.jpg

Haa ni dia dah start dah nak susun props sendiri. -_-

20151010-7:55:31 am.jpg

Nak memujuk dia posing sambil baring baring sweet. Sekali dia baring terus minta susu pulak nak tidor. Grrrrrr

20151010-8:49:07 am.jpg

Tema santai santai, so outfit kami pun santai-santai sahajaaa

20151010-8:50:22 am.jpg

Tengok tu dia buat muka. Geram. Geram.

20151010-8:51:25 am.jpg

Sampi kereta, mata memang dah kelelek sebab tahan tidur sepanjang pshoot. Kereta belum gerak lagi dia dah terbongkang keletihan!

Anyway good job Aurora! Next time kita fighting photoshoot lagi ok!!!

No responses yet

Dec 18 2013

Photoshoot Outerlook.

Assalammualaikum,

Lama betul tak update. Minggu ni sangat busy. Busy dengan event sana sini. Busy dengan benda remeh temeh sebenarnya. Nak kata busy dengan kerja, kita tak masuk kerja lagi. Kih kih kih. Banyak nak cerita, tapi tunggu turn la yeh.

Kalau follow my instagram, last week I ada join satu photoshoot. Saja suka-suka. Dah berzaman sebenarnya tak join photoshoot. Last sekali masa sebelum start kerja. Bila dah start kerja, especially time housemanship memang menangis lah, dapat offer mesti tolak sebab takde cuti yang mengizinkan. Uhuk uhuk.

Make up ni sentuhan kak Emma Razak. Thankyou sis, cantik sangatt! Oh lupa nak bagitahu, shoot kalini untuk online shop OUTERLOOK. Online shop ni baru je, semua product akan release next year, 2014

Emmet curi curi amik gambar kami. Skirt yang I pakai tu best gila, flowy flowy bagaikan nak terbang dibuatnya.  Yang shoot masa tu ada 3 orang. I bawa konsep muslimah. Actually ni baru first time buat photoshoot bertudung. Hikhik hentah apa lah aku pose. Kadang kadang terlupa konsep. Hilang kemuslimahan hakuu. Yang derang derang bawa konsep lain. Nak menunjukkan yang outfit untuk OUTERLOOK ni sesuai untuk semua, dress formal, nak pergi kerja, nak bersantai semua ada. Memang confirm korang rambang mata punya!!

Juga menunjukkan barangan OUTERLOOK sesuai untuk yang ketotz mahupun tinggi. -_-

Lagi satu yang bestnya, OUTERLOOK ni sejenis home made online shop. Korang order design, pilih nak warna apa, nak adjust ukuran pon boleh, nak ubah sikit design pon boleh, contohnya macam dress yang kat atas tu, kalau nak tambahkan lengan panjang pun boleh. Nama pon homemade basic, korang order je nak cemana. Material jangan risau, kain dia memang lembut, tak panas, tak mudah ronyok. Material jenis apa tu I tak tahu sebab I tak kenal jenis kain kikikihhh.

Takut juga bawa Rora pergi studio kot kot studio tu tak selesa. Nak tinggalkan dia, takde siapa nak jaga. Tapi tak sangka studio tu best and comfortable sangat. Tengok Rora excited je dekat studio, duk melepak atas bean bag ni. Harap maklum, outfit Rora takde kena mengena dengan OUTERLOOK. Ni pemberian auntie Ida. 🙂

Sempat curi-curi minta shoot kan Rora sekali. Excited betul dak kecik ni tengok lampu kelap kelip sana sini!

Okay, untuk korang semua yang penggila online shopping, jom follow instagram @outerlook dan www.facebook.com/theouterlook sekarang!! Save duit, tunggu next year lepastu borong banyak-banyak! Lepastu kita ber fashionista sambil menangis nangis (sebab duit dah abis) -_-

Korang boleh tolong copy and send gambar ni dekat Instagram (with #outerlook) or share dekat facebook, lepastu message mereka bagitahu korang dah tolong promote, untuk dapatkan voucher code. Kalau korang tolong derang promote before 30 december, korang dapat 10% discount of any items! Wahhh, dahlah murah-murah barang kat situ, dapat 10% discount lagi, menari-nari dompet kuu.

ps:  untuk blogger yang nak review cenggini, with gift items dari outerlook, boleh email theouterlok[at]gmail.com

No responses yet

May 06 2013

Dulu dan sekarang, ada beza tak?

Published by under Camera whore genes!

Rasa kelakar pun ada, bila jalan-jalan LCCT nampak banner iklan muka sendiri. Banner ini dah lama sebenarnya dekat LCCT, tapi I lama tak kesana jadi tak tahu menahu pasal ini sehingga ramai orang perasan dan bagitahu. Aritu baru ada chance nak bergambar dan meniru gaya yang sama. Bhuahaha kelakar tengok muka dulu yang posing entah apa-apa sambil senyum tak berapa nak ikhlas itu.

No responses yet

Jan 08 2013

Bachelorette!

Masa sekolah-sekolah, I ada geng sekolah agama. Sama-sama pergi sekolah agama jalan kaki. Begitu gigih lintas jalan besar, berkumpul di rumah Yun, dan masing-masing jalan kaki pergi sekolah agama. Pegang Al-Quran yang size besar itu warna merah menyala pula. Gigih. Siap bawa payung kalau panas sangat. Gigih sekali. Lintas jalan besar dengan pakai baju kurung sekolah agama, lari lintang pukang atas jalan bila kereta laju.

Zaman sekarang semua budak pergi sekolah parents nak hantar depan gate. Mana ada lagi yang jalan kaki merentas onak duri?

Kenangan itu diimbau kembali saat New Year + Bachelorette Party! Simple yet meaningful sangat-sangat. Dah plan nak sleep over sesama, tapi tak tahu bila waktu paling berkesan. Jadi kami pilih waktu new year. Untuk melihat bunga api sama-sama, kami pilih hotel yang dapat view menarik!

Usha Royale Bintang, full. Mandarin Hotel full. Last-last dapat Impiana Hotel,KLCC,  room 1213. View dari bilik sangat cun untuk tengok bunga api.  Tepat pukul 12 malam kitorang countdown dari bilik, sambil tengok jam pencawang Maxis depan KLCC tu. Orang dekat KLCC menjerit countdown berasak-asak, kitorang menjerit dari atas katil, sambil lompat-lompat.

Check in bilik teruk start tiup belon dan deco bilik. Aircond sempat problem so kami call the service man datang repair. Pelik je derang tengok bilik berparty sakan padahal bertiga je -_- Beli cake dekat wondermilk, Publika sebab pagi itu ada meeting with my videographers for wedding, jadi singgah beli cake and baskin robbin. The helium gas balloons and prop semua Yun and Scha yang cari. Thankyou koranggggg!!!

Terasa terharu bila pakai strip Bride To Be. Lepas ini dah tak merasa dah pakai bendalah ini lagi.

Kan dah cakap. Dia punya riuh rendah party macam 10 orang je rasa. Sampai ke toilet kiterang camwhore.

Sengaja tanak invite ramai-ramai. Sengaja nak spent time sama-sama mereka sahaja. Sengaja nak mengimbau memories. Bila masa lagi nak dapat bersama macam ini. Scha juga akan berkahwin this coming June. Yun juga, soon. Amien. Cepat sangat masa berlalu.

Maybe after this, kita plan vacation bersama keluarga masing-masing? 🙂

Year 2013, year to change. Change of everything. Tak lama lagi nak change status.  I tak kata pun nak change to berhijab. But I try my best. Even Maria Elena pun berubah berperingkat apatah lagi saya yang jahil ini. I am more to change perilaku, dari perangai yang lain macam ke perangai yang semacam, change from know nothing about coooking kepada belajar sedikit-sedikit cara-cara hidupkan api gas di dapur dan juga belajar menerima, memahami dan saling bertoleransi sesama roomate baru nanti. -_- In Sya Allah.

p/s: For more update bout the party boleh baca blog Scha di sini atau sini ok?

No responses yet

Nov 01 2012

Trash Our Dress!!!

20 October 2012

Saja nak share pasal prewedding photoshoot hari itu. Mula-mula tak nak share. Tak surprise lah gitu. Tiba tiba terasa macam mungkir janji dekat diri sendiri. Tiba-tiba nak share juga. Tak kira. Kita memang tak pandai simpan rahsia. Ngee

Punyalah bangang nya, barang penting untuk photoshoot I tak bawa. Tertinggal bag make up dekat Johor. Itulah nyanyuk, penat balik dari oncall, terus ke KL tanpa memikirkan make up kit yang tertinggal semua. T_T Bila nak makeup terus gelabah habisssssss. Apa I buat?? Rushing pergi Jusco berdekatan terus beli Clinique make up set, yang basic jerla. Foundation, powder, eye shadow, blusher, lipstic ahaa lenjan je beli last minute. 10 minit shopping segera namanya. Make up dalam kereta, sementara tunggu photographers datang and tunjukkan location shoot.

Tengah tengah camwhore ada kereta sebelah menegur cis cis ganggu konsentrasi.
Sebenarnya tak ada effect pun makeup ke tidak. I bukan makeup tebal-tebal pun. Just nak cover muka mengantuk semenyih penat lepas oncall je. Ikutkan, photoshoot kali ini memang tak memerlukan make up pon.
Lokasi photoshoot terletak di rumah usang peninggalan siapa pun main redah je.
Photographers memang ramai. Jadi mereka gunakan setiap sudut rumah untuk shoot kami. Ada yang panjang bumbung rumah ini untuk dapatkan shoot dari atas. Sungguh-sungguh tak diorang? Photographer zaman sekarang banyak insurans kot!
Bancuh membancuh cat.
Trash Our Dress adalah konsep prewedding kami. Sengaja pilih konsep yang sempoi dan comot-lomot. Nampak lain daripada lain. Bosan tengok gambar prewedding tipikal yang romantik-romantik di taman, dindaa.. kandaaa burung pun turut menyanyi.
Barisan photographers, ada 8 orang. Semua sangat sporting! Sungguh-sungguh diorang ajar kitorang untuk dapatkan shoot yang awesome. Paling best bila adegan dari baju bersih ke baju kotor.
Waktu kami disimbah cat, holamakkkk macam redha jeklaa..!!
Kan dah kata, sia-sia je makeup.
Gambar sikit-sikit je boleh upload. Ni sisa gambar dalam handphone dan sebahagian daripada facebook photographers yang upload teaser. Kalau nak tengok yang full version, jemput datang time wedding! ;p

Team photographers

Official Photographer: Yuzairi Yusof

Official website: yuzairiyusof.blogspot.com

Team Photographer: Lookitlove Photography

Facebook: http://www.facebook.com/pages/LOOKitLOVE-photography/165498946854337

Sebenarnya untuk dapatkan photographers yang boleh buat konsep cenggini tak banyak. Susah nak cari yang betul-betul cooperative. Kena dapatkan photographers yang gegila dan senang nak bekerjasama. Barulah tak kekok dan hasilnya memuaskan hati.

Lama juga I study untuk cari photographers bersesuaian for our prewedding shoot, solemnization, reception. Bila tengok gaya derang shoot and konsep yang unik-unik terus berkenan! Price? korang jangan terperanjat bila I bagitahu harga diorang yang sangat sangat berpatutan!

Official photographer pada photoshoot prewedding I adalah Yuzairi Yusof dari team Lookitlove Photography. Sebenarnya Yuz ini kawan-kawan zaman muda mudi. Bila dah kenal dia, senang sangat nak bekerjasama. Dah lama usha hasil kerja tangan dia tapi tak berani nak shoot dengan dia sebab professional sangat ehehehee. Maklumlah dari team besar, kita ni cecikai je posing pun masih kaku kaku ubi kayu. ;p

Sesiapa yang dapatkan photographer yang superb, I suggestkan cari photographer dari team Lookitlove!

6 responses so far

Next »

| |