Archive for July, 2017

Jul 18 2017

How to Pull Off the Wedges Sneaker Trend?

Korang suka pakai wedges sneaker tak? Macam Totin, zaman muda mudi dulu Totin memang suka pakai heels. ray ban homme Rasa lebih confident kalau pakai heels. Asics Gel Lyte 3 Tapi sejak ada anak ni, memang boleh patah kaki kalau berkejar-kejaran pakai heels. Nike Air Max 2017 Dames wit Women nowadays have been spotted rocking their look with trendy wedges sneaker. Amari Cooper Alabama Football Jerseys Betul tak? Nampak lebih sporty and be the perfect footwear to replace slip on. Jadi lebih senang nak bergerak lasak. Goedkoop Nike Air Max 2016 Rasa penat pun kurang!

Sekarang ni dah macam-macam wedges sneaker idea. You can check out this Wedges sneaker lookbook , mana tahu ada yang berkenan di hati?

2

Sebenarnya wedges sneaker ni boleh pakai dengan berbagai-bagai fesyen. nike air huarache ultra donna Bukannya fix dengan satu fesyen dan gaya sahaja. Nak pakai seluar boleh, pakai dengan skirt pon cantik! Tengok lah wedges sneaker ni dah jadi salah satu gaya fesyen untuk para selebriti di luar sana.

3

OMG cantik sangat! Wedges sneaker pun boleh pakai dengan sports attire. adidas zx 750 damskie Nampak kita seorang yang lasak dan trendy.

36519dd55a676829edbbff1263386586

Siapa kata muslimah tak boleh bergaya dengan wedges sneaker? Cuba try match kan pakaian maxi atau skirt labuh korang dengan wedges sneaker. You can choose any kind of wedges sneaker and rock it with confidence!

5

Contoh wedges sneaker dipakai dengan seluar jeans. Tuck the end of your jeans in the wedge sneakers and it will definitely focus attention to your trendy footwear. Maglia LeBron James Ni gambar lama Totin. Kasut ni sampai sekarang Totin pakai.

No responses yet

Jul 04 2017

Salah sendiri.

Siapa pernah cuai? Menipu lah kalau dalam hidup ni tak pernah cuai. Saya selalu buat benda-benda cuai kemudian membawa kekesalan yang tiada tolok bandingnya -_-. Lepas tu sendiri terdiam lalu tak boleh buat apa-apa. Akur dengan kesengalan diri sendiri. 14 December lalu, Totin dah merancang untuk bawa family semua ke Langkawi. Kali ni kami pergi naik flight. Flight petang pukul 6.30 petang. Few days before flight, memang agak busy sikit. Eh bukan sikit, busy sangat. Balik kerja hari-hari lewat, nak packing barang pun tak sempat. Sudahnya memang packing last minit, kelam kabut. Kononnya tak nak sampai lewat di airport, jadi kami sekeluarga besar The Jamain bertolak dari rumah awal pagi pukul 9 pagi dari Johor sambil bersantai-santai ke airport. Sempat singgah lunch dan bersorak gumbira sepanjang perjalanan. Nak dijadikan cerita kesengalan diriku ini, tiba-tiba teringat yang saya tertinggal identity card Aurora. Maklumlah masa Aurora lahir, dia tak ada Mykid. Cuma ada surat beranak sahaja. Untuk bawa surat beranak ke hulu kehilir memang tak lah. Selalunya Totin akan bawa passport Aurora tapi entah kenapa hari tu, terlupa tukar handbag yang ada passport Aurora, kesudahannya memang tertinggal semuaaaa!!! T_T Tapi masatu steady lagi. Alaah tak apa lah, at least ada gambar muka depan passport Aurora dalam handphone. Boleh dijadikan bukti. adidas nmd r1 uomo Lepastu google sana sini nak cari tahu apa solution kalau tertinggal identity card, ada yang kata senang je. nike requin pas cher Cuma buat laporan polis dekat pondok polis berhampiran. Settle. So masatu Totin tarik nafas lega. Sebab kami akan sampai airport awal dalam pukul 2-3 petang. new balance 1400 invincible Awal lagi untuk settlekan masalah identity card Aurora yang tertinggal itu.   Tapi nasib tak selalunya baik. nike air max 2017 pas cher Hukhuk, undang-undang untuk buat report polis itu semua sudah tidak wujud lagi. Mereka memang memerlukan salinan ASAL. Penat merayu sana sini pun tak jalan. Memang Aurora tak lepas. Aduii nak pergi Langkawi je kot bukan nak pergi menjajah mana. haa menangis kau. Kalau yang tertinggal tu IC sendiri tak apa, saya rela tak ikut tapi masalahnya Aurora punya. Dia dah semangat nak naik flight dengan atok nenek makcik-makcik dia semua. Lepastu tak dapat pergi. Tak sampai hati nak kecewakan dia, terus beli ticket flight esok pagi pukul 8 am. Habis RM600 for one way tic. Menangis ok. store locator for new balance shoes 15781610_10154864564007641_3387359924946351019_n

Sampai hati tak, kalau tengok anak merajuk duduk dekat bucu macam ni?

  So lepas tu terus balik BP, amik passport Aurora. Naik kereta ayah yang memang a bit unfamiliar to me. Bedal je darurat katakan. Pukul 6 petang drive balik, pukul 10 malam sampai rumah. Tidur sejam dua, pukul 3 pagi bertolak ke Airport semula. Gagah tak? Haa demi Aurora. Dahla memang sleepless seminggu tu, kepala dah tiong sangat nak drive nasib alhamdulillah berjaya juga buat kerja gila ulang alik KLIA-BP-KLIA. Semata-mata nak ambil passport AURORA!!!! Nak check in berdua pun satu hal. Pukul 6.30 pagi macam tu sampai KLIA, confirm lah Aurora tidur lagi. Bayangkan dengan bawa luggage, dokong budak yang beratnya ibarat sekampit beras. Gagahhhhhh juga. Bila dah tak larat kena beratur panjang before check terus ketuk-ketuk bangun bangun auroraaaaaaaaaaaa bangun!!! 15825883_10154864583912641_6768080836202375526_n

Nasib ada trunki ni boleh suruh dia duduk diam-diam atas trunki ni. Bo Jackson Auburn Jerseys Kalau tak satu kerja nak kejar mengejar Aurora dekat airport tu. -_-

  Pengajaran, sebelum bercuti tu, sila lah well prepared. Fjallraven Kanken No.2 Make sure dah siap kemas at least a day before. Jangan kemas last minute especially bila dah ada anak ni. Hiyarkkkkkk memang mental betul kalau nak packing baju anak. Passport atau IC sila tampal dekat dahi.   Okay sekian sahaja cerita saya hari ini. fjällräven kånken big Masa taip ni pun sakit hati. Semoga tak buat kecuaian sebegitu lagi. Sel-sel otak akan terus berhubung antara satu sama lain.

3 responses so far

Jul 03 2017

Happy Ramadhan!

Assalammualaikum, Hi! How is your Ramadhan going so far? Dah 8 hari berpuasa, for me, nothing much different. Ramadhan ke tak ramadhan ke sama sahaja dari segi cycle makan Totin. Since April 2017, I already starts my diet routine. No cabs, no oils, no sugars, no ice. And since May lagi memang dah cut off rice at all. I skip my lunch (especially when Im working), yelah kadang-kadang dah tak ada masa nak makan. Saya turun 7kg in 3 months. adidas italia Alhamdulillah. (not only from diet, I did workout as well ;p ) So bila bulan puasa ni, I enjoooooy doing my diet routine. Ezekiel Elliott Ohio State Jerseys Sebab tak banyak sangat godaan! hahaha. Tak ada orang ajak makan, tak ada jamuan makan, tak ada foods time meeting dekat office. Heaven betul bila semua orang kena diet sama-sama haha. Detroit Pistons Eventhough I already reached my target, I need to maintain. Haritu pergi Jakarta, cheat day 1 week terus berat mencanak. kehkehkeh. Rasanya lepas raya nanti jadi belon balik kot. Bhuaha. haih tak boleh kena istiqamah!!   Anyway, Ramadhan month is actually a hectic month for me. Kena manage time betul-betul. nike air max 90 homme pas cher I’m drive to work at 6.30am, went back from work at 6pm. And usually I continue working at private clinic, till 12am (the next day) . Lepastu baru nak buat solat terawih. So far I never skipped my terawih, Alhamdulillah. Tak kesah la penat macam mana pun, kena gagahkan juga. Rugi kalau tak buat. nike air max 1 Sleep at 1.30 or 2am. adidas ultra boost Then need to work up at 5am for sahur. nike tn 2017 femme Lepas sahur terus siap-siap for work. Nike Air Max Thea Dames Begitulah putaran hidup. (did explained my lifecycle in my instagram previously) Tu belum lagi pasal business, since ramadhan is a very busy month for Grandeur. We need to do extra in advertising and marketing. Macam biasa, kami ada ‘Grandeur Raya Night Sale Event’ setiap bulan ramadhan. Tahun ni Grandeur buat event pada 16June. So banyak benda nak kena settlekan before the event. You can imagine dengan scedule yang sangat pack, I still need to think about my business as well. Nasib baik ada mama yang banyak handle pasal boutique.   Apa-apa pun, yang penting kita enjoy of what we did. Bila stress, I akan ajak Aurora keluar and hangout and do whatever we want. I akan take 1 day off without locum. Mother-daughter time tu penting. That is what I did, dari dulu sampai sekarang. Okaylah. I’m now working in private clinic. No patients dan untuk menghabiskan waktu, update lah blog bersawang ni.

No responses yet

| |