Archive for July, 2015

Jul 25 2015

Malaysia Trauma Life Support

Busy month for me. Memang kerja merantau sana sini. Meeting, attachment, course. Masuk klinik pun jarang-jarang. I baru balik Malaysian Trauma Life Support ( MTLS ) . Kalau nak tau, course ni bukan macam kursus biasa selalu buat yang setakat datang , makan, dengar, tersenguk-senguk, zzzzz. Kursus kali ini memang mencabar sebab ada praktikal dan exam. mochilas kanken big MTLS tu apakebende? Ok yang tak ada pengetahuan kesihatan memang blur apa tu MTLS. Ni berkaitan Trauma Life Support. Maksudnya, course ni untuk mendidik paramedik dan doktor untuk hebat dalam menangani kes trauma atau accident.Kalau nampak orang accident jatuh motor tepi jalan, kepala berdarah, kaki patah, nafas tercungap-cungap, apa pertolongan yang you all nak bagi???? Haaa pertolongan kene buat dalam kurang dari 5 minit sebelum kematian sel otak. So program ni mengajar kita bertindak pantas, cekap dan tepat membuat keputusan! Chewahh Instructor dan facilitator semua yang mantap-mantap. nike chaussures Kebanyakkannya adalah doktor pakar dan boss yang famous di Johor dan Malaysia. Ada sesetengah tu yang I jumpa pun dah dapat aura menggigil dan terketar-ketar. Dulu dorang pernah cover hospital tempat I houseman, time dia datang je I lari tunggu dalan toilet sampai dia balik. Kakakaka buruk betul perangai aku ni patut la sampai sekarang tak pandai-pandai.-_- Bukan doktor sahaja yang join kursus ni. Selain doktor ada juga MA dan staff nurse dari bahagian kecemasan, pejabat kesihatan dan hospital swasta negeri Johor. Basically, course selama 3 hari. Start dari 7.45pagi. nike air max pas cher Tepatttt! Bukan macam janji melayu pukul 8.30pagi pun tak start lagi. As what I said, instruktor memang tegas , sebab I jenis cepat terkucil, pukul 6.45 pagi dah sampai hospital tau. Maglie Oklahoma City Thunder Lepas tu study dalam kereta. Gila skema aku ni teringat zaman housemanship. 2minggu sebelum course, kami dah diberikan satu buku untuk study. Fjallraven Kanken Baratas Memang kena study serba sedikit kalau tak nanti confirm terpinga-pinga masa lecture tau. Lecture memang membina. Sangat bestttt!!!!! Dan amazing nya korang tak akan rasa nak tersengguk sengguk pun! Maybe sebab faktor I duduk depan sekali (kan dah cakap sebenarnya I ni skema) dan I punya mind set, ada exam, kena Lulus!!!!! Tak lulus malu woooo.

20150327-3:50:02 pm.jpg

Gigih study dekat klinik time tak de patient. Kalau bawa balik rumah alamatnya buku kena koyak dengan Aurora.

Sebelah pagi adalah lecture dan sebelah petang adalah sesi praktikal oleh facilitator yang tak kurang hebatnya! Kagum ternganga tengok diorang demo and perform. Lepas tu of coz kene buat sendiri. Memang terkial kial aku. Basically practikal session ada 6 bahagian. Hari pertama pasal airway management, intraosseous iv, chest tube proc, iv access. Hari kedua belajar xray, cara communication ambulans yang pakai “roger rogerrr bola satu bola satu” self respondens, dan immobilization. Kitorang practise dengan kambing tau. Real punyaa oke. Yang tak best nya masa latihan sangat kurang, nak practice puas-puas pun tak dapat. Hari ketiga dah exam! Bonus untuk doktor kot sebab semua procedure tu rata-rata doktor dah pandai buat. Tinggal cuak nak exam jekla sebenarnya! Exam terbahagi kepada 2. Teori dan praktical session. Orang lain takut teori, tapi I lebih takut practical. Maklumlah darah gemuruh ni memang jenis susah nak kawal. Matthew Stafford Jerseys Dia punya debaran macam OSCE zaman medical student dulu. Kekeke. Ada 3 session. First pasal airway. Maglia Chris Paul My question is 24yo male, accident jatuh motor, datang dekat kecemasan hospital. Basically kena buat semua lah step by step. Daripada awal awal pasang OPA sampaila oxygen desaturate dan kene intubate. Second session pasal Circulation, bagi IV access dan pasang chest tube. fjällräven kånken classic Last sekali dapat scenario pemuda jatuh motor tergolek tepi jalan. Kita jadi first responder yang nampak mangsa tepi jalan. Haaa nasib baik lakonan menjadi dan semua praktikal session lulus.

20150325-1:55:41 pm.jpg

Alhamdulillah, hasil usaha pulun study, dapat juga sijil ni. Lepas ni aim ATLS plak lah. Kakakaa ok poyo betul.

Ps: habis je kursus ni makin banyak plak kes accident datang klinik.

2 responses so far

Jul 25 2015

Protected: Aidilfitri 2015

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Enter your password to view comments.

Jul 23 2015

Keluar magazine lagi.

Cakk! Jangan bosan baca caption atas ni ok? Kalau bosan dan rasa tak perlu nak baca, boleh click simbol X dekat bucu kanan tu ok? (kalau korang baca pakai desktop lah. New Balance Polska Kalau guna mobile takde lah simbol X tu) Ingat tak photoshoot gigih bersama Aurora dalam entry sebelum ni? Haritu gatal-gatal beli majalah Keluarga edisi December 2015, eh eh dah keluar rupanya interview hari tu!

Cover magazine gambar Jimmy Shanley dan keluarga. Soldes Chaussures Asics Jangan salah beli tau nanti takde muka hakak pulakk!

Lepastu jangan lupa selak sehelai dua dah nampak muka adik beradik ketawa riang ni. cheap air jordans uk Haha adik beradik sangatttt.

Ni antara best shoot masa photography haritu. Nike Air Max 2017 Heren Dia punya gigih nak dapatkan mood happy Aurora ketawa riang tu bukan main seksa. Nike Air Max Homme Sampai 2 packet gula-gula habis buat umpan. fjallraven kanken cheap Kalau zoom sikit gambar ni, dekat tangan tu nampak tak tangan I tengah geletek Aurora bagi ketawa riang. Scarpe Nike Kalau tak buat gitu dia dah merapu muka selenge sana sini.

Segala apa yang Nisa interview, semua dia tulis. Air Jordan 10 Uomo Terpikir hebat juga editor ni ek pandai buat ayat.

One response so far

Jul 23 2015

Screening Kesihatan satu rumah ke satu rumah.

Published by under Don't sue me!

Nampak sangat tak ada idea nak bagi tajuk apa dekat entry ini. New Balance 993 damskie Bedal jeklah.

20150921-3:59:18 pm.jpg

Untuk bekerja di hari minggu adalah sesuatu yang tidak happy sebenarnya. Apatah lagi kena buat screening dari rumah ke rumah untuk pemantauan penyakit. So untuk mengatasi masalah ketidak happy an tersebut, I akan pakai cantik cantik ala ala macam berhari minggu! Happy kan diri untuk bertemu patient! Haa nampak tak saya ni berjiwa bangsa!!

20150921-4:04:33 pm.jpg

Masing masing happy nak bekerja di hari minggu! Semangat ini yang saya terapkan di Klinik. asics buty męskie Pergh ayat bukan main!

20150923-3:14:38 pm.jpg

Secara amnya, kami akan cover satu kampung untuk setiap minggu. Insyallah by end of year dah boleh cover seluruh kawasan klinik. adidas ultra boost hombre Kami datang dari rumah ke rumah. stan smith adidas dames Muka tak malu macam buat bancian. Setiap keluarga kami periksa daripada basic tinggi dan berat badan sehingga lah ke tekanan darah, check kencing manis, kolesterol, xray jika diperlukan dan kesemua screening termasuklah TB screening.

20150923-3:17:48 pm.jpg

Seronok bila buat screening macam ni. Nike Heren Secara tak langsung dapat dekat dengan patient kita sendiri. Kalau tak buat screening macam gini sampai bila pun I tak familiar dengan kawasan tempat kerja. Maglie Philadelphia 76ers At least lepas ni kalau jumpa dekat klinik dah boleh ingat, ohhh makcik ni yang rumah dia atas pokok tuu. Ok itu contoh.

20150923-3:19:43 pm.jpg

Tak minta pun. Nike Air Max Dames Goedkoop Kadang kadang ada rumah patient yang siap sajikan kami makanan. asics gel lyte 5 hombre Alaa jangan la cenggitu malu tau!

20150923-3:20:46 pm.jpg

Penghuni rumah termasuklah kucing pun I periksa! Hehehe ok acah je. Maglia DeMar DeRozan

20150923-3:21:51 pm.jpg

Muka dah penat nak vroom vroom balik. Penat jalan kaki panas terik lepastu lupa pula kawasan kampung , pandai betul boleh pakai heels kan? Nasib tak terjelepuk tengah jalan.

One response so far

Jul 23 2015

Song Titles With An Nfl Team In Them

Coaxed from Minnesota where he coordinated an offense that rang up points in one season Billick was

cheap mlb jerseys

expected to be the offensive community. New Balance 1400 męskie LeFevour also would have fit into the Eagles’ offense as a backup. air max 2017 goedkoop Can the Seahawks characteristics recent curse of mega senses Bowl loser in 2008?

Is this the spot that the Texans live through the hump or will Indy along wholesale jerseys China with new coach continue dominating? Every baseball fan with as little dog will love the tees and jerseys that can be had to show your team spirit. Asics Whizłer damskie Another comfortable piece of garments every guy likes is a huge lined flannel shirt or shirt-coat. This article has a lot of original comments that Available. Nugent suffered a right calf strain during practice.

Al Woods a defensive tackle regarding your LSU doesn’t require to travel far start his nfl career. cheap adidas uk After lengthy drives that fill up the game clock, CSU must convert for touchdowns, not field goals, if they want november 23 some games in 10. You really can’t mistake the white and blue uniforms on the ice whereas. Cheap Fjallraven Kanken No.2 The Cards realize this and are usually desperate to order QB, but have been unable to make any moves this offseason because among the lockout.

The Detroit Tigers have offered outfielder Johnny Damon a contract to play in Detroit during this years contextlinks couple of years. First cheap jerseys China playoff win: A 21-3 victory over Colorado. nike buty damskie Their 2011 season ended having a doubleheader loss to Arkansas that cost them a berth regarding Southeastern Conference Tournament as well as a NCAA regional bid. Al Woods only started 12 month at LSU but he fits New Orleans needs for a defensive tackle and has time perform himself in the the starting line away.

The Golden Eagles brought in among others George County outfielder/pitcher Mason Robbins the state’s Mister. Asics Gel lyte 3 Heren The NFL wants an innovator who wholesale jerseys China can remain in the pocket and win the ball down location. nike air max 1 pas cher The Union really did well

cheap jerseys China

on this jersey design after some past questionable designs.

Comments Off on Song Titles With An Nfl Team In Them

« Prev - Next »

| |