Archive for July, 2014

Jul 28 2014

Salam Ramadhan

Published by under Ladies & Gentleman!

Fulamak baru sedar dah 2 bulan tak menaip blog. Soldes Fjallraven Kanken Kekok nak pegang keyboard ni eh eh alamak jari terpelecok. Nike Air Max 95 męskie Kikiki Ok ok nak cerita apa ni rasa berdebar pula nak menulis. Maklumlah lama sangat tak masuk blog sendiri. Untuk pengetahuan semua, nak kata I ni busy tak adalah. Chaussures Asics Sejak si kubis meningkat dewasa (alahai ayat terasa tua kerepot sahaja diri ini) memang tak dapat nak luangkan masa dengan keyboard. Dia dah pandai berdiri statik sambil main tekan tekan keyboard tang tang tang dia tekan. Macam mana mommy dia nak taip blog? Baru nak menaip hasilnya akan jadi FSw wiefhwe09jqedmakjdbaihda 328u4209 %&( *DUBBN*9yiansdh9weure2rh

Ok fine

Sekarang ini I sibuk sedikit dengan Outerlook Team. Sesiapa yang tak berapa nak faham apa itu Outerlook boleh jenguk jenguk Instagram @outerlook .. http://instagram.com/outerlook ataupun ke Facebook http://www.facebook.com/theouterlook Kalau agak agak ada yang tertarik dengan koleksi Outerlook boleh roger roger dengan Totin, Helo helo saya nak beli skirt! Ok beres. Esok siap! Hamboi ayat macam kau lah taylor sekarang ni?

Skirt ni lawa lawa lawa lawa gila mengancam. Air Jordan 4 (IV) Dekat Outerlook tak keluar lagi koleksi ini tapi aku dah pecang tembelang dekat sini. Kikiki. Ni semua antara raya collection derang. asics gel lyte 5 mujer rojas Isnin ini Outerlook akan release semua raya collection mereka! Macam biasa, Outerlook kan SKIRTologist so raya pun Outerlook tetap keluarkan skirt!

Kalau free seminggu sebelum puasa boleh serbu ke PWTC di KL RAYA FEST, pada 19 dan 20 July cari booth Outerlook dekat exit entry dan anda berpeluang beramah mesra dengan celebriti Totin Jamain wakakakkaa ptuih ptuih ptuih. Outerlook akan buat #salesampailicin untuk semua collection derang daripada blouse, skirt sampai ke tudung. adidas tubular uomo Okeylah, ni first time buat entry cepat gila dengan upload gambar yang memang sedia ada dalam laptop. Air Jordan 6 Retro Tak boleh lama lama si kubis dah start gosok gosok mata gulik gulik tanda tanda sign and symptom of crying. Eh jap nak pesan. Hollister Magasin

Selamat berpuasa dan semoga kita sama sama dapat perbanyakkan amalam di bulan Ramadhan kali ini.

Bagi yang rindu daku.

No responses yet

Jul 27 2014

Pap smear sakit ke tak?

Published by under Don't sue me!

Assalammualaikum, Hari itu ada buat survey dekat facebook,ramai yang request nak minta kita jelaskan tentang Pap Smear. chaussures nike tn requin Pap smear ni satu pemeriksaan screening awal untuk detect penyakit kanser pangkal rahim. Kanser pangkal rahim atau omputihnya kita sebut cervix cancer ni dikatakan pembunuh no1 wanita. Haa jangan main-main korang sekarang sihat walafiat tapi mana tahu akan datang macam mana? Jadi sebaiknya kita lakukan screening dari awal. new balance femme 996 blanche

Siapa?

Siapa yang kita galakkan buat pap smear ni? Yang penting perempuan lah. Lelaki mana ada serviks. Sebaiknya perempuan yang sudah at least 3 tahun melakukan hubungan seksual dengan pasangan, sangat dianjurkan buat pap smear setahun sekali terutama sekali bagi yang aktif berhubungan seksual di atas umur 21tahun. Bila dah umur 30tahun, boleh buat pap smear setahun sekali sehingga 3 kali berturut-turut, hasil adalah normal, so boleh gap sikit buat pap smear dalam 2-3 tahun sekali.

Sakit tak?

Haa ni yang paling ramai alasan orang tak nak buat pap smear, sebab sakit, katanya. Hek leh tak buat lagi dah kata sakit. Padahal masa beranak tu puluh kali ganda sakitnya. Pap smear sama sekali tak sakit tau!

Ni kita bagi gambaran sikit. Joc Pederson Jersey Patient akan disuruh mengangkang ala-ala macam nak bersalin tu. goedkoop nike air max 2017 Kemudian kami akan masukkan alat yang dinamakan speculum. Brandon Belt Jersey Rasa tak selesa la tapi tak adalah sampai sakit bebeno. Yang penting jangan kaku, keras-keraskan atau kemut kemutkan haa susah la alat tu nak masuk. Kalau pakai speculum plastik boleh patah speculum kat dalam tu. Tarik nafas masa alat tu masuk, and relax jeeer. Bila alat dah masuk, kita akan jumpa pangkal rahim. Nick Chubb – Georgia Bulldogs Jerseys

Ni contoh serviks/ pangkal rahim yang sihat. Air Max 2017 Dames groen So korang dah boleh gambar kan tak apa tu serviks? Bila dah nampak je gambaran seperti ini, kita ambil brush or stick untuk dapatkan sampel kat situ. Just colet2 sikit je kat pangkal rahim tu, tak rasa apa pun. Lepastu, keluarkan speculum, and siap!!!! Tunggu appointment akan datang untuk tahu hasilnya!

Kalau kita tak buat pap smear, alhamdulillah kalau serviks sihat. Yang paling kita takut bila kita lakukan pemeriksaan speculum, tengok-tengok serviks dah jadi cenggini. Masa ni dah terlambat. :'(

Lebih sedih lagi bila cancer cerviks dah merebak ke rahim. Orang sebut-sebut pasal cancer rahim tapi tak tahu apekebende. Haa cenggini lah gambarannya.. mochilas kanken baratas Yerrr tak salah kalau kita cegah dahulu kan? Korang boleh pergi dekat klinik kesihatan terdekat and request untuk buat pap smear. Percuma jer!

Waktu Bila?

  1. Sebaiknya waktu 5 hari setelah bersih darah haid. Jordan 4 Sale Sebenarnya untuk elakkan sample pap smear kita bercampur dengan darah haid. New Balance Polska Nanti jadi tak accurate pula.
  2. 2 hari sebelum pap smear, elakkan cuci vagina dengan sabun ker, atau sapu cream gatal ke apa ok?
  3. Haa lagi satu,2 hari sebelum pap smear juga elakkan dari berhubungan dengan suami.

Okey tu jekla yang boleh share. Simple simple as basic yang korang perlu tahu.

No responses yet

Jul 27 2014

GRANDEUR BUTIK SAYA

Ye, saya sekarang sedang pening kepala muntah muntah mengandungkan baby baru. InsyaAllah baby akan dilahirkan pada 1 November 2014. Solde yeezy boost

Yes, Im gonna deliver my second baby, GRANDEUR, it’s celebrity fashion online store yang mengumpulkan beberapa orang celebrity di bawah satu bumbung. Baskets Under Armour Im one of the director, yang handling vendor and artis. nike pas cher Banyak sangat pancaroba untuk capai matlamat ni. nike air max goedkoop Betapa mual muntahnya nak dealing dengan artis and celebrities, tuhan je tahu. adidas superstar uomo Ingatkan senang, tapi kalau terkena artis yang kelwat tu terasa nak muntah disitu juga. Baru aku tahu kenapa tuhan tak jadikan aku artis. adidas gazelle Haha tak pasal-pasal. asics femme Kalau nak suruh cerita step by step perancangam awal sehinggalah butik dilahirkan, belum masanya lagi kot. Tunggu sampai butik dah launch, dah successful, insyaAllah i ceritakan semula. Sekarang ini cukup sekadar memberitahu yang I tersangatlah busy sebagai doctor in klinik, director in butik, and housewife. Todd Gurley College Jerseys Sampai kadang kadang terasa nak ada 8 tangan. Sebelah tangan buat report baby kematian, sebelah lagi balas email boutiaue, sebelah lagi lipat baju, kemas rumah sambil kejar Aurora turun naik tangga.

Korang semua jangan lupa datang pada 1 November 2014. asics gel stratus uomo Lokasi butik di Uda business centre, JOHOR BAHRU. Area belakang Jakel. Nike Air Max 2017 damskie Yeahh, ada Liyana Jasmay tauu. Sorryyyy… special appearance kena lah ikut selera director. I’m a BIG FAN of her and yeaaaa tak sabar nak selfie dengan LJ! Jangan Lupa tau!

GRANDEUR CELEBRITY FASHION ONLINE STORE

1 NOVEMBER 2014

ALAMAT SEPERTI DI ATAS.

INSTAGRAM: GRANDEUR_MY

FACEBOOK: GRANDEUR

Untuk latest update boleh follow instagram and fb tu oke? Kalau ada sesiapa vendor teringin nak selit selit dalam butik ni boleh email ke hello.grandeur@gmail.com .

No responses yet

Jul 26 2014

Banjir Pantai Timur

Published by under I'm just rambling.

Assalammualaikum, Waktu kita tengah sibuk sibuk ceria di hujung tahun, menikmati cuti Krismas yang lalu dan cuti Tahun Baru, jangan lupa sama-sama kita mendoakan saudara-saudara kita di Johor. fjallraven kanken goedkoop At first, i was thinking of nothing bad happened for the flood victims. Sebab tak scroll facebook sangat. Air Max 2016 Goedkoop Apatah lagi tengok berita di tv. Nike LeBron James 13 A bit busy lately. Lepas itu bila lama-lama timeline penuh dengan gambar banjir, terus istighfar banyak banyak. I knew about the banjir last Tuesday, where one of my MO doctors Klinik Kesihatan somewhere in Kelantan send me a pic of her klinik. Just a pic yang cakap air masuk klinik parat buku lali je. Few hours after that, gambar bumbung klinik je. -_- and now dah lost contact. Asics Mujer Itu klinik. nike tn requin pas cher Imagine apa terjadi yang di pedalaman. Maybe the victims are okay. Sebab Malaysia ada bantuan keselamatan yang cekap, pasukan bomba yang hebat (well done) ! Tapi kita fikir akan datang pula. Macam mana mereka pulang kerumah dengan segalanya rosak. Nike Air Max 2017 Dames Kereta? Motor? Tv? Peti ais? Mesin basuh? Katil? Semua berlumpur.

20141226-090050 am-32450341.jpg Bila lihat poster ni, terbaca part susu formula, botol susu, lampin, terbayang si kobis. Dahlah aku ni tak ada susu gantung. hogan scarpes Kobis pulak demanding nak susu mahal pula. Kalau kami sebahagian dari mereka, abis satu dewan pusat perpindahan pecah gegendang telinga dengar kobis menjerit bak halilintar jika tak dapat susu nya. Pampers? Wahh kalau dapat pampers murah mau rashes segala anu kobis. NBA Canotte 2017 Untung kalau dapat pampers, kalau dibagi lampin? Aku yang menangis, sebab tak reti lipat lampin . -_- Banyaknya kita kena belajar dan bencana ini sedikit sebanyak mengajar kita erti bersyukur dengan apa yang ada. Subhanallah cekalnya rakan-rakan kita di sana. Semoga mereka tabah, sentiasa diberi kesihatan dan dimurahkan rezeki. Amin.

No responses yet

Jul 25 2014

MH370 remains in pur heart…

20140325-102710 am.jpg My prayes to all 239 of them on board.

One response so far

Next »

| |