Archive for July, 2013

Jul 01 2013

Just my random thought.

Published by under I'm just rambling.

Assalammualaikum, Kenapa ye, bila usia meningkat dewasa, mula lah soalan cepumas yang dilemparkan, “Hai, bila nak kahwin?” Bila dah kahwin, “Hai, bila nak ada anak?” Bila dah ada anak, “Hai, bila si abang nak ada adik lagi?” Lain kali combine je semua soalan, “Hai bila nak kahwin, nak ada anak dan tambah anak lagi dan lagi?” Why so busy-body? Errr for me lah kan, no need kot ask that question especially to people yang you don’t know much. Unless memang kawan baik ko tepuk tampar, no secret each other so ko nak bergurau bersenda semua itu dimaafkan. Yadier Molina Jersey Honestly, I just hate the question of, “Dah pregnant ke?” Kenapa? Kalau belum pregnant, ko nak bagi aku pregnant ke? @!$##@$@$ Yeah, it gives me a feeling yang macam..

  • NIKE FLYKNIT LUNAR3
  • sac à dos fjallraven kanken ermm.. ermmm.. Nike Air Max 2017 Heren Adidas NMD Runner Italia Yelah aku gemok.

  • Femmes Air Jordan 7
  • Fine. Nasib baik lah I am type of people yang biar laahhh gemok pun gemok laki aku lagi gemokkk tak kesah pon! bwerkkkk. But what if kalau soalan tu kepada certain people yang sensitive. adidas yeezy boost 350 v2 hombre You know.. New Balance 009 mujer asking about pregnant sebenarnya adalah soalan sensitive. Scarpe Adidas NMD Runner What if memang gemok and dah try my best to get pregnant tapi tak dapat tapi jadi gemok pula? Or, what if just having misscarriage, you know bila misscarriage pon the hormone is just same like the pregnant lady, including the bloated abdomen. Nike Air Foamposite Lagilah seoalan cenggitu buat rasa macam nak ambil periuk panas dan hentak kepala ko kuat-kuat. Fjallraven Kanken Rugzak Compra Zapatillas Adidas Baratas Online I think, questions macam gitu dan berkaitan dengannya tak perlu dipersoalkan. Tom Brady – Michigan Wolverines goedkoop schoenen adidas Unless memang kita yang bagitahu, so esok lupa boleh tanya, “Eh, dah berapa bulan sekarang?” That one tak apa sebab memang confirm pregnant. New Balance 574 hombre Nike Air Max 2016 Dames Roze Ni main serkap jarang je, sentap makkk T_T Apa salahnya sekadar mendoakan kebahagiannya, dimurahkan rezeki, dikurniakan cahaya mata dan diberi kesihatan secukupnya. adidas chaussures homme Cukup sekadar doa, tak perlu tahu lebih detail lagi. Berpuluh-puluh kali tunjuk gambar dekat husband, “Saya gemok macam seorang pregnant lady ke?” Hari-hari rasa inferior dengan diri sendiri, eee korang tak kesihan ke? Eh kejap, tadi kata biarlah gemok pun gemok lah tapi kali ini cakap rasa inferior pula? Eh, tiba-tiba kompius dengan diri sendiri. New Balance 420 męskie Anyway, it is just my random thought. Maglia David Robinson Tak ditujukan untuk sesiapa pun.

    One response so far

    Jul 01 2013

    Bipolar disorder.

    Published by under I'm just rambling.

    Ada orang kata aku ini pendiam dan pemalu *uhuk-uhuk tersipu sipu hendaknya*. New Balance Hombre adidas uomo Jangan ingat aku ini peramah. nike air max goedkoop air max 1 pas cher Aku mempunyai sikap yang kadang-kadang borak-borak dengan korang tiba-tiba terdiam lalu berfikir kembali, err apa lagi nak cakap ngan dia ek? Malaslah. New Balance Goedkoop Nike Air Max Italia Lalu beredar meninggalkan korang begitu sahaja. New Balance 999 mujer solde adidas chaussures pas cher Bhuahaha. Asics authentique Goedkoop Adidas Schoenen Ada orang kata aku ini serious.Lagi-lagi patient dekat hospital. soldes air max 1 Haa bila tengok patient dah berderet melambak datang clinic berjam-jam tunggu tambil ketuk-ketuk pintu, “doktor nombor saya dah dipanggil ke belum?” maka muka aku akan bertukar menjadi seperti harimau yang mencari mangsanya. adidas uk for sale cheap adidas shoes uk Tapi cuma sesetengah sahaja yang akan berkata aku ini sewel dan tidak mempunyai etika seorang isteri yang sudah berumah tangga sebenarnya. cheap fjallraven kanken nike air maxschoenen -_- Mereka adalah rapat-rapat rapat yang terlalu rapat yang dikenali sejak kecil sehinggalah kini. adidas ultra boost męskie Cheh panjang betul description. New Balance 990 mujer Sikap sebegini cuma akan kelihatan jika bersama orang-orang tertentu. air max pas cher

    Jun 6, 2013 | Lampu kereta moden. #friends by totinjamain on Keek.com

    Ni kalau patient aku tengok video ini terus dia lari cari doctor lain.

    No responses yet

    Jul 01 2013

    Sendawa pada bayi.

    Assalammualaikum, Harini tergerak nak menjawap soalan email dari seorang pembaca mengenai sendawa. Tertarik nak share soalan dan jawapan tentang ni. Soalan menarik yang rata-rata orang akan bertanya, perlu ke sendawakan bayi terutama sekali bayi yang breastfeeding?

    Sebenarnya, macam mana boleh jadi sendawa? macam mana tiba-tiba ada angin keluar dari perut? Sendawa ni sebenarnya satu keadaan untuk mengosongkan udara dari perut. Pada baby, udara perut ni datangnya waktu baby sedang menyusu, menangis, kadang-kadang waktu bernafas biasa pun udara boleh masuk. new balance 996 femme soldes Alaa, nama pun baby kan? Dia baru nak belajar serba serbi termasuklah belajar bernafas. Mochilas Kanken Big

    Sendawa dan breastfeeding

    Untuk menjawap soalan di atas, sendawa itu perlu pada bayi tak kira lah lepas minum pakai botol ke, pakai tek-tek ke, minum pakai cawan ke, semua cara minum, bayi perlu bersendawa, especially newborn. Macam yang I cakap tadi, even baby bernafas biasa pon kadang-kadang udara boleh masuk, apatah lagi kalau minum. nike free 5.0 hombre Memang betul, baby menetek lebih kurang berperut kembung kalau dibandingkan dengan minum susu pakai bottle. Sebabnya, baby menetek ni pandai mengawal aliran susu. Resiko tersedut udara tu kurang. Detroit Pistons Tapi kurang bukan bermaksud tak ada. Nike Air Max 2016 Dames blauw Tetap ada udara yang masuk ye. fjallraven kanken backpacks Okey dah menjawap soalan. Bye. Hehe takdelah, takkan la I kedekot ilmu sangat. Meh I share sekali serba sedikit tentang sendawa.

    Bila waktu sesuai sendawakan baby?

    1. Setiap kali setelah baby habis menyusu. Adidas Schoenen Verkoop
    2. Waktu baby merengek-rengek semasa menyusu, tarik je puting tu kejap. Sendawakan dulu dalam 5minit, lepastu sambung menyusu balik.
    3. Kalau bagi susu botol, kira-kira dalam 60ml (2oz) – 90ml cenggitu atau setelah 5 minit menyusu, stop kejap. Sendawakan sekejap. Kalau baby menyusu badan, setiap kali nak ubah posisi dari tek-tek kiri ke tek-tek kanan, kita sendawakan sekejap.
    4. Kadang-kadang baby kelaparan. Todd Gurley College Jerseys Tak menyabor nak minum dah macam burung disodok ulat. Waktu tu layankan je, lepas dah slow down sikit, cabut puting sekejap dan sendawakan dulu.

    Cara sendawakan baby?

    1. Over your shoulder : Yang ni favourite dan paling berkesan. Caranya dengan dukung baby dan letakkan di bahu, kepala menghadap kebelakang. Pastikan posisi dagu lebih tinggi dari bahu. Jangan sampai dagu dan hidung baby ditutup dengan badan. Lemas pulak anak ko nanti. Satu tangan pegang buntot baby, sebelah tangan lagi boleh support leher sambil tepuk-tepuk belakang baby.
    2. Telungkup : Dengan meniarapkan baby atas riba kita.
    3. Adidas Superstar Uomo
    4. So kepala bayi menghadap bawah (tapi jangan sampai baby lemas pula!), tangan kiri support leher dan badan baby, tangan kanan tepuk tepuk belakang baby. Make sure kepala baby lebih tinggi dari perut. Biasanya baby lebih relaks kalau kita sendawakan cara cenggini.

    5. Duduk tegak : dudukkan baby dekat pangkuan dengan kepala menghadap ke depan. Sebelah tangan kita support dada baby, sebelah lagi tepuk punggung baby.

    TIPS:

    • Jangan tepuk belakang baby kuat-kuat sangat. Tu baby, bukan gendang. Nanti baby menangis pula. Maglie Brooklyn Nets Kalau baby menangis setelah menyusu, makin banyak udara yang ditelan.
    • Aktiviti sendawa perlu dilakukan sampai baby berusia at least 9 bulan. Lepas tu biasanya baby dah pandai sendawa sendiri.
    • Kalau dah lebih 5 minit baby tak sendawa juga, udoh-udoh ler tu. goedkoop nike air max 2016 Itu ertinya baby memang dah tak perlu sendawa untuk waktu itu, boleh teruskan penyusuan lagi. Jangan terlalu lama sendawakan baby nanti mengganggu tidur dia plak.

    Honestly, Aurora susah betul nak sendawa. Tepuk-tepuk belakang Aurora mengikut irama lagu pun tak sendawa juga. adidas gazelle uomo Nike Air Max BW Femme Pernah sekali terdengar Aurora sendawa kuat masa Emmet yang tepuk. Terasa loser gila bila mummy dia sendiri gagal sendawakan dia. -_-

    BAHAYA TAK KALAU BABY TAK SENDAWA?

    Ala, relaks lah. Jangan gelabah sangat sampai pergi emergency hospital pukul 2 pagi bagitahu doktor, baby saya gagal sendawa. New Balance 446 damskie Saya takut. Menangis doktor yang jaga kecemasan tu. -_- Selalunya, baby yang tak sendawa ni cuma akan merasa tidak selesa dengan perutnya. Orang melayu cakap perut kembung, jadi baby akan merengek-rengek je. Nike Air Huarache Heren Untuk melegekan keadaan perutnya yang kembung tu, baby akan menangis untuk mengeluarkan udara perut. Jadi tak payah panic kalau baby menangis. Bagus! Selain mengeluarkan udara perut, menangis adalah latihan pernafasan untuk baby. Selain tu, baby akan terkentut-kentut kalau perut dia kembung. Najis dia pun akan jadi sedikit cair. Itu semua normal. New Balance 990 hombre Kesimpulannya, jadi ibu kena sabar. Walaupun aku sendiri tak menyabar. fjällräven kånken Laptop 13 hik hik. Dan juga kena sentiasa penuh perhatian dari A to Z. Segala apa yang berlaku dekat baby kena tengok. Fjällräven Kånken Barn Kalau ada kemusykilan apa-apa tentang baby boleh directly email me okeeeh! Free of charge.

    One response so far

    « Prev

    | |