Archive for December, 2012

Dec 03 2012

Cara mudah pump breast keluarkan susu.

Published by under Ladies & Gentleman!

I anggap reader blog ini mostly sudah dewasa. Yang rasa diri masih kanak-kanak boleh main jauh-jauh. I nak promote satu barang yang amat berguna untuk kaum ibu di kota metropolitan ini. Cewah ayat.

Bila first sekali kita bergelar ibu, sebelum kita keluar ward, mesti doctor atau staff nurse akan nasihatkan kita, “BABY KENA BREASTFEED. BAGI SUSU IBU. TAK BOLEH BAGI SUSU BOTOL. TUHAN DAH BAGI BANYAK KELEBIHAN DEKAT SUSU KITA KENAPA NAK MEMBAZIR BELI SUSU LEMBU? BABY NI ANAK AWAK KE ANAK LEMBU?”

Cheh macam gitu la biasanya bidan-bidan akan brainwash kita, bukan? Tapi dalam hati mesti kita menjawap, Helleh orang kerja la takkan nak angkut baby pergi kerja pula?

Lepas ini tak boleh menjawap lagi. Breastpump penting untuk mengepam. Bhuaha apakah ayat aku? Kita boleh pam awal-awal sebelum pergi kerja, simpan dalam fridge. Make sure jangan lupa tulis tarikh dan masa mengepam untuk pastikan susu tak basi. Lepas simpan dalam fridge, kita boleh pergi kerja. So bila baby haus, suruh dia amek sendiri susu dalam fridge.

Eh tak. Suruh lah husband ke, nenek ke, bibik dekat rumah ke atau penjaga baby bagi susu pam kita.

Medela Freestyle Breastpump!

Siapa berminat? Limited stock.

I baca review orang semua berpuas hati dengan Medela. Harga nampak mahal tapi bila dah berpuas hati so orang tak akan mengeluh. Percayalah. Sangat mudah dan berkesan. Baby tak akan complaint bagitahu susu mummy ciput. Mummy kedekot susu. (Sebab ada sesetengah breastpump, bila kita pump tak keluar-keluar pun, kita ingat tektek kita tak ada susu tapi sebenarnya pump kita sedut suam suam kuku sahaja macam mana nak dapat susu?)

Haip. Dah cakap bawah umur tak boleh tengok.

Senang kan pakai Medela ni. Tak payah penat-penat nak pam sebab dia electric pam pakai battery. Tengok dalam gambar ni, dia pam sambil buat kerja. Tapi jangan la pula korang buat cenggini kat office, pelik pula bos korang tengok.

Ohya.

Jangan tanya feedback I pula sebab I tak try pun. Kalau I dah try pun confirm kering kontang kan? Untuk sebarang pertanyaan boleh pm inbox Facebook Dr. Farrah Dayana. Harga boleh runding. Nak tanya berkenaan kesihatan, berkaitan breastfeed pun boleh sebab dia sekarang jaga bahagian bersalin dan breast breast ni. ;p

Ingat ye, limited stock! Siapa cepat dia dapat. I nak bagi phone no dia macam tak berani sebab tak jamin dia akan reply message dengan segera.

p/s: Sesiapa yang rasa nak I buat review barang mereka, boleh email details or product bagitahu I ok? I buat review free of charge, jika berkesempatan. Nama pun free of charge kan so kena la ikut waktu terluang. Lainlah kalau berbayar, barulah review segera dilakukan. Chellamak demand siot sekarang.

No responses yet

Dec 01 2012

There are scary headlines about abuse of drugs like oxycodone

Published by under I'm just rambling.

As part of the settlement, the smaller companies agreed to pay $35,000 each. Rainer said most of the money will pay legal costs. Meanwhile, halfway around the globe, a court in the southern Indian state of Kerala temporarily upheld a ban on production by Indian subsidiaries of Coke, Pepsi and other soft drinks after an environmental group said their products contained high levels of pesticides.

fake ray ban sunglasses Regulators are caught on the horns of a terrible dilemma. On the one hand, they are dealing with an opioid epidemic. There are scary headlines about abuse of drugs like oxycodone (OxyContin) and fentanyl. But that’s “exactly the point” of the merged department, Sara Wurfel, a Snyder spokeswoman, said at a conference with reporters before the speech. Streamlining the DHS DCH processes would ease the strain on state employees, she said. Other Snyder aides said said the goal of the initiative was to focus on the needy more holistically to help residents to no longer need public assistance. fake ray ban sunglasses

replica ray ban sunglasses Every Hard Rock location is like a music museum and the one inside Trump Taj Mahal Casino Resort is filled with authentic memorabilia from several legendary artists such as The Rolling Stones, The Beatles, Grateful Dead and Red Hot Chili Peppers. The Rock Shop holds souvenirs such as guitars, costumes, concert posters and music memorabilia of all kinds. Use the hashtag RockShopPics when posting your items to Instagram and be featured on Hard Rock’s site.. replica ray ban sunglasses

cheap ray ban sunglasses RAYMOND Two masked men who stormed into a home and fought with a homeowner before fleeing with his sports memorabilia collection were likely targeting a safe, according to a police affidavitThe break in happened on the night of Jan. A second person who allegedly burglarized the home with Whalen has not been arrestedAn affidavit detailing the investigation says that Whalen DNA sample matched ones collected from a knit hat and baseball cap left behind during the home invasionThe victim, Jack Reid Jr. http://www.cheapraybanssale.com/ fake ray ban sunglasses, told police that he was sitting in his living room, playing a video game online with a friend in Massachusetts when he heard the front door open. He thought it may have been his roommate coming in, the affidavit saidlooked over to his left and there were two guys in masks, Raymond Detective Ray Parrot Jr. cheap ray ban sunglasses

fake ray bans “E17 migrated from Kirkland Lake, back here to raise her new set of babies,” Kingdon says, as she feeds the little ones whole, untreated organic corn she picks up from a farm off Hwy. 6. “H53 is an ugly little ducking, funny and stubby. Can support this. I would be in violation of it myself, she said. Fear is we are going to be penalizing people who are responsible fake ray bans.

No responses yet

« Prev

| |