Archive for November, 2012

Nov 30 2012

Hello Kitty make me PRETTY!

Published by under Ladies & Gentleman!

I minat Hello Kitty sebab dia kucing berwarna pink. Dah la kucing tu cute. Pink pula. Bertambah cute. Baru-baru ini, Samsung telah menarik perhatian penggemar pink, ee jahat tau samsung suka keluarkan handphone pink. Tapi kali ini lebih extreme lagi because it’s Smartphone Hello Kitty version!

Oh my goodness cutenya! Samsung Galaxy Y Hello Kitty LIMITED EDITION di pasaran sekarang! Ciri-ciri unik yang yang berbeza dengan Galaxy Y yang asal adalah logo Hello Kitty di bahagian Home buttonback coverringtones dan juga wallpaper.

Retail price is RM419 only!

Juga tetap mengekalkan ciri-ciri smartphone: Android 2.3 OS, HSDPA, Wi-Fi, kamera 2MP, Bluetooth, GPS dan slot kad microSD.

Selain itu, korang boleh dapatkan VIP trip to Sanrio Hello Kitty Town, Johor.

Beli handphone sekarang, ambil gambar bersama BFF. Isi form, dan hantar! Siapa tahu bertuah dapat buat free trip to Hello Kitty Town!

Bagi sesiapa yang tak tahu, Hello Kitty Town baru dibuka di Johor. Saja I nak highlight kan untuk kawan-kawan Indonesia. Sebab bila I invite datang wedding nanti, mesti derang akan tanya, rumah kamu dekat sama tempat wisata nga? Trus kita enakknya jalan kemana ya?

Nahhh niii salah satunya.

Tak perlu ke Korea untuk ke Hello Kitty Cafe atau ke Japan untuk Hello Kitty Town. Di Johor semua ada. Terima kasih sebab buka tempat cute cenggini dekat dengan rumah. Balik kenduri kahwin boleh datang sini siap dengan baju kurung gitu.

Dan Emmet si tunang pun malas nak layan aku terkinja seorang-seorang.

Takpelah.

K-bye.


No responses yet

Nov 29 2012

Another downside to this option is that you have to ensure

Published by under I'm just rambling.

He a great friend. The quality of Rick is Replica Celine, when things like this happen it easy for someone to be your friend. But when you have problems or things happen, he one of the first calls. Another downside to this option is that you have to ensure total destruction. You can’t just throw the books in a Dumpster for some asshole to come along and grab later. If you go the Dumpster option, you have to so that people won’t want them, or just fill the Dumpster with detergent.

Celine Replica handbags If you are not looking for the same type of relationship savecelinebags.com, there will be heartache ahead so avoid that and find someone who has similar goals upfront. Remain incognito You need to make sure that you are safe online so don’t give away any personal information that would enable someone to track you down until you are ready. So don’t talk about where you like to eat, drink, visit or shop save this information until you meet them. Celine Replica handbags

replica celine handbags ALTAMONT PASS, Calif. (KTVU) An off duty Alameda County Sheriff deputy who was killed Friday morning during a crash on Interstate 580 near Livermore has been identified as Sroeuy Khin. Khin, who was set to turn 51 on May 12, died at the scene. Trump’s was a campaign largely devoid of policy proposals, except for those of erasure and exclusion. There were promises to keep Muslims out of the country, calls for mass deportations Celine Replica, the criminalization and pathologizing of black Americans, the whole “big, beautiful wall” lie. The repeated oath to Make America Great Again to turn back the clock to when this country was even more horrific in its treatment of women and racial and ethnic minorities was a perfect summation of Trump’s terrifying goals. replica celine handbags

replica celine bags Melissa Ruiz, HSI Ottawa attache Replica Celine Bags, called the seizure upon thousands of doses of a dangerous narcotic, and cause of countless instances of crime, violence, victimization, overdoses, and suffering in both the United States and Canada. Regional police Supt. Pat Dietrich called the operation example of the importance of police agencies collaborating. replica celine bags

Celine Outlet The backstory: Mansbridge is one of the most recognizable faces in Canadian broadcast. Raised in Ottawa, the 68 year old dropped out of Grade 12 to serve in the Royal Canadian Navy. The Ottawa born singer started studying piano at age six and started writing her own songs by age nine. Celine Outlet

Celine Cheap Days is our largest fundraiser, said chairwoman Marcia Stewart. The proceeds over $25,000 last year go back into our community. It supports our services, such as landscaping projects at the middle school and high school, maintenance of Lookout Park, a picnic shelter by the Marietta College Boathouse, Marietta Picnic Pavilion Flanders Field donation, Broughton Ice Cream Social, Washington County Relay For Life, The Right Path, supplies for the humane society Replica Celine, Car Seat Safety Check, Halloween in the Park and Storybook Park with the Washington County Public Library. Celine Cheap

Replica Celine Luggage Tote Green tea is available in leaves form and powder form both. If the person is buying green leaves, he should keep them dry at the place where these leaves would not get sunlight. It will give some different tone to drinking stuffs. PITCHING MATCHUPS: Game 1 Twins RHP Brad Radke (9 5) vs. Athletics RHP Tim Hudson (15 9); Game 2 Twins RHP Joe Mays (4 8) vs. Athletics LHP Mark Mulder (19 7); Game 3 Twins RHP Rick Reed (15 7) vs Replica Celine Luggage Tote.

No responses yet

Nov 29 2012

Emma’s fabulous birthday party!

Published by under Best Wishes!

Kalau ada birthday party kawan-kawan, biasanya I akan jadi paling excited. It’s time for me to dress macam nak rak. Iya lah bila lagi kan? Tapi kali ini I datang birthday Emma dengan sempoi, banyak faktor sebenarnya kenapa jadi begitu.

1. Seperti yang sedia tahu, I sakit mata. Bersamaan dengan tak boleh pakai contact lens lagi. Dan untuk mengelakkan kesan allergi dan eye sore menjadi teruk, tak boleh makeup area mata. Semua tak boleh. Dan menyedihkan juga, kena jadi budak skema pakai spek skema waktu kerja. Once pakai spek skema je I dah rasa macam aku doktor yang kena skema.Terasa macam kena sarung white coat je bila pakai spek ni. Bhuahhaa. Kalau pakai contact lens aku rasa macam diva pula? Haha boleh gitu?

2. Faktor kedua sebenarnya tak ingat pon birthday party Emma ni.

Emma dah invite since 12Nov sebenarnya tapi entah lah I boleh tak perasan. Maybe masa itu tengah kerja, I baca Whatsapp dia sekali imbas sambil berkata. “Birthday invitation, 23rd? confirm tak cuti. Ok ignore”

Tak sangka dapat cuti kan? Bila dah dekat KL baru baca balik whatsapp lama. Sangat kasihan bawa tshirt je pergi KL. Nasib baik ada serpihan baju sedikit.

Dah bersiap sedia dengan muntahan gambar? Here we goo!

Tapi tak apa, demi my pretty sister, I sanggup datang.

Orang lain sikit punya glamour dress bagai. I datang simple je tak mandi tak hape badan masam-masam baru lepas round sekitar KL settlekan barang wedding. Bhuaaha. Budak skema bermata merah in the house!

Service Bora Asma sangat tidak memuaskan. Bila order, dalam sejam pon tak sampai lagi. So siapa datang malam tu dapat tengok adegan ‘birthday girl’ membebel-bebel emo, adeganbirthday girl’ tiup lilin sambil ada lipas lalu lalang atas kek lalu ‘birthday girl’ menjentiknya. -_-

With Emma’s pretty awesome friends, termasuk Ida yang datang lambat sebab sesat.

Hai kawan-kawan Emma, ada yang terkena jangkitan sakit mata tak sekarang? Bhuahaha *lariiii!

Okay ni pula gambar-gambar dari official photographer. Kerlass gitu siap ada  photographer berbayar.

Photography by Ise Punya

Happy birthday Emma!!  One of my only friend who always has a smile on her face no matter what!  My great awesome friend and even a fantastic sister. Stay pretty & gorgeous always ! Sayang awak!

No responses yet

Nov 27 2012

Wedding thingy. [part 1]

Published by under I'm just rambling.

Dalam geng kitorang (Aliens), ada Facebook group sendiri. So kitorang takkan buat wall-to-wall post macam budak-budak lain untuk berhubung. Kitorang akan direct to group. Bila sorang bergosip, semua Aliens dah tahu. Tak payah cerita sorang-sorang gosip yang sama

Di antara kami, 2 orang dah kahwin. Cikanot paling latest. Next turn is me. Dup dap dup dap.

So, bila minta tips nak kahwin.

Cika jawap : Pm me for more tips.

Peh ayat.

Bila tanya tips Pareq yang dah almost 2 years berkahwin, jawapan dia,

“go to bed with satisfaction”

Jawapan simple tapi bermakna.

Okey sebenarnya I gelabah kepada preparation, and tak tau nanti came out macam mana. Sebab honestly I memang super cerewet. Kalau boleh semua nak terperinci. Even kad kahwin pon orang tu dah design 2, 3 kali tapi I reject semua design and last-last I design sendiri. Haa puas hati.

Begitu juga dengan banner, bunting, semua I design sendiri. So, sila bagi discount sikit tolak harga design ok?

Tu baru kad kahwin, belum lagi adegan bertekak dengan wedding planner, designer pelamin, designer baju semua. Hehe aku ni semua benda nak cerewet tapi semua benda mintak discount mana tak orang menyampah nak layan. Haha.

Anyway, tadi I berjaya grab switch-on CST promotion, which is bloooodyyyy cheap!  The promotion is only for today! Sesuai untuk orang kedek macam I ni. Thank you CST!

Murah lah kalau nak compare dengan harga asal.

So yeah, ini pesanan untuk saya, juga untuk bakal pengantin di luar sana.

Hope that everything will go smooth as plan.

Amien.

Sejak ada cuti MC ni, dapatlah nak merapek-rapek dekat blog. Kalau tak, memang see you next week lah for the next entry post.

No responses yet

Nov 26 2012

Sore Eyes = 5 days MC.

Yeay I dapat long days MC! Yeay.

Masin mulut minta MC dari previous entry haa kan dah dapat. Sekarang merana kau sebab cuti Annual Leave dah habis tolak MC. Menangis kau menangis. T____T

Truth be told, I’m suffering from right eye infection. Atau nama saintifiknya, right eye conjuctivitis. Masa awal-awal ingat mata merah biasa sahaja and it getting worse and worse. Sabar jekla. Sampai kena halau dekat ward, Kau tak layak kerja kau sila ambil MC kau balik sekarang!

Sampai hati semua orang, mata saya merah sikit je *Still in denial*

Anyway by the way penyakit jangkitan kuman pada mata ini adalah penyakit berjangkit ye kawan-kawan. Oleh kerana itu I diharamkan ke tempat kerja. Okay fine. Tapi I tak reti duduk diam dekat rumah, I terus pergi KL and spread the virus! Bhuahaha.

Nah tepek gambar besar-besar biar semua orang berjangkit!

Macam buang tebiat juga dalam mall pagi petang siang dan juga malam jalan-jalan pakai shade. Ah lantak lah orang nak kata apa.

Nah terimalah video Sore Eyes 5 days MC versi Totin Jamain

Bhuahaha. Lempang nak?

Original version

Alamak I lupa nak buat flying kiss lah.

7 responses so far

Next »

| |