Archive for October, 2012

Oct 05 2012

Pull up a chair, sit down and get comfortable with PATH.

Published by under Ladies & Gentleman!

Apakah itu Path? Mengapa sejak ada Path, I dah deactivate my personal Facebook account? Best sangat ke Path?

I just starting using Path. MikaelaIda hasut. At first memang tak faham. Lama-lama addicted juga.

Facebook and Path, it look familiar but actually it’s different. Path is a mobile application, only for Iphone or Android. Blackberry, Nokia or Sony Erricson dia tak kawan. Nak main Path pakai browsing internet through your laptop also kenot. Path is more to those who need a private way to share your private life! Itu yang bestnya path. Takkan ada massive growth interacting macam dekat Facebook. Dia memang dah designed for smaller or closer group of friends. Jadi kehidupan lebih private. No more stalker. Yeah.

Kau tak boleh nak stalk stalk pun dekat Path. Every time someone peers in at you, the app relays a message that reads “Farid Kamil visited your Path.” Kantoi Farid Kamil stalk aku. Mungkin Diana Danielle tak tahu tapi saya tahu. Every time someone checks out one of your photos, or reads a status update, that’s displayed too. And boleh tahu at what time. Tak boleh tipu, tak boleh tipu. Now I know who is paying attention to me. Eceh.

Path saya untuk camwhore muka selebet tak mandi pun tak apa.

Home.

Kau tidur pukul berapa, kau bangun pukul berapa. Semua ada di Path!

Buat masa ini, sudah tidak punya personal Facebook lagi. Apa-apa hal boleh ke Totinx.com punya Facebook. Tapi rasa bersalah juga bila sudah tidak punya facebook, banyak pula agenda yang missed. Especially, birthday bestfriend sendiri pun tak ingat lepas dah seminggu baru terperasan gambar dia potong kek dekat whatsapp.

“Oh, makan kek dekat ward tak ajak ye. Kek siapa tu?”

Rasanya kawan itu macam nak lempang diri ku ini.

Facebook juga buat saya tak tahu atok kawan baik sendiri sudah meninggal. Al Fatihah atok Muhaimin.

🙁 Bersalah nya. Tapi tak apa, kan boleh activate Facebook balik once kita dah bersedia. Buat masa sekarang belum bersedia lagi.

Physically yes, mentally not.

5 responses so far

Oct 01 2012

Baby Eka!

Tahniah tahniah tahniah. Norajoey dah selamat melahirkan baby nya. Eka Bin Hafeez. Teliti betul-betul nama dia. Eka BIN Hafeez ye bukan Binti. Sehari sebelum jumpa Eka, I siap gaduh-gaduh masa nak beli hamper baby Eka, “Auntie, I nak warna pink! Baby girl la auntie, takkan tak ada pink color!” Punyalah confident cakap baby girl, tak perasan nama dia pun.

Nasib baik auntie tu tak ada stok warna pink. Eka masih dapat mengekalkan maskulin nya lagi.

Kalau dulu, bila jumpa new born baby je I takut-takut nak dekat. Mesti tengok baby satu depa jauhnya. Nak cium? memang tak. Nak pegang memang haram sekali. Tapi sejak masuk paediatric department, nampak baby je rasa nak examine head to toe. Bhuahaha. Masa examine Eka, baru perasan Eka ada ‘bebird’. Astagfirullah kau lelaki rupanya. Nasib baik akak check tau! Kalau tak sampai bila-bila tak tahu.

Akak tu. Panggil kita akak tau Eka.

Hafeez ini adalah guitarist New Boyz, kump Monoloque, keybordist Kristal eh banyak lagi lah semua dia bolot. Jadi rambut rockstar dia itu tak bermakna dia gengster berhati keras. Luaran tidak menunjukkan apa-apa. Nampak je keras tapi bila bini nak bersalin pun terketar ketar potong tali pusat. Kelakar bila dengar dia bercerita melihat Eka dipersalinkan. Eh betul ke ayat ni?

Yun, apa kau cuba lakukan?

Hampir bertahun juga tak jumpa Nora. Masa Nora kahwin pun tak dapat pergi, di Sabah jauhnya. Kalini jumpa Nora lebih berisi dan I rasa nora lebih cantik berisi daripada kurus. Wah untung nya dia tak perlu diet. Makin berisi makin cantik pula. Jadi kesimpulannya, sila mengandung beranak mengandung beranak banyak-banyak kali!

2 responses so far

« Prev

| |