Archive for September, 2012

Sep 29 2012

Open house 4 minggu lepas.

Published by under Celebrity Oops!

Assalammualaikum. Ini kisah open house yang lalu. Peh raya dah habis lama dah, baru nak update entry open house. 29 August lepas I pergi open house rumah Rody the rockstar. Satu-satunya open house yang I attend. Sadis tak? Kebetulan cuti waktu itu dan kebetulan dekat KL dan kebetulan lama gila tak jumpa mereka wah banyak betul kebetulan.

Sebenarnya bajet dia buat open house biasa-biasa sahaja, jadi kami datang sahaja sempoi sempoi, orang dah jemput marilah kita makan percuma! Sekali alamak, apakah? Khemah-khemah bagai. Ini open house ke majlis Pak Din menerima menantu? Videocameraman sana sini, orang pegang microfon mewawancara sana sini (wartawan), Alamak alamak aku lupa lah rody ni artis weh nak patah balik ke kita makan kedai mamak depan ini je nak tak Yun?

Lama sangat tak jumpa mereka. Actualy shila baru bersalin (eh tak adalah baru sangat) Tapi tak bawa pula baby dia.

Yun datang dari Putrajaya balik kerja terus drive ke Balakong. Semangat gila kau Yun. Gaya macam peminat tegar Kristal plak siap majlis belum start kau dah standby.

Wah baru daku sedar, tak bergambar dengan tuan rumah pun. Tuan rumah sangat sibuk melayan tetamu jadi tak berkesempatan untuk camwhore. Apa-apa pun thankyou so much jemput kami.

Seminggu selepas itu, tengok rancangan Propaganza sedang menemuramah Siti Nordiana. I nampak yun enterframe dibelakang, terkekek-kekek daku gelak.

No responses yet

Sep 28 2012

The point I am attempting to make with this table is that

Published by under I'm just rambling.

When they looked at surveillance video Replica Bags Belt, it proved too grainy to identify the kidnapper, and the camera in the nursery was broken. Law enforcement circulated a sketch of the suspect. There was only the newborn photo of Kamiyah, so investigators also told the public to look out for a baby with an umbilical hernia, similar to a raised belly button, and bruising on her buttocks.

Hermes Birkin Replica The combination of a luxury heritage brand Hermes Belt Replica, a princess of Hollywood and Monaco and a fresh fragrance can’t really go wrong. The bottle neck is meant to evoke the clasp on the classic Hermes Kelly bag and the youthful fragrance itself mixes leather and floral notes, but without the chypre hit of the original Caleche of 1961. (From Smith Caughey’s Queen St, which also stocks other Hermes fragrances.)Nellie Tier Night Cream Intensive $59This little pot of rich moisturising cream is appealingly hand made here in Auckland. Hermes Birkin Replica

Hermes Replica Bags If you want to add that little hint of vibrant color to your outfit while maintaining a classic high fashion style is exactly what both the Hermes and Mulberry lines offer, while it is also possible to add a hint of haute couture to a very classic piece with Hermes handbags. A mulberry handbag while being classically designed can add that extra punch of color that is always an eye pleaser to a more traditional styled outfit. The key here is to choose the right punch of color to fit the occasion that is being attended. Hermes Replica Bags

Replica Hermes Birkin They both smiled. The worst was over (maybe), at any rate, it was easy sailing from then on. With his wife in California McCully was lonely Replica Belt Replica Hermes Belt, but not for long. “The ‘one’ mattress concept is a good idea for someone who’s time poor and has its place among a number of options,” says Price abaghermes.com, “Our staff are specially trained to help people choose what’s best for them. Being able to get everything for a bedroom under one roof is our strength. We’re a one stop shop not a one product shop.”.. Replica Hermes Birkin

Hermes Handbags Replica The following table calculates the intrinsic value of 10 Standard Poor’s Dividend Aristocrats with the highest premium of current price versus the formulaic calculation of intrinsic value.These calculations were made using a popular intrinsic value calculator that will remain unidentified. The point I am attempting to make with this table is that relying on the strictest use of the mathematical formula (Ben Graham’s formula) embraced by many, provides an intrinsic value number that is completely impractical in real world applications.My point being that none of these Dividend Aristocrats could ever be purchased at the calculated intrinsic value price. More simply stated, if you rigidly waited for intrinsic value to manifest on this basis, you would never own any of these names.Ben Graham’s Formulas For Calculating The concept of intrinsic value is most often associated with the legendary and widely considered father of value investing, Ben Graham. Hermes Handbags Replica

Hermes Belt Replica Unilever has big exposure to emerging markets. Whilst growth could take a hit in the short term, the business will no doubt recover in the long term and the “hit” will be gentle compared to the write downs that the banking, luxury goods and industrial sectors may need to take in emerging markets. Unilever has a big presence in Africa it is expected that 50% of the global population will live in Africa come the end of the 21st century Hermes Belt Replica.

No responses yet

Sep 27 2012

How can you say someone is fake, if you don’t know what real is?

Published by under I'm just rambling.

Fake is to make something seem real, satisfaction. Untuk buat orang satisfy. At first I terima bila orang kata I fake. Sebab kawan-kawan I akan cakap I fake in good way. Derang macam miracle dalam hidup I sebab itu derang sangat faham. Tapi bila my fake-ness disalahfahamkan, disini I ingin menegaskan, ewah.

Fake smiling? Yes I’m professional at that. Mengaku ye saya mengaku. Tipu lah kalau engkorang tak pernah buat fake smile. My bestie semua tau I memang terrel bagi fake smile. Sebab I selalu mengalami situasi sebegini.

Hai Totin!

Eh hi!!! Lamanya tak jumpa! Sekarang buat apa! *with my fake smile*

Dialoq itu macam auto reflex bila orang tak kenal, datang tegur. I akan mulakan soalan sebegitu. Entah entah orang itu memang tak pernah pun jumpa kita, I bantai je cakap cenggitu. In term of jaga hati orang. Takkan kita nak jawap greet dia dengan,

Kau sapa? Tak kenal. *lalu berambus*

Anyway any happens pon kita kena jawap greet dia dengan respectful way lepas itu baru lah bertanya secara tipis supaya tidak ada perasaan tersinggung, seperti..

Eh siapa nama ye? Alamak lupe lah.. saya dah tua!

Walaupun dia bagitahu nama dia tapi still tak ingat juga. Kena teruskan dengan fake smile.

Yes. Itu one example. Berdosa ke? I don’t think so.

Jumpa beliau di kenduri kahwin kawan. Salam fake smile siap laga-laga pipi, tapi after that I tarik kawan I and asked. Ni siapa? I lupa! Oh mai got, she’s Jannah! Jannah yang dulu zaman sekolah comot lomot badan kerimping kerengge, sekarang dah cun melecun body shape model Premium Beautiful gitu.

Lepas itu baru datang balik dekat Jannah with my real smile, hadiah minta maaf sebab tadi bagi smile palsu. Jannah jom ambil gambar sekejap, so that I won’t forget you later.

Sama juga dengan situasi kita berdepan dengan someone yang kauorang tak suka/tak serasi/ tak sekepala/ tak boleh kawan rapat rapat sebab mak tak bagi. Tipu lah kalau semua orang kau suka kan? In life, mesti ada someone yang ko rasa kau tak patut kawan dengan dia, because of so dangerous. Mak kata jangan cari kawan yang dangerous. But in case kau terserempak dengan dia, kau kena lah being nice. Takkan nak jeling menjeling or bermuka poyo atau lebih parah main tarik-tarik rambut? Professional smile is important.

Being nice to someone you dislike doesn’t mean you’re a fake. It means you are mature enough to tolerate your dislike towards them.

Setuju?

Fake is different with backstabber tau. Later I cerita pasal backstabber pula.

5 responses so far

Sep 21 2012

Mari belajar dance ala gangnam style!

Gangnam style melanda fenomena dunia. Dunia gitu. Sana-sini Oppa oppa hakupun tak faham kenapa. Adik-adik kecil pun dah tahu menari gangnam style. Dance yang dipopulerkan oleh PSY itu memang seolah-olah nak melawan Shuffle dance. Habislah sekarang dekat mana-mana sahaja orang menari dance ala-ala penunggang kuda. -_-

Kalau nak tahu, dance gangnam style ini ada 4 basic steps. Cheh tiba-tiba I jadi guru tarian pula.

1. Gerakan sunglasses.

Ala-ala macam tengah pakai sunglasses sambil menari goyang-goyang buntot. Kena buat gaya ini baru lah complete tarian gangnam style korang!

2. Tarian cowboy

Ini gaya terpenting gangnam style. Buat gaya ini seolah-olah sedang menggoyangkan tasi lasso ala cowboy! Kaki hentak-hentak ikut beat lagu.

3.  Gerakan Horseback!

Silangkan kedua tangan sambil melakukan beberapan lompatan kecil. Inilah gerakan yang korang buat semasa hentak memacu kuda. Jangan lupa, lompatan kecil kena ikut beat lagu!

4. The finish

Ini pose akhir gangnam style. Buat pose sebijik macam dalam gambar ini!

So yeah, enjoy the Gangnam Style Dance! Selamat Menari!

2 responses so far

Sep 19 2012

Pengantin baru Aida Suraya

Mesti boring kan asik nak cerita pasal wedding orang sahaja. Peduli apa. Nak cerita juga. Sebenarnya bila I cerita pasal wedding kawan-kawan, at least bila dah lama lama sedikit / berumur sedikit, boleh rewind balik ingatan. Eh bila si polan si polan kahwin ye? Kejap-kejap saya check blog!

Haa kan nampak sikit kegunaan menulis blog itu. Kali ini I nak bawa semua orang jelajah ke majlis perkahwinan Aida Suraya dan Epiy. Aida ini schoolmate I masa dekat TIGS. Sekarang jadi cikgu dekat mana entahlah. Epiy tu bf dia. Dia kahwin dengan bf dia. Haha macam bodo je statement ni. Memang lah dia kahwin dengan bf dia takkan lah dia kahwin dengan bf I pula.

Masa pertama kali sampai ke rumah pengantin, rasa ternganga sekejap. Meriahnya! Ni betul-betul wedding party namanya. Tema pink yellow. Jarang orang buat tema cenggini. I rasa Aida buat perancangan terperinci  pasal wedding dia. Daripada kad kahwin sampai ke decorations wedding semua cute cute belaka.

Dahlah warna pink sana sini, confirm lah I camwhore puas-puas.

Kantoi ada 2 orang penceroboh. Pengantin sedang sibuk makan di meja beradap, kiterang serbu bilik tanpa rasa bersalah. Bhuahaa. Tapi 2 orang tu lagi jahat sampai rak baju semua dia sekodeng.

Photobooth sangat meriah. Nama pun photo booth, apalagi I sepuas-puasnya menggunakan kemudahan bergambar yang ada. Hihi excitedddd!

Syok sendiri betul. Masing masing nak pegang prop yang disediakan.

Camwhore lagi. Rasanya tuan rumah pun macam nak halau kami sahaja. Datang majlis orang, bergambar dahulu area pelamin dan sekitar dalam rumah, kemudian makan cepat-cepat, kemudian sambung camwhore persekitaran rumah. Lepas itu macam ignore pengantin pula. Belek-belek rupanya sekeping dua je gambar dengan pengantin. Bhuahaha.

Kawan-kawan Aida semua sporting, segala autograph, pokok pokok ucapan dan thumbprint penuh dengan ucapan buat pengantin. I tak yakin nak buat cenggini untuk wedding I takot tak ada siapa nak buat pokok cop ibujari ini, nanti ranting pokok I togel je buat malu je.

Buat Aida and Epiy yang cantik dan gorgeous sangat-sangat, congratulations! Thanks jemput datang majlis Aida! Meriah sangat! Lain kali kalau kahwin lagi, jemput la lagi! Eh?

Ha alamak, lupa nak tunjuk gambar pengantin. Syok sangat letak gambar sendiri. Ish ish.

Inilah Aida! Dari zaman sekolah dia memang suka yang cute cute dan creative sangat so memang tak terperanjat pun wedding dia sangat creative dan inovatif. Ewah.

10 responses so far

Next »

| |