Archive for March, 2012

Mar 12 2012

Motif?

Published by under Wasn't That Funny?

5 responses so far

Mar 06 2012

Semanis Cupcakes

I am a sweet tooth, yes I crave sugary foods like cookies, cake, cupcakes, candy.. Setiap minggu mesti mengidam benda tidak sihat cenggini. Ajaibnya gigi tak rongak, tak pernah gigi berlubang. Tipsnya? Rajin rajin lah gosok gigi. Eh eh tiba-tiba keluar tips.

Pernah tak tengah relaks bersantai, tiba-tiba terfikir nak makan cake lah. Nak cupcakes lah. Eee I always like that tau. Suka minta bukan-bukan. Lepas itu bukannya cupcakes biasa-biasa. Teringin nak cupcakes Wondermilk! Siap specific Wondermilk tu. Kau ingat wondermilk tu belakang rumah kau?

Mengada much.

As usual, it hard to select which ones to buy. Rambang mata. Kejap nak yang ini, kejap yang itu. Settled of four of these, semua sedap! Red Velvet my top number one. Wajib beli everytime datang Wondermilk!

Bila stress bekerja, pergi makan cupcakes dekat kedai yang vintage cenggini memang menenangkan. Terasa hilang semua kekusutan di kepala. I think it’s okay kot, sebab while working / oncall, I won’t eat at all. Seriously hey, tak sempat langsung nak menjamah secubit makanan. So after oncall, terus pergi  KL and go eat somewhere. Yang penting, kedai sedap sedap, from one shop to another shop.

Makannnn banyak banyak. Pipi sampai kembung.

Besoknya oncall, kurus balik. Balik oncall, makan lagi, pipi kembung lagi. Dan begitulah rutin seharian.

Healthy diet? Kan? Palotak kau.

Jemput makan.. Eh eh eh cream dia nak jatuh tu. Selamatkan segera!

I selalu ada masalah macam.. Err nak makan ke tak nak. Sayangnya nak makan. Haha semua benda sweet sweet mesti sayang nak makan.

Menjilat jari.

Di Wondermilk bukan sahaja ada cupcakes, juka terdapat makanan-makanan menggemokkan yang lain seperti burger gemok di atas. Burger ini sangat gemuk sampai nak makan sekali ‘Ngaaap’ tak muat mulut.

Dari raut wajah burger yang gemuk pun sudah dapat bayangkan kesan dan effect sampingan apabila memakannya.

Stone due to hyperglycaemic symtoms / sugar high!

Kau dah kenapa?

7 responses so far

Mar 04 2012

George was a Philadelphia Phillies Fan and had custom jerseys

Published by under I'm just rambling.

I could do without all that stuff as long as they promise a hole free tickets that exclude Or cheap jerseys, SwampYankee, Pat I, Tal https://www.chinajerseysshop.com/, and the rest of the trolls from the game. The event horizon of their negativity alone suffices to infinitely sink any chance Brooklyn will ever have of winning a title. I propose the following disclaimer on the tickets nancy boys from Bay Ridge and atavistic pockets of the rest of Brooklyn can stay the F home, you simpering bches! the rest of us real men and women can enjoy the games in peace..

wholesale jerseys Favors would include rudra necklaces, self help books on meditation, and yoga bracelets. Invites would be in yellowish papyrus kinds tied in the middle with red threads with tassels (to give off that Indian vibe). Do note however, that this theme is everyone that is n cup of tea.. wholesale jerseys

George was on a Championship Pennsbury High School Swim Team. He also played on his Junior High School Football Team, and played on several PAA baseball teams. George was a Philadelphia Phillies Fan and had custom jerseys for almost every sport imaginable.

wholesale jerseys Through fits and starts, Ishmeal told of his love of his brother at a memorial service for the three boys a Banneker on Thursday evening. All three of the teens had been popular student athletes and were beloved at the school. The home side of the Banneker Trojan football stadium, where the Trojans will play the homecoming game against Lithia Springs on Friday, was a place of mourning as twilight fell Thursday night. wholesale jerseys

Cheap Jerseys china A decision made Tuesday to bring in a new McDonald’s to Watsonville has gotten some residents fired up. It was a unanimous vote by the City Council to bring in the fast food chain, but those on the council said this wasn’t their first choice of dining. Maxx or an In and Out Burger or maybe an opportunity to have families some entertainment. Cheap Jerseys china

cheap jerseys Why did Brexit happen? It has happened for many reasons jobless growth was one of the reasons. There was a huge concern around immigration from the Middle East. And I think people are becoming very xenophobic. This lowered temperatures on the card (GPU, VRM1, VRM2), but it is also much louder now. When playing BF4 I am hitting 71C load on the GPU, VRM1 is getting up to 84C and VRM2 is getting up to 56C. This is much better and the stuttering is gone. cheap jerseys

Cheap Jerseys free shipping Don ride the trucks anymore, in case of heart attack or something, Ritter said. They have me looking after the trucks and getting them ready to go, looking after the time and who goes out on the trucks. But there are several large blazes that stick out in his mind decades later Cheap Jerseys free shipping.

No responses yet

Mar 03 2012

Tips menjaga kulit bayi

Asik pasal bersalin sahaja, kita borak-borak pasal baby pula.  Bagi yang bakal bergelar ibu boleh baca sedikit tips menjaga kulit baby. Biar nanti bila dah ada baby, tak ada lah gelabah sangat nak jaga.

Sebenarnya, kulit baby ini lain dengan kulit kita. Eh obviously, semua orang tahu. Bila pegang baby je, macam pegang span lembut ee geram nak tonyeh-tonyeh je rasa. Awal-awal sahaja kulit baby mulus, perasan tak, ada sesetengah baby akan mempunyai masalah seperti bintik-bintik jerawat tumbuh, kemerahan, kulit menggelupas menggila-gila. Waktu itu mula lah gelabah, eh anak aku sakit kulit ke?

Kulit menggelupas

Baby yang baru lahir akan mengalami gejala adaptasi dengan persekitaran. Kulit yang menggelupas itu normal. Jangan memandai mandai bagi cream cap beruang korang. Baby berisiko tinggi terkena keracunan kulit akibat daripada cream yang korang memandai-mandai sapu itu. Organ untuk metabolism ubat masih belum berfungsi dengan baik (hati dan buah pinggang) yang menyebabkan sisa sisa metabolism ubat yang beracun lambat dibuang dari badan. Akibatnya? Baby-ku beracun!

Baby yang dilahirkan lebih dari 40minggu, (baby post date) biasanya mempunyai kulit yang lebih kasar dan menggelupas. Minyak baby memang digalakkan. Kalau iye pun nak sapu minyak Encik Johnson, sapu tipis-tipis, tak perlu tebal. Sebab minyak ini akan meresap dalam kulit baby dengan mudah dan cepat.

Kulit berbintik-bintik

Ini sering! Dan ini bukan jerawat yang macam kau orang punya jerawat itu. Jangan pula memandai-mandai letak ubat anti jerawat Clean&Clear anti spot treatment. Kau dah kenapa?

Bintik-bintik ini namanya Erithema Toxicum Neonatorum. Biasanya akan muncul dalam 24-48jam kelahiran dan akan hilang dengan sendirinya pada 2-3minggu tanpa meninggalkan bekas. So, don’t panic! Tak payah nak sapu itu sapu ini, nanti at the end, kulit baby jadi beracun pula. Terus tak cun!

Mandikan baby banyak kali, barulah kulit bersih!

Siapa kata? Ni mesti nenek moyang ajar bukan-bukan ini. Mandikan baby lebih 2 kali akan menyebabkan kulit baby lebih teriritasi dan melecet sehingga meninggikan resiko terkena toksin dan allergy kulit. Sebaiknya sehari atau 2 hari seminggu mandikan baby dengan air tanpa sabun untuk mengelakkan dari terdedah kepada sisa kimia pada sabun terlalu banyak.

Muka, tangan, muntot, dan beburung sebaiknya kita bersihkan dengan sabun berPH neutral. Banyak dekat pasaran kan? Tapi jangan amalkan ganti-ganti jenama sabun. Yang ini tak wangi sangat, esok kita try lain. Yang ini tak banyak buih, esok kita beli yang berbuih-buih. Banyak cantik kau?

Ingat, benda cenggitulah yang membuatkan baby terekspose dengan lebih dari 50zat kimia dalam badan.

Remember, Less is best!

My friend’s daughter, baby Zahra.

15 responses so far

Mar 01 2012

Sudut perut.

Gendang gendut tali kecapi

Perut gendut geli hati.

“Dear, here got butter prawn, chicken or fish. Sedap gila!”

Sambil tunjuk ke arah kedai sign board “Quan’s Ice cream”

“Are you kidding me? This is an ice cream shop! Saya nak makan nasi lah.”

Nah ambik kau. My top favourite food, butter chicken with extra gravy. Every bite is heaven!

Awal-awal muka masam masuk kedai ni, terus ternganga tak kata apa-apa. Ingat dia serve ice cream and light food sahaja. Ha itulah lain kali jangan nak melawan cakap.

Tengah tuang melted butter. Perrghhh@!#!#@#$#@@ perut dah mula krucuk-krucuk.

Honey dew bubble tea.

Perut kenyang, smiles for the whole day.

Yea, Quan’s Ice Cream and Coffee House Restaurant is a must try! Located at Desa Pandan, opposite Dunkin Donuts. Kalau nak datang sana roger lah. Maybe we can have a date? Dekat Pandan Indah pun ada but never been there before. Rasanya sama je kot.

12 responses so far

« Prev

| |