Archive for February, 2011

Feb 18 2011

Sorry auntie, I am Japanese, not Chinese. Haha wtf.

Published by under Don't sue me!

Every time my patients speak Chinese to me I just shake my head and tell them I’m not Chinese.

“Melayu lah auntie, melayu.. I don’t speak Chinese 🙁 “

27 responses so far

Feb 16 2011

Deep of my heart.

Published by under Don't sue me!

I am currently in Surgery Department. Yeah, nampak macam best je tapi entahlah. I still find its hard to adapt working in Malaysia. I miss Jogja. I miss my friends there. In operation theater with them. Kerja tetap kerja tapi ceria sepanjang masa. Ketawa-ketawa have fun each other ARGHHHHHHHH.

I regret and now I feel depressed. 🙁

If I had the power to turn back time……………

12 responses so far

Feb 14 2011

Rody Kristal Service

Published by under Ladies & Gentleman!

HA HA HA ayat macam mencurigakan. Kau nak bagi service apa ni Rody oi? Ok crapp. Dia bukan offer nak buat service mengurut-ngurut itu lah, tapi service supplier artis, peralatan muzik, sound system, ect. Kalau agak-agak teringin nak buat konsert tak kira kecil-kecilan atau besar-besaran boleh lah menggunakan khidmat mengurut Rody eh salah. Khidmat peralatan sound system Rody.

Tak tahu apa motif daun daun di sebalik logo.

Mungkin itu adalah simbolik kedamaian di hati Rody sekarang?

Haha apa aku merapek ni.

Kot-kot tiba-tiba nak buat konsert ReUnion Sekolah ke, Majlis kahwin nak pakai sound system ke,nak apa-apa jeklah service berkaitan hiburan, boleh hubungi Rody Kristal Services. Berkaitan hiburan sahaja tau. Service lain tak boleh. Haip.

Antara yang mereka telah handle;

Kes malas nak taip balik.

Mana lah tahu suatu hari nanti you guys nak buat concert untuk diri sendiri ke, untuk siapa-siapa, boleh roger roger dekat Rody yer. Full service dia bagi. Gerenti mantap dan berpuas hati.

Ni dekat Teluk Kemang, PD kan? Rasanya macam pernah buat show zaman kegemilangan kecik-kecik dulu, dekat sini.

Ni binatang apa ni?

Dan juga khidmat artis seperti Kumpulan Kristal atau Kumpulan Kupu-kupu. Eh salah. Kumpulan Butterfly.

Contoh sahaja. Kalau nak panggil kumpulan caklempong pon boleh. Suka hati lah.

Harga perkhidmatan?? Gerenti berpatutan!! Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan boleh hubungi 013-4812222 (Bukan nombor Rody, tapi asistant dia. Cewah) Tips nak dapatkan harga murah:  Sebut je, “Saya kawan Totin”, Gerenti Rody luluh. Kekekekeke. Ok bye.

[This is a sceduled entry]

12 responses so far

Feb 12 2011

Cara menyelamatkan diri pabila terkena heart attack!

Published by under I'm just rambling.

Sekarang ini ramai betul yang meninggal dunia kerana heart attack (serangan jantung). Berderet-deret artis meninggal akibat jantung, itu baru artis, orang awam lagilah ramai.

Kita mungkin pernah diajar cara-cara melakukan CPR. Alah, yang cara menyelamatkan orang dengan memberi nafas dari mulut ke mulut itu. Tapi pernah tak kita diajar cara menyelamatkan diri sendiri apabila tiba-tiba kita terkena serangan jantung. Let say, tidak ada orang berhampiran kita, bila driving alone setelah penat bekerja seharian, and you are about five miles from the hospital nearest your home. Ok bayangkan cepat.

Dengan tiba-tiba kita merasakan sakit yang mencekot-cekot dari dada bahagian kiri, menjalar sehingga ke bahu dan dagu. Seolah-olah malaikat hendak menarik jantung kita keluar dari tubuh. Saspen tak?

INGAT, semua mangsa heart attack ada 10saat sahaja untuk terselamat. Dalam 10saat kalau kita tak bertindak, kita terus hilang kesedaran zzzzzz tidur di alam lain. 10saat? Kalau menjerit belum tentu ada orang dengar.

Begini, step -nya.
1: tarik nafas daaaalaaaamm sekali.
2: batuk sekuat hati! Sehingga mengeluarkan dahak dari dalam tenggorokan kita.
3: ulang tarik nafas dan batuk ini setiap 2 sehingga pertolongan datang (ke hospital) . Ingat, batuk sekuat hatiiiiiiiiii!

Kenapa kita buat macam ni?
Tarikan nafas yang dalam akan mendapatkan oksigen dari paru-paru kita, dan batuk sekuat hati akan menyebabkan putaran dan memberi squeezing pressure pada jantung kita. Cara ini dapat membuatkan darah kita terus circulate and membuatkan jantung kita in normal rhythm kembali.

Kan dapat memperpanjang waktu 10saat kita hidup itu? InsyaAllah cara ini dapat membantu sebelum kita mendapat perawatan sempurna  di hospital!

Okaylah, patients tengah ramai, sempat lagi update blog pakai bb. Tadaaa. Thanks for reading! 🙂

18 responses so far

Feb 11 2011

Blugggh.

Published by under Don't sue me!

Seperti yang diduga, kena menempuh hari-hari mendatang dengan begitu cekal sekali.

Minta maaf banyak-banyak jikalau

  • Nampak Syed Sobrie bergerak begitu mafia sekali di jalan raya. Ini adalah kerana I kena rushing sana sini jadi sekelip mata sahaja I menjadi hebat driving secara tiba-tiba. Sekelip mata pandai menyelit sana-sini. Sekelip mata sahaja.
  • Kalau tegur I dengan penuh excited dan senyuman manis, tapi I balas dengan senyuman ketat. Itu maksudnya I sedang stress dah di kepala sangat bercelaru.
  • Kalau nampak I jalan laju macam robot tanpa menoleh kiri kanan. Tidakk. Jadi doktor ini kena rushing sana sini rasa nak pakai 4 lagi pasang kaki lah. Tak cukup hoi.
  • Kalau call, I tak pernah dijawab. SMS lebih dari 2jam baru I reply, ataupun I reject your call. Heh faham-faham sahajalah ye.
  • Kalau I tiba-tiba blank.
  • Kalau tak sempat meluangkan masa berblogging lagi!!!!!!

The doctors dekat hospital saya jangan lah garang-garang sangat. T___________________________T

*pengsan.

15 responses so far

« Prev - Next »

| |