Archive for January, 2011

Jan 25 2011

Merah menyala menyirap darahku.

Published by under Wasn't That Funny?

Anda pernah mengalami masalah yang sampai menyirap bandung di khayalak ramai tak? Lagi-lagi kalau dia membabitkan beribu-ribu ringgit. Kadang-kadang emosi kita boleh maintain cool, tapi kalau dah melampau dan berulang ulang kali terjadi, amboi amboi kau ingat aku lembu yang tidak ada emosi dan perasaan? Eh eh tahu lah aku penggembala lembu, tapi aku tak macam lembu tau.

Last week, seperti yang stated dekat blog, I went on holiday to Yogyakarta. Eceh holiday lah sangat. Okay ignore bout the holiday thingy, yang penting nak cerita sekarang. AKU BENGANG.

I booked a flight ticket by phone. Biasalah kalau kita order by Internet, asik-asik failed. Macam-macam lah cakap server down lah apalah. Macam-macam kerenah. Jadi dengan segera call hotline. Dah lah berjam-jam tunggu untuk dapat cakap on the phone with the operator yang sleng mat saleh lah konon-konon.

“Hello, I want to book a flight ticket to Yogyakata please”

YOGYAKARTA. YOGYAKARTA. YOGYAKARTA

Repeated the word YOGYAKARTA banyak kali. Sebab I tahu, flight to Yogyakarta hanya sekali dalam sehari. But the operator bajet mat saleh tu cakap, now it has 3 flights to Yogyakarta a day. FINE.

Lepas itu lebih mahal pulak tu. Because I checked from Internet, harga dalam rm200++ , bila beli by phone jadi rm400++

AMBOI AMBOI PENIPU.

Sabar lagi. Selagi boleh sabar.

Kemudian kami pun dengan excited nak terbang. 2jam sebelum dah datang, yeay nak terbang. yeay tak sabarnya. Sekali rupa-rupanya, operator bajet mat saleh tu bagi kami ticket to JAKARTA. Perghhhhhhhhhh.

“HEY I CAN SUE YOU!”

“OKAY WE WAIT FOR YOUR LETTER”

Menyirap. Bila kita ada masalah, mereka bukan nak bagi solution, nak selami masalah kami. Kami dah rugi ribu-ribu ringgit (sebab beli 4 flight tickets). Mereka just cakap “Sorry, tak ada cara lain. Kena beli ticket baru for tomorrow flight” dengan muka bajet bangga gila beruniform merah merah tu. ELLEH GUA TAK HERAN. SERIOUS.

Siapa ada dekat LCCT pada hari itu dapat tengok acara Totin mengamuk di khalayak ramai. Sampai kawan lelaki saya disebelah pun tergamam tengok I mengamuk, tak berani nak tegur sebab dia kata dia takut I bukak silat gayung nanti tiba-tiba.

Mungkin ini kali terakhir kami sekeluarga menggunakan perkhidmatan penerbangan merah menyala menyirap darahku.

Assalammualaikum.

23 responses so far

Jan 21 2011

5 Bintang : Episode 1

Pertama kali masuk bilik, terus Wow. Wow. Wow. okeh banyak kali nak wow. First time pergi hotel yang ada swimming pool setiap bilik. First time dari bilik hotel boleh tengok bawah laut, ikan lompat-lompat. First time.

Bilik yang besar, simple dan memuaskan.

Dapur lengkap dengan gelombang kecil (microwave), kopi, teh dan segala minuman segera pun ada.

Yang paling terkesima, ada swimming pool di depan bilik. Buka pintu terus terjuuuuun.

Tak besar sangat, tak kecil sangat. Cukup lah buat kuak kupu-kupu 3 kali kuak.

Lantai lutsinar ini memang buat kami jakun. Dari dalam bilik boleh tengok ikan lompat lompat dekat laut di bawah bilik hotel.

Tara. Dah tak boleh sabar menahan nafsu. Akhirnya menjunamkan diri ke dalam kolam juaaa.

Ni dah kenapa, lengkap berbikini macam nak lumba renang je. Padahal kolam kecil sekangkang kera. Seperti yang dikata, renang 3 kuak je dah terhantuk dinding.

Tak apa.

Yang penting, gayaaaa.

Haha.

Dari tingkap pon boleh terjun masuk kolam. Mengagumkan, percaya lah.

Persoalannya, ewah. Di manakah I berada? Hotel apakah ini? Jeng-jeng-jeng. Tak surprise lah kalau cenggitu. Ini baru edisi di dalam bilik hotel.Tunggu episode seterusnya. Ecewah lagi sekali.

24 responses so far

Jan 20 2011

Ku persembahkan

Published by under Rock and roll!

Kerana tak tahu nak update apa lagi, maka mempersembahkan….

p.s; Ini lah penyebab utama hujan lebat di Johor. Larrrriiiiii.

[Auto-updated Post]

16 responses so far

Jan 19 2011

Mari memasak bersama Totin! : Cupcakes

Sebenarnya, kiterang satu hapak pon tak reti nak masak cupcakes. Tak pernah pun. Tapi semua macam ego tak nak mengaku tak reti. Tak nak tanya siapa-siapa. Jadi kami semua meredah kedai kek, untuk beli bahan-bahan memasak cupcakes, sampai sahaja kedai:

T: Nak beli bahan apa ni?
C: Tak tahu. Kite tak reti masak cupcakes! Bibik cakap dia hebat!
T: Bibik, nak beli bahan apa ni?
B: Bibik hebat tengok orang masak cupcakes je, buat sendiri bibik tak tahu!

#%^&* Terkesima sekejap. Dulu bibik cakap majikan lama dia pemilik kedai roti dan cupcakes. Tapi rupa-rupanya dia tak reti masak pun. Oh kami tertipu. Jadi kami mula melakukan aktiviti membelasah sahaja memasak cupcake ikut logik akal! Jadi tak yee? Jeng jeng jeng.

SAM_0102_副本 copy

Asistant di dapur. Terpaksa kejut dia bangun tidur sebab dia dah sound awal-awal “Kak E masak cupcakes kalau tak panggil Azu siap kak E!” Dia bajet aku reti lah masak cupcake tu. -_-

SAM_0114_副本 copy

Muka penuh surprised sebab cupcakes bakal menjadi. BAKAL.

SAM_0117_副本 copy

Kecoh gila dekat dapur. Masing-masing tunjukkan pendapat masing-masing. Eh apa kata kita campur kan ini kedalam ini. Eh apakata kita lebihkan sikit sukatan butter dia.

Eh apakata? Eh apakata?

Kan dah cakap, kami memasak hentam hentam saje.

Bila tengok balik, gila kepohchi I ni. Macam nak lempang diri sendiri bila time part awal-awal I membebel gaya Chef Wan itu. Eh percaya lah itu lakonan je. In reality, saya pemalu sebenarnya. *muntah. Ada part juri merasa masakan di akhir-akhir babak. Juri tu ketawa bukan sebab cupcakes tak sedap tau, tapi sebab dia tak boleh nak control macho depan camera. Sikit-sikit nak gelak. Itu dah berapa kali shoot dah tu, dah sehabis tahan gelak.

Sebenarnya, time nak buat aising, kitorang tak reti buat. Jadi kitorang stuck sampai situ sahaja. Dah macam kek Muffin pula jadinya. Adik I, Nazim balik sekolah dengan semangat nak cari cupcakes, “NI KE CUPCAKES? TAKDE RUPA CUPCAKES PON!” . Sebab cupcakes bogel tak ada warna warni. -_-

Kau diam Nazim. Kau diam. Kau tak tahu ke akak kau ni baru kali ke dua ke dapur selepas masak Dadih haritu? FML.

Tapi ayah cakap sedap gila. Mungkin sebab ayah tak pernah makan cupcakes pon sebelum ni. Kikiki.

20 responses so far

Jan 18 2011

Merantau

Hello peeps!

Cheh nak pip pip pulak tiba-tiba. While writing this post, I am no longer in Malaysia. It’s hard to believe it!! It was abit of a weird feeling… dah dah aku dah merapek jauh dah ni.

But seriously, I’m now outside Malaysia. Terbang keluar Malaysia for several days. Ini adalah reason UTAMA why I posponed my induction for the 3rd times bebeh. 3rd times!! Kali ke 4 kalau pospone kerja lagi memang confirm gua kena campak kerja dekat Sabah Sarawak :'(

Don’t miss me too much tau. Nanti I bawa ole-ole yang banyak!

29 responses so far

« Prev - Next »

| |