Archive for September, 2010

Sep 19 2010

Makcik makcik jual ubat.

Published by under Ladies & Gentleman!

Amboi amboi kepoh nya makcik-makcik ni. Seribu kali I fikir, nak upload ke tak nak. Nak ke tak nak. HAHAHA. Tapi tak apa. Dah memang mulut kepoh dan tak senonoh nak buat macam mana? Well, ni video di-record masa first time guna video recording punya software dalam laptop ni. Baru first time I explore lepas itu excited dengan nak records macam-macam. -_-

Kelakar gila tengok asistant dekat sebelah tu. Macam terpinga-pinga product ape ni? ape ni? Apekebende ni?

Dah dah cukup tak payah nak rewind rewind tengok video kepohchi itu. Motif sekarang nak cakap,

PRE-ORDER HEALTH AND BEAUTY STUFFS BATCH #02 IS NOW OPEN !!

From now until the deadline date on 23rd October 2010. Hurry up!!!

Check out Facebook Formspring Totin Jamain

Siapa yang tak beli dulu atau tak dapat products sebab habis stock, boleh order lagi. Yang dah dapat products dari batch pertama, boleh buat review product dekat blog masing-masing. Apa kata kita share?

23 responses so far

Sep 17 2010

Bedah Pelastik

Published by under Don't sue me!

Bila sebut plastic surgery sahaja janganlah cakap ‘Ih berdosa tau!’ Tak baik cakap cenggitu. Kau ingat plastic surgery tu cuma pembedahan pasang silikon dekat payudara? pembedahan membelah dagu supaya cantik, memancungkan hidung supaya ala-ala karisma kapooor? Kasihan plastic surgeon semua kau orang cakap berdosa. Tidakk. Tugas plastic surgeon bukan nya mencantikkan wajah yang hodoh. Tetapi untuk tujuan sosial.

Sebenarnya I merapu pasal plastic surgery ini sebab I tak tahu nak merapu tentang apa. Haha. Mari berkongsi gambar lama beberapa minggu lalu.

IMG01358-20100906-1122_副本 copy

Kasihan pakcik ini. Luka di kaki sudah lama tidak sembuh-sembuh. Makin lama makin memburuk. Tulang semakin menonjol keluar. Alamak, macam mana ni?

IMG01360-20100906-1140_副本 copy

Tak apa. Kita ada cara! Kita siat kulit di bahagian peha dia. Ala ala menyiat kulit kentang. Nyam-nyam.

IMG01361-20100906-1153_副本 copy

Kita fix kan dengan luka itu. Gunting dan bentukkan. Macam main plaster plaster. Lepas itu kita jahitlah.

Kacang je kan?

IMG01362-20100906-1223_副本 copy

Taraaaa. Cantikkan. Fulamak cun lah kaki pakcik ni. Macam gengster.

Kerja menampal-nampal inilah salah satu kerja plastic surgeon. Bukan menampal hidung bagi mancung sahaja. Faham?

12 responses so far

Sep 12 2010

3 Hari di hari raya.

Published by under Where the heart is.

Dah puas dah beraya? Hah jangan nak mengada-ngada cuti lama-lama. Esok masuk kerja. On call pula. Nangis jom. Nangis jom. Ketupat rendang dalam perut belum sempat hadam lagi, dah kena berkhidmat pula.

DSC_0173_副本 blog

Jauhkan jarak mata dengan skrin anda. Nanti sakit mata terkena pancaran silau baju raya kami. Yang seorang tu memang buang tebiat sedikit. Orang lain bertema raya, tapi dia bertema Red Indian. Abaikan je dia. Dia memang cenggitu.

DSC05035_副本blog

Kereta dekat belakang sampai accident tengok Red Indian Oren ni bergambar tepi jalan. Hebat tak hebat lah kan? Ish serious sikit boleh tak? Raya pertama je dah ada kemalangan jalan raya depan kampung halaman. Kbabooom! Begitulah bunyinya. Kuat sangat lalu I pon bergegas ke tempat kejadian. Bersemangat waja nak beri pertolongan CPR ker, splint ke, bandage ke, doktor yang sedang di department bedah katakan.. Ewah. Tetapi sayangnya mereka melihat saya seperti kanak-kanak kecil yang teruja melihat kemalangan jalan raya. -__-. Tak apa lah saya faham T___T Kesimpulannya, Berhati-hati di Jalan Raya pada Hari Raya.

IMG01412-20100910-1037_副本blog

Hai handsome! Ololo Daddy looks so nice in this pic. Hah mengada, sejak bila kau panggil Daddy? Tema raya pertama, Oren. Sehari tukar berapa banyak baju pun, tetap warna OREN!

Snapshot_20100910_7blog

Orang pertama datang beraya. Alamak, baru sedar tidak bergambar dengan kesayangan I seorang ini. Nasib baik kita sempat pose depan webcam. Kan! Kan!

DSC05045_副本 blog

Orang kedua yang datang beraya. Eh? Kenapa macam ada gantungan ayam goreng dekat siling? Haha orang datang beraya rumah, I pergi ajak makan KFC pula. Pandai I layan tetamu. Pandai kan? Tak apa. Itu namanya trick nak naik kereta baru mamat ni. Kah kah kah. Eh dahlah pakai trick kotor, mamat ni kena belanja I makan yang banyak pula. Ish ish ish tak senonohnya perangai.

IMG01441-20100911-1548_副本 blog

Raya kedua, bertemakan Hijau. Tak ada gambar sangat. Tiba-tiba raya kedua dah berada di Kolompo. (Kuala Lumpur)

IMG01450-20100911-2242_副本

Eh, aleh-aleh malam raya kedua pergi Asia Cafe. Wah rindunya Asia Cafe. Rindunya Paul the Octopus Goreng! Boleh nampak makanan yang I makan. Takoyaki siap beli 2 kotak, bedal sampai licin. Kejap-kejap baru teringat. Ini semua Pak Lang yang bayar. Sayangnya dekat Pak Lang. Eh tiba-tiba saya ada Pak Lang. 🙂

IMG01454-20100912-0352_副本blog

Raya ketiga. Dah tak ada baju raya lagi dah. Tak dapat sponser. Haha. Gambar dekat LCCT pukul 4 pagi. Mata dah rabak tak tidur seharian. Terpaksa akur, diri diusir pulang ke Indonesia. Okay akur.

Yeye esok oncall. Yeye! Tak sabar nya nak berkhidmat esok! Tipu dosa mati seksa.

22 responses so far

Sep 08 2010

Kawan-kawan saya kirim kuih tart.

Published by under I'm just rambling.

blog

Amboi-amboi suka nya dia nak balik beraya di Malaysia. Padahal esok akan menderita sebab terpaksa survive dari LCCT rushing pergi KLIA untuk naik second flight to JB. Dengan tak ada nombor phone Malaysia pula. Hah menderita. Dahlah tak ada duit syiling nak call guna public phone. Agak-agak kalau nampak si gadis terkontang kanting dekat airport tak ada mak bapak tu I lah tu. I lah tu. Jangan tegur tau. Buat malu aku je.

Kepada sesiapa yang nak jumpa, datang beraya di rumah pada malam raya pertama. I buat open house untuk semua. Eh suka-suka je buat open house lah apa. Tak tak, bukan open house, tapi I buat acara jumpa menjumpa. -_- Yang tak tahu rumah I dimana, boleh call operator. kekeke.

IMG01374-20100907-1527_副本

Orang balik bawa baju raya, I bawa products. Siapa tak order, menyesal tak? Yang dah order pun jangan nak hip-hip-horey, sebab banyak product yang out of stock. -_- Sorry. Nanti duit dikembalikan or pospone to 2nd batch.

SELAMAT HARI RAYA!

Hwaaaa sedihnya nak leave Jogja for awhile. Cheh mengada lah kau!

Ps; Saja tulis topic cenggitu supaya tak lupa belikan kuih tart untuk kawan-kawan dekat sini. Majulah kuih tart Malaysia! *tiba-tiba*

2 responses so far

Sep 05 2010

“Kau terlalu mencintai diri kau, sampai kau tak tahu macam mana nak mencintai orang lain”

Published by under I'm just rambling.

I was chatting online with my long-lost contact cousin, and she said that! Terasa macam kasihannya diri aku. Kadang-kadang kita tak dapat menilai diri kita. Orang lain yang lihat. I admit that, yeah, I love myself too much. I did itu dan ini for myself. I wanna be success in life, tak kira lah dalam diri dan kerjaya. I repeat, SUCCESS! Bukan nak gila glamour. -_-

I sanggup makan tempe hari-hari just untuk mendapatkan cleavage. Facial and hair treatment every 2weeks. Scrubing, lulur, mandi susu, body wax and all related with that stuffs. In my mind now sekarang tengah berimpian untuk membuat mesotheraphy angkat lemak pipi, laser for hair removal, microdermabrasi hah hah banyaknya impian. Sampaikan kawan I cakap lebih baik pergi buat plastic surgery sana! -_-

blogg

I obsessed with myself. Pening kepala kalau bercinta with the boyf and he can’t accept the way I am. Bila bersolek sedikit, buat apa nak solek-solek? Membajir orang jawa cakap. Hello, I am a girl, and you are a boy. So you shut up. Bila perempuan ke saloon, they’ll ask, kenapa kena pergi saloon every 2weeks? Sebab perempuan ada rambut cantik-cantik tak macam rambut kau macam ular sawa, bwerk! 😛

Pening kepala lelaki cenggitu.

So you get my point? I memang tak tahu macam mana nak mencintai orang lain.

I love myself because nobody loves me.

29 responses so far

« Prev - Next »

| |