Archive for March, 2010

Mar 23 2010

I <3 Paediatrics!

Published by under Don't sue me!

Hai, it’s 3.00pm and I just woke up from tidur siang. Tidur siang memang bagus tapi bukanlah pada waktu bertugas. Lebih-lebih lagi tidur sampai 2jam. Hah tu bukan take a nap tapi take a snap! Kamar doktor is just beside the kamar bayi. Selagi tak ada bayi menangis, I tidurlah! Thank you babies for not crying! Sebut pasal crying, I’m just having my mini check examination for paedistrics department. Hah jangan ingat I tak ada exam lagi okay. Ini macam syarat untuk I pass the department and holiday malaysia (yehyehyeh). Yang bengang nya tadi baru je berdiri letak stethoscope di telinga, budak kecil 1tahun itu menangis sekuat hati macam nampak jembalang. T_T. Tolong lah cooperate sikit. Ish menyampah. Penat I terkinja-kinja buat muka monyet sampai dia ketawa, tak layan pulak. Dah tak suka tak apa, FiNE. I still have 10days before balik. Ada siapa-siapa nak kirim faundation KRYOLAN or any make up stuffs? Come on come on murah murah! Eceh siapa-siapa yang kirim tu tengoklah ye kalau sempat I belikan. Life is just toooooo busy until nak pergi kedai runcit depan rumah pon fikir 2 kali. Wow panjangnya I membebel. Sorry tak ada paraghraph I tak tahu macam mana nak buat paraghraph klau pakai berihitam. Dah twitter chika (nurulism.com) tapi dia tak reply pula. Tidor lah tu mak buyung sorang tu.

Hi, saya berada di dalam! :)

Hi, saya berada di dalam! 🙂

10 responses so far

Mar 21 2010

What is GEDIK in english?

Published by under Wasn't That Funny?

Bila I cakap ‘GEDIK’ nanti for sure my Indonesian friends akan berkerut-kerut lepastu ketawa. “HAHAHAHA apaan si??” It’s something like when you heard ‘pe’empek’ (Indonesian Food), you all sure akan ketawa kan? HAHAHA “makan pe..pee.. pek apa tu?” Sounds so funny with this 2 languages but It’s fun to be me. Cause I know both definitions. 🙂

Oh whatever. Usually bila nak terangkan to my friends about bahasa melayu, I’ll try to translate it to English. But what is Gedik in English??

Gedik is kinda slutty, err but not really. It’s kinda like borderline slutty lah. Manja-manja for no apparent reason.

.

Tak faham? Okay let me give some examples.

1.”My bakal bf pon ad band jgk.. tah2 diorang knl =p”

2.”cikgu cute jangan nak noty2.. I babap t”

3. ” Weeeeeeeeeeeee jgn lupe mam nanti.. no excusessss! XD”

Explanation:

No 1: Erk.. That’s so gedik. Since you mentioned it as “bakal Boyfriend” It sounds soooooo GEDIK!

No 2: Your spelling like geli lah okay. Babap? I used that word when I was in standard 5. Seriously I’m not kidding!

No 3: What happened with your bahasa? Apa mam? mam? nak mampos?

Sampai disini sahaja contoh yang I bagi. Happy Gewdick girls!

30 responses so far

Mar 20 2010

Asam mefenamat itu ubat. Bukan asam yang beli dekat pasar malam 100g = rm2.

Published by under I'm just rambling.

Thanks a lot for the advices.I have a little bit of a better handle now. Somehow, God surround me with people to give me strength. Tak sangka pula feedback banyak sekali. Bukan di comment sahaja tapi di private message facebook, ym, bbm, email. Maaf tak sempat nak reply satu-satu. Saya akan curi-curi waktu untuk reply semuanya ok? Eceh ayat tipikal artis bagitahu dekat peminat bila tak sempat balas kad raya.

Buat sementara ni, I terpaksa bergantung dengan ubat ini. Mungkin esok, atau lusa, atau tulat, I akan undergo an operation. Dah lama I tahan sakit. At first memang nak tunggu balik Malaysia and operate dekat sana. Tapi sekarang memang dah kenot go punya sakit lah. I maybe akan operate dengan kawan I punya ayah, orang yang specialize in this thingy la I takut oh operate dengan orang sebarangan. Kalau tiba-tiba jadi cacat seumur hidup ke macam mana? Hwa.

.~.~.~

Yang ni cerita lain pula. I am having a motorcycle accident just now. 🙁 I was on my way back from work. I tumpang orang. Masing-masing pecut nak balik rumah sebab yelah baru balik on call malam tu kan penat. And as usual, atas motor I suka berangan so I tak tau apa terjadi. Aleh-aleh, di tengah-tengah perempatan traffic light, ada motor cuba mendekatiku. wtf?

Member I dah mengelak dah cheh dia bajet tak kena lah tu. Last-last I yang kena hentam. -_- Tapi kitorang tak jatuh. Yes kitorang kan hero. Heh heh. Orang yang langgar kami tu eh salah. Yang langgar I tu.. jatuh tergolek di tengah-tengah traffic light jalan besar gila tu. I dah rasa macam Miss Universe di tengah lapang panas terik diperhatikan orang ramai. Tochey tochey.

Dan kami accident betul-betul di depan balai polis traffic. Terbaik lah. I tengok orang yang tercedera tu. Hemm. Mungkin sebab I dah biasa kot handle darah-darah orang accident time kerja, so I was like.. “Helleh darah sikit je tu. Jahit satu dua baiklah nanti” Haha. Memang kurang asam. Okay I’m not nervous at all.

Tapi I emo betul bila tengok kasut crocs I koyak. Cis.

Emo sekali lagi bila balik rumah baru perasan, kaki kiri lebam-lebam biru-biru. Nasib baik tak ada parut kalau tak memang jatuh harga orang nak datang meminang. Erk???

13 responses so far

Mar 17 2010

Protected: Habis tisu 1 kotak.

Published by under Love you to the moon!

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Enter your password to view comments.

Mar 16 2010

Bukan untuk dijadikan contoh.

Published by under Don't sue me!

Time jaga wad malam-malam mana boleh tidur. Ish tak boleh. Nanti kalau ada apa-apa dekat patient macam mana? Eh tapi nak hidup kena lah bijak. I kerja 2 hari berturut-turut kot. Takkan 48jam tak tidur. Berketul-ketul jerawat tumbuh nanti no way!

Meja paling bersepah tu meja I lah tu.

Tara.. I rembat tilam dan cadar patient bentang dalam bilik. Ngeh-ngeh.

Memang kurang asam sikit bilik ni sebab sengaja tak pasang langsir. Hah sengaja tidak bagi kami tidur atau menonton movie di dalam bilik ini. Sengaja lah nak pantau kegiatan kami dari luar. Okay sungguh tak comel kalau I tidur terlentang, patient lalu lalang semua nampak I di dalam. Eeeee biadap sungguh doktor macam ni. I panjat dan gantung tirai putih yang I curi dari rak selimut patient. HAHA.


Good Night Peeps! 🙂

13 responses so far

« Prev - Next »

| |