Archive for November, 2009

Nov 21 2009

Protected: When it won’t stop raining…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Enter your password to view comments.

Nov 20 2009

Kenapa mata ada cermin?

Published by under Don't sue me!

Dulu masa sekolah-sekolah mata tak rabun pon berangan nak pakai cermin mata. Macam teringin lebih-lebih lagi bila cermin mata dibuat dengan pelbagai gaya. Tahukah anda, kalau kita memakai cermin mata sejak dari kecil, rabun mata kita akan berkurang pabila kita dewasa. Eh apasal penulisan dah ala-ala artikel kesihatan Utusan Malaysia?

Hari ini I menjalankan kegiatan memberi cermin mata free kepada adik-adik sekolah rendah yang rabun. Syok betul melayan mereka ni. Zaman kita dulu-dulu tak dapat pun cermin mata free. Tak aci kan! Mungkin zaman anak-anak kita (eh, tak sabar nak ada anak! !@#!@$@#$!??) akan datang dapat contact lens free pulak? Mungkin lah!

IMG_2037 copyeblogs

Berbangga dengan kain rentang yang dipasang sendiri!

IMG_2024 blogs

“Do you wear spectacles? How long you are using it? “ Ewah nak speaking pulak dengan adik-adik comel ni. Cakap jawa sudah la ye. Adik ini nampak takut-takut nak jawap soalan. Macam satu trend pula bila nampak uniform putih terus kaki menggigil. Jangan nak tipu, bukan mereka je, you all pun sama kan?

IMG_2023 copy

Setiap kali kita hendak memeriksa mata, kita akan disuruh duduk dan meletakkan dagu kita di satu alat pemeriksa mata. Dekat alat tu kita lihat pemandangan hijau dan ada pagar memanjang menuju ke sebuah rumah berbumbung warna merah. Betul tak? Cuba ingat balik! Kan? I wonder betul lah dekat mana-mana mesti gambar tersebut! Kenapa tidak gambar pemandangan Farid Kamil sedang bermain Jet Ski keeer… Eeerrr tak boleh nanti ramai terpikat dekat dia. Eh eh dah mengarut ni.

Lepas periksa itu, kita akan disuruh untuk masuk ke sebuah bilik, dan memakai cermin mata hodoh carli-caplin untuk recheck power cermin mata kita. Kan? Dulu masa I check mata, I disuruh untuk melihat pemandangan luar memakai cermin mata hodoh itu. Masatu I dekat shopping complex. ‘Hahahahaha buruknya cermin mata kakak tu!’ Shut up you!

IMG_2039 blog

Apasal lah budak-budak ni berkerumun dekat sini. Musykil betul. Padahal pakcik tersebut cuma driver van kami je.. Hihi! 🙂

IMG_2035 copy blog

Sebelum pulang, mari kita bergambar dahulu. Adik-adik pun pelik, doktor ni apasal jakun sangat? Diam kau!

I sekarang sedang rotation di Department Mata. Sepatutnya cakap dekat perenggan pertama. Tapi tak apalah malas nak scroll ke atas!

15 responses so far

Nov 18 2009

Why I don’t blog is because..

Published by under Ladies & Gentleman!

I have tumblr! (:

18 responses so far

Nov 14 2009

Puteri Maskuret

Published by under Celebrity Oops!

Engkau orang tau Puteri Masquarade Lux tak? Okau yang minat modeling mesti tau contest ini kan? Sekarang sudah sampai ke peringkat 6 finalist. Siapa yang bakal membawa pulang hadiah bernilai RM40,000? Jeng-jeng-jeng!! I tak join pon contest ni. Tak payah nak merisik-risik khabar tentang I. Tak kuasa nyah nak mohon cuti semata-mata nak kejar shoot dia. Tapi sekarang ni I cuma nak you all undi budak ni!

Pegang handphone anda.. dan taip

V6<jarak>KP Baru<jarak>Nama
ke 32323

Undi dia sekarang yer.. !
Sebab…..
tadi dia belanja I, J.co Doughnut!

Hehe. Nanti kalau dia menang, korang semua boleh mintak dia makan J.co Doughnut free. Actually Nana ni pekerja J.co dekat City Square. Kalau tengok dia sedang bekerja memang sangat simple, berpeluh-peluh rambut kusut masai muka tanpa make up tapi sumpah you! Tetap mengancam dan mengekalkan keaslian kecantikannya. 🙂

Nana ni kawan mama I. eh salah. Anak kawan baik mama. Eh kiranya Nana kenal Mama. Mama kenal Nana. Nana belanja mama. I ikut pau Nana sekali. Hah ok tak paham kan. Abaikan. Tak penting pon. Yang penting engkau orang pergi undi sebabbbb sumpah dia cantik dan baik dan layak untuk menang. Mama cakap badan dia cantik kurus sangat dan ehem-ehem dia besar. Seksi! Baiklah, mama perli saya lah tu!

Esok akan ada episode air mata di airport. Selamat Tinggal Naufael Malaysia. Sob-sob-sob. Sekejapnya cuti seminggu. T_T Malasnya nak packing barang! Perut dah kenyang makan J.co Doughnut free. Tidur lagi bagus. Bye!

2 responses so far

Nov 13 2009

Baby Sitter

Published by under Where the heart is.

Oh kenapa baby akan memangis kalau tidak digendong? kenapa baby sibuk nak duduk bersimpuh, padahal bila duduk je badan dia lembek jatuh tergolek. Maksud I, pinggang dia tak kuat lagi tapi berangan nak duduk macam kita. And annoying betul bila dengar dia menangis saat kita baringkan dia. Kalau boleh bercakap, mungkin dia akan bercakap ala-ala ‘Aku tak nak baring lahhh! Aku nak kena dokong je! Faham!’

Oh pusat.

Belajar mengusap bayi dengan penuh belaian.

Okay nampak sangat hanya sorang je yang excited nak bergambar. Yang lagi sorang tu gaya “malas nak layan”.

I love babies. I suka tengok baby cute cute and dengki dengki dia. Picit pipi sampai dia berkerut kerut. Agah-agah dia sampai dia ketawa terkekek-kekek. Tapi kalau suruh I jaga baby, 5 minit sahaja cukup lah ye! Apatah lagi kalau bukan DARAH DAGING. oh NO WAY!

17 responses so far

« Prev - Next »

| |