Archive for October, 2009

Oct 18 2009

What if..

Published by under I'm just rambling.

Boyfriend yang dikau cintai tiba-tiba mengeluarkan kenyataan yang dia sudah mempunyai anak dengan bekas kekasihnya yang dikau benci’i.. Semua dah siap nak kahwin ni. Barang hantaran, baju pengantin maupun pulut kuning. Hah, apakah tindakan anda?

a) Melempang dia laju-laju
b) Mengambil pisau lalu menjerit ‘Selamat tinggal dunia!’
c) Ketawa sepuas-puasnya sampai dimasukkan ke wad penyakit jiwa.
d) Berusaha mendapatkan anak dengan lelaki lain pula. Haha.

Oh it’s just a question..

34 responses so far

Oct 16 2009

Sedaplicious.

Hari-hari makan ini. Sanggup tu ke sana naik bas trans Jogja round satu bandar semata-mata nak makan ni. Ha pedulik. Janji nikmat!

Hah addicted gila dengan benda ni. Boleh pilih sendiri nak topping apa! Kalah Baskin Robbins I tell you! Makan yogourt banyak-banyak nanti kulit licin. Betul ke?

6 responses so far

Oct 16 2009

Wad Penyakit Jiwa

Patient A
Perempuan umur 39tahun, tapi muka macam dah 45an. hehe. Dia tidak berpakaian uniform pesakit so I consider dia dah nak baik kot. Dia pun ada cakap, dia dah baik dah pun dari sakit jiwa. Ok I percayalah.

T: Ibu tinggal dimana?
X: Di bantul.
T: Bantulnya di mana?
X: Alah dekat jalan depan tu. Lurus je. Kemudian belok kiri. Lurus lagi. Belok kanan. Belok kiri. Kanan. Kiri. Kanan. Nampak bukit, naik. Belok kiri. Bukit lagi. Lepastu terjun!! DUSHHHHH. renang-renang-renang… kemudian sampai…

(huh? gila lagi rupanya…)

Patient B.
Lelaki berusia 20an.

T: Awak suka nyanyi tak?
X: Sukaaa!!!
T: Jom kita nyanyi. Nak nyanyi lagu apa?
X: Indonesia Raya.
T: Ayoo mula!
X: Indonesia tanah airku tanah tumpah darahku. ada pokok bawah kereta-kereta besar-besar. jalan-jalan pusing jatuh tangga masuk longkang…. $#$@$#$@????
T: BAIKLAH.

Patient C
Lelaki berusia 19tahun. Gangguan mental terjadi setelah kemalangan berat 6 bulan yang lalu.

T: Yok kita gambar-gambar nak? Cuba lukis rumahhhhhh…


T: La.. itu gambar rumah ke? Rumahnya dekat mana?

X: Dekat India. Baratnya India tu dekat mana doc?
T: Saya tak tau. Saya belum pernah ke India.
X: Belanda pernah?
T: Belum.
X: Perancis? Portugal? Pakistan? Amerika? England? ……………. (dan seterusnya)
T: Udah2. kita sambung menggambar yok. Jom lukis gambar orang pulak!
X: Gambar siapa? Gambar dokter yaa!

Patient D
Lelaki 20an.

X: Doc, tau tak.. saya ni Son Gohan asli tau!
T: Son Gohan, anak Goku eh?
X: Iya doc. Yang nyanyi lagu Salman Khan!
T: Lah.. Salman khan siapa pulak?
X: Anaknya Panda…

Patient E
Perempuan 13tahun. Gangguan mental terjadi setelah gagal ujian akhir darjah 6. Ala-ala UPSR lah kot.

T: Adik, sekarang dekat mana?
X: Dekat sekolah. Nak ambil ujian ni!
T: laa. ni bukan rumah sakit ke?
X: Rumah sakit apa pulak, saya tak sakit. Ini sekolah lahh! Saya nak ambil ujian niiiiii!
T: ok, ok saya salah. Adik tengah tulis apa tu?
X: Puisi Bonda..

Patient F
Lelaki berusia 40an.

X: Doc, di dalam perut saya ada alat perakam dan kamera. Sedang bergerak-gerak. Memantau semua kegiatan saya.
T: Lah macam mana bole jadi macam tu?
X: Alah doc, biasalah teknologi zaman sekarang!

Dah seminggu saya ganti rotation untuk jaga wad Psychiatry. Enjoy gila lah kat sini. We just need to borak-borak and melayan patients. Macam tak buat apa. Tapi memang berdekah la layan mereka. Kadang-kadang mengarut-ngarut je. I tak update bukan sebab terlalu sebuk tau. Tapi sebab terlalu santai sampai hari-hari jalan-jalan keluar cari kedai makan sedap-sedap dan menggemokkan diri. ehheheeeee. Okelah selamat menikmati lawak jenaka dari patients saya! TADAAA!!!

12 responses so far

Oct 13 2009

Private birthday dinner.

Published by under Where the heart is.

10 responses so far

Oct 11 2009

Pre-birthday celebration

Let pictures talk..

IMG_1797eblog
Thank you girls for being a part of the celebration.

IMG_1803eblog

The food

IMG_1800eblog

The 18th.

IMG_1836 copyblog

Karaoke-ing

IMG_1825eblog

Muka orang happy sangat. Sampaikan I left my phone inside the karaoke room. Dekat rumah baru perasan. Gila gelabah! Patah balik pergi sana.. Nasib baik tak hilang lagi. Maybe sebab orang yang pakai our room tu tak perasan hp I terselit celah-celah sofa. Hehee. Alaa. Baru je nak pau Fael belikan Blackberry. Haha. okbye.

A simple yet meaningful birthday celebration to remember. Happy Birthday to me. Happy birthday to mas Okta too (yeah we share the same birth date). Thanks banyak-banyak for coming tau! Ouch esok ada formal birthday dinner pula. Nak pakai baju apa ye?

18 responses so far

« Prev - Next »

| |