Jun 03 2017

Happy Ramadhan!

Assalammualaikum,

Hi! How is your Ramadhan going so far? Dah 8 hari berpuasa, for me, nothing much different. Ramadhan ke tak ramadhan ke sama sahaja dari segi cycle makan Totin. Since April 2017, I already starts my diet routine. No cabs, no oils, no sugars, no ice. And since May lagi memang dah cut off rice at all. I skip my lunch (especially when Im working), yelah kadang-kadang dah tak ada masa nak makan. Saya turun 7kg in 3 months. Alhamdulillah. (not only from diet, I did workout as well ;p )

So bila bulan puasa ni, I enjoooooy doing my diet routine. Sebab tak banyak sangat godaan! hahaha. Tak ada orang ajak makan, tak ada jamuan makan, tak ada foods time meeting dekat office. Heaven betul bila semua orang kena diet sama-sama haha. Eventhough I already reached my target, I need to maintain. Haritu pergi Jakarta, cheat day 1 week terus berat mencanak. kehkehkeh. Rasanya lepas raya nanti jadi belon balik kot. Bhuaha. haih tak boleh kena istiqamah!!

 

Anyway, Ramadhan month is actually a hectic month for me. Kena manage time betul-betul. I’m drive to work at 6.30am, went back from work at 6pm. And usually I continue working at private clinic, till 12am (the next day) . Lepastu baru nak buat solat terawih. So far I never skipped my terawih, Alhamdulillah. Tak kesah la penat macam mana pun, kena gagahkan juga. Rugi kalau tak buat. Sleep at 1.30 or 2am. Then need to work up at 5am for sahur. Lepas sahur terus siap-siap for work. Begitulah putaran hidup. (did explained my lifecycle in my instagram previously)

Tu belum lagi pasal business, since ramadhan is a very busy month for Grandeur. We need to do extra in advertising and marketing. Macam biasa, kami ada ‘Grandeur Raya Night Sale Event’ setiap bulan ramadhan. Tahun ni Grandeur buat event pada 16June. So banyak benda nak kena settlekan before the event. You can imagine dengan scedule yang sangat pack, I still need to think about my business as well. Nasib baik ada mama yang banyak handle pasal boutique.

 

Apa-apa pun, yang penting kita enjoy of what we did. Bila stress, I akan ajak Aurora keluar and hangout and do whatever we want. I akan take 1 day off without locum. Mother-daughter time tu penting. That is what I did, dari dulu sampai sekarang. Okaylah. I’m now working in private clinic. No patients dan untuk menghabiskan waktu, update lah blog bersawang ni.

 

Happy fasting everyone! Wishing you guys a blessed and happy Ramadhan!

 

No responses yet

May 27 2017

Totin Aurora Takes Jakarta

Tahun 2017 consider sebagai cuti-cuti Indonesia untuk Totin Aurora. Haaa siapa follow Totin mesti perasan tahun ni asik ke Indonesia je. Bulan 1 aritu ke Yogyakarta, kemudian bulan 3 ke Medan, 9hb May – 12 May lepas kami ke Jakarta. Plan bercuti ke sini dah lama, dah beli ticket dari tahun lepas lagi masa AirAsia buat sale. Biasalah Totin, kalau flight buat sale je terus teruja.

Kenapa Jakarta? Haaa sebenarnya tujuan utama sebab gadis di atas! Cindarwati, bestfriend masa dekat medical school dulu. Almaklum dulu Totin study dengan Yogyakarta, bila dah lama meninggalkan dunia sekolah, kawan-kawan semua sepah-sepah sana sini. Hari tu ke Jogja, tak jumpa ramai pun sebab mostly member dah ke luar kota. Salah satu yang tak pernah jumpa since study adalah Cindar. Rinduuu sangat. Terus terasa nak ke Jakarta jumpa cindar.

Sebulan sebelum datang Jakarta dah survey-survey apa best dekat sana. Tanya member Jakarta, mostly tak dapat bagi jawapan pasti. Semua macam… ‘Err apa yah yang enak di jakarta?? Errr di Jakarta cuma ada macet doank’ kekekee.. mostly jawapan traffic jammed! Aduii survey survey, fikir-fikir akhirnya dapat juga itinerary nak kemana masa di Jakarta nanti. Maklumlah kami travels with 2 kids, jadi memang kena ada timeline yang betul supaya percutian padat dan bermakna!

 

9hb May 2017

 

Flight awal pukul 6.50pagi. Jadi pukul 4 pagi kami dah berada di airport. Lihatlah muka mereka berdua, muka tak cukup tidur tapi excited nak holiday. Umpan dengan lollipop supaya tak mengamuk dan untuk naikkan mood happy mereka. Kalau mengamuk mengada awal percutian mau serabut kepala mommy seharian.

Flight smooth, takde masalah. Punchtual, tak delay. Sampai airport terus guna taksi dekat airport untuk ke apartment kami. Harga standard, Rp360k kalau tak salah, kami stay area Thamrin city. Boleh tahan jauh dari airport dekat 45 minit ditambah dengan macet bagai. Kami stay dekat CosmoTerrace Apartment, bersebelahan Thamrin City Mall. Memang syok betul sebab tengah-tengah bandar. Tanah Abang mall pun depan mata je. walaupun depan mata, tak sempat pergi pon. HAHA. Jangan ingat depan mata boleh walk in yer! Dengan jalan raya yang sesak, berhabuk, macet, bawa anak kecil, macam tak menyempat nak menyinggah.

 

Actually apartment ni macam studio apartment. Ruang hall kecil je. Jadilah buat kami ber 4. Beli through AirBnb dengan Mb Milly. Yang lain semua ok. Lengkap kitchen dengan peralatan memasak, toiletries, iron (a must) tapi kecewa sebab internet wifi tak berjaya connect. But I admit dekat Indonesia ni untuk internet server memang selalu down. Mungkin masa kami datang tengah tak bernasib baik. Internet tengah down, tapi nasib baik mobile line telkomsel broadband tak adalah mahal mana. Topup 100k rupiah cukup untuk kami 4 hari.

 

Ruang bilik tidur.

View dari floor 25. Jangan fikir tingkat tinggi ni aman damai yer. Boleh dengar hiruk pikuk bandar especially bunyi hon kereta bila macet. Pagi-pagi dah bising sebenarnya

Sampai hotel dah tengah hari, perut dah kelaparan, ikut itinerary nak pergi lunch nasi goreng kambing kebun sireh, katanya sedap sangat. Bila tanya kawan Jakarta pun ramai suggest cuba makan kedai tu. Jadi kami cari teksi untuk ke sana. Tak adalah jauh mana cumaaaaa… errr kami bayangkan restoren besar mewah ke yelah dah viral kan? Asal google je keluar nasi goreng kambing ni. Tapi rupa-rupanya…

Hanya warung lesehan kecil tepi lorong. Bukan tapi jalan tau tepi celah lorong bangunan. Was-was member nak masuk. Nasib baik dia ok juga makan warung begini. Totin tak kesah, dah lama duduk Indonesia so memang suka kedai cenggini. Yes akui memang nasi goreng dia terbaik!! Jangan ingat makan warung, harga warung. Kemain mahal harga dia Rp80k untuk dua orang kalau tak salah. Totin ingat rp20k je wakakaka (harga jogja) Tengoklah gigih kami makan warung dan waktu tu 2 anak kecil dah tidur keletihan. Baringkan anak dekat kelengkang, lalu kami makan dengan lahapnya.

Lepas lunch terus macam… grrr nak pergi mana? ikut plan itinerary ada 2 mall nak pergi hari tu. Tapi tengok masa macam tak sempat. Maklumlah walaupun 2 mall tu dekat-dekat tapi jammed nye masyaAllah. Jadi kami plan ke Grand Mall Indonesia je habiskan waktu dan cuci-cuci mata. Tak shopping apa pun, cuma Aurora berkawa paw beli mainan dia je. -_-

Pukul 6 petang jumpa Yhayank dekat mall ni. Kebetulan tempat kerja Yhayank pun tak jauh. Jadi kami janjian dekat sini. Yhayank ni salah seorang housemate masa study dulu. Bukan doctor, dia sekarang bekerja dekat pejabat gabernor, kira orang kerajaan lah ni. Biasalah bila dah berjumpa kawan lama, banyak benda nak cerita. Yang tengah-tengah tu dah kebosanan dan tak faham kami borak bahasa apa. kekekeh.

Sebelum balik, sempat ajak Yhayank dinner. Kami cakap tak nak makan western, nak makan yang simbolik Indonesia! Maka Yhayank ajak kami makan di Satay House Senayan! Menu kami malam tu,  satay khas senayan, tauhu kipas, soto betawi dan kangkung goreng terasi! nyammm sedappppp! Kenyang perut suka hati.

10 May 2017

Ikut dalam plan, hari ni kami akan ke Monas & Kota Tua. Mula-mula ingat pagi nak ke Tanah Abang, tapi bila fikir balik, nak bawa 2 kids ke mall lagi macam tak larat dah. Jadi pagi tu Yhayank ajak lunch Bebek Goreng! Again, my favourite!

Alhamdulillah, lunch kalini dapat jumpa kawan lama selain Yhayank. Ada Puput dan Abe!! Puput tu dulu pernah jadi housemate kami sekejap, lepastu dia keluar dari rumah kami, tapi still contact lagi sampai sekarang. Suri rumah, anak pun dah 2. Abe ni Totin pun confius macam mana kenal. Tapi kawan kepada kawan macam tu.. dia sama faculty dengan Yhayank (budak law) so mereka memang saling mengenali. Totin kenal Abe ni dekat kedai makan kot? Wakaka entahla tapi yang ingat Abe selalu makan dekat kedai Totin makan masa study dulu maka lama-lama jadi kenal. Sekarang kerja PTD, dulu stay korea 2 tahun, kebetulan semalam masa jumpa Yhayank, tanya pasal Abe. Alih alih abe ada dekat Jakarta rupanya. Terus kami plan jumpa sama-sama!

Dah macam mini ReUnion kan?

Lepas makan, naik train ke Monas. (kids so jakun with the train). Budak jarang naik train, so mereka taksub sikit. Monas ni tak ada apa pun, semacam tugu monumen Jakarta. Orang kata kalau datang jakarta wajib singgah sini, simbolik la kekonon. Bawa tu macam ada muzium sikit tapi faham-faham lah, bawa kids ke muzium end up dengan adegan kejar mengejar sahaja.

Yang penting kena bergambar kan?

Sebelah petangnya, mula-mula nak naik bas tourism (double-decker bus with FOC) untuk ke kota tua. Rupanya tak ada laluan bas tu ke sana. Jadi dapat naik sekejap la (bagi budak-budak merasa) kemudian kami naik teksi ke Kota Tua. Macam biasa, macet. Tambang jadi RP 60k kalau tak salah.

Yeay punya menjerit bila kami jumpa! Cindar baru balik kerja (see her uniform) kekeeehh. Rumah Sakit tempat cindar bekerja berdekatan kota tua ni jadi memang ngam-ngam dia balik kerja, kitorang pun sampai!! Kota Tua ni actually cantik sangat tempatnya. Banyak bangunan-bangunan lama yang cantik buat foto-foto. Tapi memandangkan kami sangat keletihan, melekit berpeluh (Jakarta is so hot!) jadi nak bergambar pun malas.

Duduk bertengek berborak while the kids kita bagi main bubble.

Sebelum balik, sempat dinner di Lumba-Lumba, makanan oleh-oleh Semarang! Aaaaa sedapnya rasanya macam-macam kami order sampai kekenyangan dibuatnya. Nampak tak si kecik tu pn bersungguh makan. Yes, Totin datang Indonesia of cause sebab foooooood! Thank you so much Cindar, best ada kawan-kawan dekat sini, nak makan sedap-sedap ada je yang recommend!

11 May 2017

Harini kami check out apartment, pindah ke Mercure Hotel Ancol! Sebab plan hari ketiga memang nak seharian di Ancol, jadi kami stay hotel dekat sana. Senang boleh puas-puas dalam Ancol tu!

Sebenarnya plan asal nak ke Dunia Fantasy. Tapi bila tengok jam dah tengah hari, dulu masa kecik dah pernah ada pengalaman ke Dunia Fantasi. Tempat tu memang luas dan mostly game dalam tu untuk dewasa. Memandangkan Indonesia tengah public holiday (wesak day) hari tu, takut ramai sangat orang untuk main setiap game, which is memakan masa. To bring the kids pun akan meletihkan, jadi kami sepakat untuk ke Ocean Dream Samudera je. Totin pun tak pernah lagi pergi sini!

Aurora emo masa ni sebab tak sabar nak masuk dalam. Dia malas bergambar tapi mommy paksa. keke.

Kalini ada 3 kids yang follow kami. Termasuklah Baya (anak Yhayank) Alahai  dalam gambar ni macam mommies je yang excited lebih apasal?

Total masuk Oceam Dream + Seaworld package ni Rp200k seorang. Dalam tu ada beberapa entertainment dan show kami boleh tonton. Kids sangat happy, kami sangat penat. (Sebab mereka minta dukung je memanjang) bhuahaaa. So tempat cenggini memang menguji stamina sangat. Seharian kami dekat sini. Gambar tak banyak sebab lebih kepada keletihan. Muka compang camping nak gambar pekebende. kekeke.

Sebelah malam kami makan di Bandar Djakarta, Ancol. Dalam Ancol tu juga, tak jauh dari hotel. Best seafood ever. Fresh-fresh! Sedaaaaaap gila walaupun tempat ni sangat ramai orang dan serabut sikit. Nak berborak lama santai-santai tak boleh la. The foods memang sedap especially cumi goreng dia! lembuuuuttttttt sangat. Total rp350k kahkahkah nasib baik order tak banyak sangat. ni kalau tambah ketam bagai mau dekat 500k kekeke.

*kawasan Ancol ni mahal, untuk persediaan sebelum datang sini dah siap-siap beli maggi ke roti ke apa buat alas perut. Even pergi kedai runcit dia pun mahal dan tak banyak barang yang ada*

12 May 2017

Last day sebelum balik, dah alang-alang tidur hotel mahal, rugi kalau tak cuba mandi manda. Tengok gelongsor dia pun best! Disebabkan Bell tak nak mandi, terpaksa la kita yang melayan 2 sikenit ni. Vanilla sangat berani, dia boleh naik gelongsor ni sendiri.

Nampak tak muka Aurora yang takut air sejuk. Dia memang macam tu, acah-acah memang suka swimming tapi bila masuk kolam gigil-gigil tanak celup sangat. Kakak Vee memang sangat hantu air. So ini lah aktiviti hari terakhir sebelum kami check out dan pulang ke airport!

Tiba-tiba hujung-hujung ni macam dah takde mood nak taip panjang-panjang. Cukup lah itinerary ringkas 3 malam di Jakarta untuk kenangan dan rujukan korang kalau nak datang sini. To be honest, Jogja tetap the best!

No responses yet

Apr 29 2017

Aurora dan sekolahnya.

Published by under Where the heart is.

Hahaha dah masuk 5 bulan hantar Aurora school. Baru terdetik nak blog pasal ni. Dari tahun lepas lagi dah rancang nak sekolah kan Aurora. Bukan apa, duduk rumah sangat banyak pengaruh. Susah nak kawal especially gadget. Bila dah sekolah, ada juga aktiviti dia boleh buat. Penat survey school mana yang sesuai. Susah nak bagi keyakinan dekat Aurora untuk sekolah ni. Dia jenis susah nak bercampur dengan orang. Apatah lagi nak tinggalkan dia dekat school. Confirm melalak. Sebelum ni dah beberapa playschool pergi, just untuk tanya-tanya je, Aurora dah menangis sedu sedan. Teacher pun nampak tak berapa mesra bila melayan Aurora yang nangis, so I reject. Memang mostly yang pergi I reject sebab diorang memang tak berminat handle Aurora yang menangis. Bagus juga Aurora buat macam tu, senang nak tau layanan diorang nanti.

Dalam banyak-banyak survey, Aurora berkenan dekat playschool ni je. Kenapa? Sebab ada swimming pool. Kekonon kaki swimming la tu padahal Aurora takot air sejuk. Haha. Tapi dia bajet sekolah lain takde swimming pool and it’s too typical with playground only, so dia rasa tadika dia yang ni sangat elit. Jadi dia bersemangat untuk tadika di sana! Greattt. (Padahal dah 5 bulan school, baru sekali je mommy bagi dia join swimming class. Yang lain dia tak sihat, weather tak cantik, macam-macam halangan yang buat mommy says no for swimming. kekeke)

Besides, Totin suka konsep pembelajaran dekat sini. Standard satu Malaysia. Actually tak kesah sangat pun, yang penting Aurora dapat bergaul cuma yang tak best nya, school Aurora ni from Monday-Friday. Tak sama dengan cuti orang Johor. Memang kebanyakkan hari Jumaat Aurora akan ponteng class lah sebab follow Totin yang bercuti kemana-mana . kekeke.

 

Good girl je Aurora dalam kelas.

Seingat Totin, sesi persekolahan smooth macam biasa. Tak banyak masalah. Aurora dah attend orientation class, dia happy je sebab banyak toys. Hantar je dia pergi class, tak ada lah nak teman sepanjang persekolahan tu. Rasanya semua bersangkut paut dengan teacher Aurora juga kot. Aurora suka dengan teacher dia tu. Tapi ada satu hari tu teacher dia tak datang class, so Aurora mengamuk tak nak pergi school sebab tak ada teacher tu. Amboi kau kecik-kecik dah pandai memilih.

Masuk bulan ke 3, gaya otai dah pergi sekolah.

Okaylah. Tak ada apa nak cerita pasal school Aurora. Tak suka expose pasal persekolahan anak. But so far Alhamdulillah, Aurora dah boleh membaca sikit. mengenal huruf, nombor. Warna walaupun comot dan huduh, at least she can colors. kekeke. Untuk tahun ni, Totin memang sangat busy untuk beri tumpuan penuh dekat pelajaran Aurora, tapi in a week, Totin akan make sure Aurora buat revision and study back what she had studied.

Apa yang Totin perasan, Aurora lebih suka menulis, compared to colouring. Berbeza dengan mommy yang kaki mewarna dari dulu. Aurora kalau suruh mewarna sikit je dia dah cakap penatlah! cuba suruh menulis, habis semua workbook dia buat dalam sehari.

Okaylah, sekadar mengisi kekosongan untuk update blog yang bersawang ni. Dah lama tak update sampai tak ada idea nak update apa. See you later guys!

p/s: Sejak anak sekolah ni baru sedar yang diri tak boleh mengajar anak. Rasa macam hot temper je bila anak main-main time kita mengajar. Haha memang mommy semua ada perasaan macam ni ke? Eee geram. Bila teacher kat school ajar boleh pulak dia buat. -_-

 

2 responses so far

Apr 18 2017

How to Pull Off the Wedges Sneaker Trend?

Korang suka pakai wedges sneaker tak? Macam Totin, zaman muda mudi dulu Totin memang suka pakai heels. Rasa lebih confident kalau pakai heels. Tapi sejak ada anak ni, memang boleh patah kaki kalau berkejar-kejaran pakai heels. Women nowadays have been spotted rocking their look with trendy wedges sneaker. Betul tak? Nampak lebih sporty and be the perfect footwear to replace slip on. Jadi lebih senang nak bergerak lasak. Rasa penat pun kurang!

Sekarang ni dah macam-macam wedges sneaker idea. You can check out this Wedges sneaker lookbook , mana tahu ada yang berkenan di hati?

2

Sebenarnya wedges sneaker ni boleh pakai dengan berbagai-bagai fesyen. Bukannya fix dengan satu fesyen dan gaya sahaja. Nak pakai seluar boleh, pakai dengan skirt pon cantik! Tengok lah wedges sneaker ni dah jadi salah satu gaya fesyen untuk para selebriti di luar sana.

3

OMG cantik sangat! Wedges sneaker pun boleh pakai dengan sports attire. Nampak kita seorang yang lasak dan trendy.

36519dd55a676829edbbff1263386586

Siapa kata muslimah tak boleh bergaya dengan wedges sneaker? Cuba try match kan pakaian maxi atau skirt labuh korang dengan wedges sneaker. You can choose any kind of wedges sneaker and rock it with confidence!

5

Contoh wedges sneaker dipakai dengan seluar jeans. Tuck the end of your jeans in the wedge sneakers and it will definitely focus attention to your trendy footwear. Ni gambar lama Totin. Kasut ni sampai sekarang Totin pakai. Dah 3 tahun bertahan!! Tak menyesal langsung beli kasut ni.

So macam mana? Tertarik tak nak bergaya dengan sneaker ala-ala heels ni?

No responses yet

Jan 04 2017

Salah sendiri.

Siapa pernah cuai? Menipu lah kalau dalam hidup ni tak pernah cuai. Saya selalu buat benda-benda cuai kemudian membawa kekesalan yang tiada tolok bandingnya -_-. Lepas tu sendiri terdiam lalu tak boleh buat apa-apa. Akur dengan kesengalan diri sendiri.

14 December lalu, Totin dah merancang untuk bawa family semua ke Langkawi. Kali ni kami pergi naik flight. Flight petang pukul 6.30 petang. Few days before flight, memang agak busy sikit. Eh bukan sikit, busy sangat. Balik kerja hari-hari lewat, nak packing barang pun tak sempat. Sudahnya memang packing last minit, kelam kabut. Kononnya tak nak sampai lewat di airport, jadi kami sekeluarga besar The Jamain bertolak dari rumah awal pagi pukul 9 pagi dari Johor sambil bersantai-santai ke airport. Sempat singgah lunch dan bersorak gumbira sepanjang perjalanan.

Nak dijadikan cerita kesengalan diriku ini, tiba-tiba teringat yang saya tertinggal identity card Aurora. Maklumlah masa Aurora lahir, dia tak ada Mykid. Cuma ada surat beranak sahaja. Untuk bawa surat beranak ke hulu kehilir memang tak lah. Selalunya Totin akan bawa passport Aurora tapi entah kenapa hari tu, terlupa tukar handbag yang ada passport Aurora, kesudahannya memang tertinggal semuaaaa!!! T_T

Tapi masatu steady lagi. Alaah tak apa lah, at least ada gambar muka depan passport Aurora dalam handphone. Boleh dijadikan bukti. Lepastu google sana sini nak cari tahu apa solution kalau tertinggal identity card, ada yang kata senang je. Cuma buat laporan polis dekat pondok polis berhampiran. Settle. So masatu Totin tarik nafas lega. Sebab kami akan sampai airport awal dalam pukul 2-3 petang. Awal lagi untuk settlekan masalah identity card Aurora yang tertinggal itu.

 

Tapi nasib tak selalunya baik. Hukhuk, undang-undang untuk buat report polis itu semua sudah tidak wujud lagi. Mereka memang memerlukan salinan ASAL. Penat merayu sana sini pun tak jalan. Memang Aurora tak lepas. Aduii nak pergi Langkawi je kot bukan nak pergi menjajah mana.  haa menangis kau. Kalau yang tertinggal tu  IC sendiri tak apa, saya rela tak ikut tapi masalahnya Aurora punya. Dia dah semangat nak naik flight dengan atok nenek makcik-makcik dia semua. Lepastu tak dapat pergi. Tak sampai hati nak kecewakan dia, terus beli ticket flight esok pagi pukul 8 am. Habis RM600 for one way tic. Menangis ok.

15781610_10154864564007641_3387359924946351019_n

Sampai hati tak, kalau tengok anak merajuk duduk dekat bucu macam ni?

 

So lepas tu terus balik BP, amik passport Aurora.  Naik kereta ayah yang memang a bit unfamiliar to me. Bedal je darurat katakan. Pukul 6 petang drive balik, pukul 10 malam sampai rumah. Tidur sejam dua, pukul 3 pagi bertolak ke Airport semula. Gagah tak? Haa demi Aurora. Dahla memang sleepless seminggu tu, kepala dah tiong sangat nak drive nasib alhamdulillah berjaya juga buat kerja gila ulang alik KLIA-BP-KLIA. Semata-mata nak ambil passport AURORA!!!!

Nak check in berdua pun satu hal. Pukul 6.30 pagi macam tu sampai KLIA, confirm lah Aurora tidur lagi. Bayangkan dengan bawa luggage, dokong budak yang beratnya ibarat sekampit beras. Gagahhhhhh juga. Bila dah tak larat kena beratur panjang before check terus ketuk-ketuk bangun bangun auroraaaaaaaaaaaa bangun!!!

15825883_10154864583912641_6768080836202375526_n

Nasib ada trunki ni boleh suruh dia duduk diam-diam atas trunki ni. Kalau tak satu kerja nak kejar mengejar Aurora dekat airport tu. -_-

 

Pengajaran, sebelum bercuti tu, sila lah well prepared. Make sure dah siap kemas at least a day before. Jangan kemas last minute especially bila dah ada anak ni. Hiyarkkkkkk memang mental betul kalau nak packing baju anak. Passport atau IC sila tampal dekat dahi.

 

Okay sekian sahaja cerita saya hari ini. Masa taip ni pun sakit hati. Semoga tak buat kecuaian sebegitu lagi. Sel-sel otak akan terus berhubung antara satu sama lain. Amin.

3 responses so far

Next »

http://turboessayswriting.com/
| |