May 05 2016

Protected: #worklife #totinseorangdoktor [Password macam biasa]

Published by Totin Jamain under Don't sue me!

This post is password protected. To view it please enter your password below:


Share

Enter your password to view comments.

Apr 26 2016

Ship of friends.

Published by Totin Jamain under Well-meaning friends.

Who is your bestfriend? Okay when we talk about bestfriend.. eh cakap melayu sahaja lah. Apabila kita bercakap pasal bestfriend, banyak yang kita boleh classifiedkan betul tak? Ada yang kata kawan-kawan sekolah itu lah best friend kita. Kawan kawan tempat kerja. Ada pula kata ibu kita adalah bestfriend kita? Macam macam.

Saya ada 2 golongan (group of friends) punya best friend. Satu tu kawan-kawan sekolah menengah (ALIEN) dan satu lagi tu kawan-kawan sekolah agama (TOYUNIZA). Sebab apa berbeza? Sebab skolah menengah dan sekolah agama kami berkawan dengan orang yang berbeza. Geng sekolah agama rata-rata kawan baik saya berumur setahun lagi muda. Mereka juga lah jiran tetangga kami dulu dulu. Dulu lah yer, sekarang masing-masing dah pindah jauh. And yes, apabila nama best friend, pergi mana pun, mereka tetap sahabat saya!

Ni lah kami 3 sahabat. Masing-masing dah bekerjaya dan mempunyai keluarga sendiri. Yun walaupun tak kahwin lagi kami anggap dia sudah bekeluarga juga lah sebab sibuk dengan buah hati pengerang jantungnya. Biasalah orang bercinta kan selalu timbul tenggelam. Oleh kerana ini, Kami telah mengistiharkan pada bulan January setiap tahun adalah bulan persahabatan kami. Kalau tak ada pengistiharan begini, nak jumpa masing-masing penuh alasan. I ni nampak je busy tapi rindu kawan-kawan tau. -_-

Untuk January tahun ni, kami buat road trip tu Kuantan, Pahang. Tak payah pergi jauh-jauh, tujuan sebenarnya pun sekadar ingin merapatkan silaturrahim kami yang susah nak jumpa itu. Masa ni lah yang makcik joyah kepoci semua keluar “wahh dah besar dah anak kau”.. “woww kau nampak berseri-seri sekarang!”..  ”kau nak tahu tak sekarang ni sipolan…” begitulah kami yang hidup penuh dengan gosip. Percutian 3 hari dua malam di Swiss Garden Residence, Kuantan.. kononnya salah seorang kami ada voucher suite di sana, tapi bila tambah tolak bahagi mahal je voucher itu. Tak payah guna lagi bagus.

Bestfriend: Kawan yang boleh ketawa sama-sama

Yang boleh accept bila kau cakap aku berperangai tak senonoh. Yang boleh accept bila kau cakap aku suka buat malu orang. Haa yang boleh cakap aku macam-macam. Kau orang sahaja. Cuba kalau orang lain. Mau sentap terus unfriend kau dekat facebook. HAHAHA

Bestfriend: Kawan yang suka makan macam kita makan juga

Tiada gambar makanan yang indah-indah yer. Sebab apa? Kerana makanan yang indah-indah dah selamat sampai ke perut, dah keluar dah pun. Perut dah kebulur tak sempat dah nak amek gambar.

Tapi bestfriend selalu bengang kerana mereka terpaksa gemuk kerana daku Walaupun Totin Jamain seorang yang kuat makan, tetapi pada mereka Totin Jamain tetap mempunyai berat badan yang ideal. Tak kira lah jika menelan seekor lembu atau ular sawa. Sama sahaja. Hehe.

Percutian kami dipenuhi dengan jalan-jalan cari makan. Dimulakan dengan Kula Cakes, order sorang satu jenis. Tak cukup dengan itu siap tapau bawa balik hotel pula. Kemudian makan di Warung Maksu Paksu Tanjung Lumpur, amek gorengan penuh satu meja padahal makan bertiga sahaja. Tak puas hari itu, esoknya makan balik benda yang sama. Mi Calong Kuantan, mula-mula sorang semangkok je dulu. Kemudian siap tambah lagi semangkok konon-konon anak nak makan padahal kita yang melantak.

Awalnya nak stay 2 hari je dekat Kuantan. Alih-alih extend lagi sehari. Sebab apa? Sebab kempunan tak puas jalan-jalan cari makan ekat Kuantan. Hanya sahabat sahaja yang mengerti gaya monster Totin makan.

Bestfriend: adalah yang boleh buat video senonoh begini.

Kah kah kah!! Video ni prohibited. Yang nak tengok kena buka instagram Totin dan korel-korek entry yang lama?

Hanya bestfriend sahaja yang boleh. Cuba suruh aku pergi shooting berlakon videoklip, mesti kejung. Hanya dengan mereka sahaja boleh. Orang lain tak ada keistimewaan bonding macam mereka.

Bestfriend: Terpaksa akur dengan minat bestfriend sendiri

Kerana salah seorang bestfriend minat leapord, terpaksa kami akur dengan permintaan tema leapord tersebut. Dari pakaian kami semua leapord, sampai lah ke toto tilam tidur pun nak leapord semua. Inilah nasib kami. -_-

Tahun depan nak tema fairy tale!!! COPPPPP!

Bestfriend: Saling memahami

Orang yang sama juga selfie, orang yang sama juga drive.

Kerana kami berdua sudah mempunyai anak, bestfriend yang bujang terus volunteer menjadi driver. Katanya supaya anak masing-masing tidak mengganggu si ibu sedang drive. Keselamatan kononnya. Harapannya agar volunteer itu satu sumbangan yang ikhlas. Kan bestfriend kan?

Bestfriend: Yang boleh jaga anak kita macam anak dia sendiri.

Sementara mommy tengah main gelongsor pusing-pusing dekat belakang tu, bestfriend boleh tolong jagakan.Walaupun kadang-kadang bestfriend tak ada anak pun lagi tapi gaya menjaga dah macam anak sendiri. Tak ada istilah ini anak kau, itu anak aku. Kami semua satu family. Itupun nasib nasib kalau mood anak baik, anak kita nak lah dekat dia. Kalau mood tak baik, duk jejauh yer kawan. Boleh kena amukan paradigma dunia, seperti gambar dibawah.

Sejenis amukan yang luhur dari hati.

Bestfriend: Yang suka buat surprise sesama sendiri.

Kerana senyuman bestfriend adalah kebahagiaan kami.

Surprise untuk bestfriend yang menyambut hari lahirnya bulan January. Macam gitu tak aci juga setiap bulan, Yun dapat hadiah waktu friendship month holiday kami. Tahun depan buat belated birthday Totin pula eh?

Bestfriend: Adalah orang yang tidak berkira dengan anda.

Aku main pasir dulu yer. Ok takde hal. Aku boleh layan selfie sesorang. -_-

Harga barang ni rm7.95 Aku dah bayarkan, ko kena bayar kat aku balik lagi 5sen  bla bla. Tak kuasa nak layan.

Tahun depan kita sorong troli kat airport pulak! InsyaAllah. Mau kemana agaknya? =)

Korang ada bestfriend tak? Cuba wujudkan satu bulan friendship month macam kami dan gunakan waktu itu untuk jumpa dan close kembali setelah masing-masing sibuk dengan hal duniawi. Really memorable. Sangat bermakna tau dapat spend time macam gini. Tak perlu selalu. Setahun sekali pun dah cukup. Yang penting masing-masing kena ada lah. Pegang pada janji. Ajal maut memisahkan kami. Gituuu.

Thanks for reading!

Share

3 responses so far

Apr 19 2016

DREAMTRIPS HONG KONG : Part 1

Percutian Dreamtrips Totin Jamain kali ini ke Hong Kong! Sebenarnya masa mula-mula tak pernah terfikir nak ke Hong Kong. Tapi hati  memang menggatal nak pergi holiday. I tak minat Hongkong. Tak tahulah memang jiwa tak ada rasa nak pergi sana. Husband dah pernah ke Hongkong for business trip. Husband kata best. Lepas tu teringat  ada housemate masa study dekat Indonesia dulu, dia stay HongKong sekarang. Ingat nak jumpa dia lah. Boleh bawa Aurora pergi Disneyland sekali.

Oklah-oklah setelah survey, kami pun book percutian dreamtrips ke Hongkong pada 5-9 February. Kah kah kah dah berzaman rupanya. Macam dah basi je nak cerita kan? Tapi nampak tak gaya I bercerita ni excited semacam? Sebab best gila sampai terasa nak pergi lagi! Pergi time cuti Chinese New Year, jimat sikit tak payah apply cuti sangat. Kalau tengok scedule Totin, memang busy. Weekdays busy dengan kerja as a doctor, weekend biasanya akan settlekan hal business. Sampai lah ke hari nak pergi Hong Kong, boleh pula tak survey musim apa dekat Hongkong tu. Tergerak nak check sehari dua sebelum bertolak baru tahu dekat HK tengah musim sejuk. Sejuk gila katanya. Halamak matilah Aurora mana ada winter coat bagai.

Pinjam lah adik-adik punya baju tu pakai kan jekla walaupun gedoboh-gedoboh sikit. Kami pergi menggunakan percutian dreamtrips, which mean percutian vvip dah siap serba serbi. Pergi memang tak prepare apa pun, siapkan packing barang terus bertolak. Tak sempat nak pergi money changer tukar duit. -_-

Bag luggage tu pun pinjam mama punya. -_-

Flight awal pagi, naik Air Asia. Saja ambil flight awal, nanti sampai HongKong cerah cerah pagi nan indah. Baru rasa jimat hari sikit nanti. Muka freshie baru bangun tidur. Alhamdulillah Aurora tak buat hal. Best flight pagi-pagi macam ni sebab Aurora akan bantai tidur je dalam flight. Senang nak handle.

Punya lah VIP sampai airport je terus ada private kaunter untuk kami. Senang! Tak payah fikir airport transfer. Orang yang busy macam I ni memang tak sempat nak google-google mencari airport transfer bagai. Nasib baik ada miss ni dah tersenyum riang menyambut kami. Lagi-lagi bila bawa anak kecil macam Aurora ni, tak adalah dia meragam sangat kalau bosan tunggu lama dekat airport. Kami terus dibawa ke hotel kami, The Excelsior Hotel, Hong Kong.

Free gift ni semua Dreamtrippers akan dapat. Ada macam-macam dalam box tu, semua dari company WV. Cuma box hitam tu isinya ada botol Wine. Mahal katanya tapi I sedekahkan dekat housekeeping hotel tu. Wah meriahlah mereka mabuk-mabuk berparty malam tu. Kekeke.

Kami sampai hotel pagi. Yang bestnya untuk dreamtrippers, kami boleh buat early check in. Haa tak payah tunggu pukul 2pm baru dapat masuk bilik! Siap ada kaunter check in khas untuk dreamtrip members macam kami ni tau!  Check in awal-awal pun takkan nak duduk bilik kan? Lepas check in je terus kami berjalan-jalan sekitar hotel. Hotel memang dekat tengah-tengah bandar. Jalan kaki sikit dah ada shopping mall, butik sana sini. Urgh rambang mata! Chanel, Gucci, LV, semua keliling hotel je. I cuci-cuci mata jeklah. Ingat nak buat rekod tak nak belanja langsung, bercuti tanpa mengeluarkan duit belanja, tapi hati luluh bila makcik sebelah ni sibuk minta jajan. Dia akan buat ayat sedih macam “Mommy, lola lapar angattttttt” argh padahal dia nak beli jajan.

Akhirnya kami pergi ke atm bank dan yes, berjaya keluarkan duit usd guna debit card worldventure!!! Jakun sekejap sebab tak pernah guna debit card tu selama menjadi ahli WV. Sekarang dah faham kenapa mereka menggunakan slogan #getpaidtotravel ??

Sebelah malam ada dinner bersama semua dreamtrippers yang join trip ni. Kami sekeluarga je dari Malaysia. Memang kali ni nak try pergi trip sendiri tanpa geng Malaysia. Nak tau feeling macam mana. Dekat sana kami dapat berkenalan dengan ahli kelab dreamtrip dari China, Taiwan, Singapore dan Korea. Wow Korean pun ada yang join dreamtrip tau! Kitorang dinner ni satu meja dengan korean. Kelakar. Masing-masing nak berborak tapi tak reti cakap. kahkah,.

Kenapa kalini I bagi 5star untuk percutian Dreamtrips Hong Kong, sebab kebajikan kami yang dijaga begitu rapi especially bab makanan. I dah inform mereka awal-awal we’re muslim. We requested for halal food.we’re muslim. We requested for halal food. Nahhh tengok tu, siap dengan pinggan sudu garfu semua dia bagi special one set. Sebab dia tahu kami muslim, tak boleh makan makanan non halal. Pinggan pun mereka asingkan. Aduhh terharuuuu.

Pakej Dreamtrips HongKong ni siap dengan ground pakej. So tempat-tempat penting dekat HongKong ni memang derang bawa. Kami tak payah susah-susah nak google sana sini mati akal tak tahu nak kemana? At least tempat-tempat wajib pergi dekat HongKong ni kami dah pergi.

Pakej ni termasuklah naik cruise. I nak explain detail tempat-tempat nye dah lupa pula .. my bad. Siapa suruh lambat sangat update blog. Kan dah lupa semua!

Seronok dapat tengok sunset dari cruise ni.

Alkisahnya ada lah bad things berlaku dekat HK tu, my fault, I tertinggal handphone dalam bus. Haa memang menangis tak berlagu dibuatnya. Mula-mula tak bercaya handphone tertinggal, still in deniel. Siap belek-belek handbag banyak-banyak kali. Lepastu siap call driver bus suruh stop and cari juga. Sedih, memang dah selamat diambil orang. Yang terharunya bila our dreamtrips host yang guide kami sanggup bantu I cari handphone dari awal sehinggalah polis report dilakukan. Terharuu. Dari petang sampai ke malam settlekan hal handphone aku. Penuh dramatis kalau diingatkan kembali. Hehehe.

So gambar di atas merupakan kali terakhir I pegang Iphone 6 ku. Babaii #iphonekutertinggaldihongkong #sayonara sob sob. Sempat lah naik the longest esculator in HK, tapi gambar semua hilang dah. Pandai sangat ambil gambar pakai handphone sahaja kan? Dengan Hp sekali hilang dah sekarang kuang kuangg..

Last sekali, satu lagi memorable things yang korang tak akan terfikir nak pergi adalah hi tea at sky view Sheraton Hotel. Haa tak semua orang boleh hi tea dekat sini. And everything included tau termasuklah cake yang cecantik ni. Kalau pergi berdua fefeling honeymoon syok ni. Dah ada anak dengan anaknye panjat atas meja, jerit jerit nak cake itu nak cake ini, nampak kapal terbang melintas terus jerit “MOMMMYYYY AEROPLANEEEEEEEEEEE!!!” hilang dah suasana romantic dekat situ.

Okay, sampai sini je dulu ok? Esok lusa tulat I sambung cerita pasal Disneyland HongKong pula.

Ini bukan budget trip, ini bukan trip backpaker.

INI DREAMTRIPS.

Trips idaman dengan layanan VVIP tetapi dengan harga tak jauh beza dengan budget trip korang itu.

Nak tahu details? Email Totin ok?

Share

No responses yet

Mar 31 2016

Totin nak merapu kejap.

Published by Totin Jamain under I'm just rambling.

Akhir tahun lepas, masa renew domain and hosting blog ni, terus tanamkan semangat untuk rajin update blog. Tak mahu membazir membayar domain dan hosting lagi. Tidak mahu berperangai begitu. Membazir kan amalan syaiton.Tapi macam biasa seperti tahun-tahun sebelum ini, impian dan angan-angan bagaikan angin bayu sahaja. Tergerak nak buka blog, ya Allah dah bersawang rupanya. Lama betul tak update. Maafkan ku my “Whateverlife” !

Cak ini lah Totin sekarang. Hasil menabung, dah memiliki sebuah Ferrari berwarna Pink. Wakaka ok tipu sahaja. Mestilah kereta pinjam. Jangan salah faham Totin tiada kaitan pada sticker kereta itu yer.

Banyak benda yang berlaku dari awal tahun hari tu. Totin buat overview jeklah ye memandangkan sekarang dah bulan 3, nak cerita semua macam sebuah buku novel pula nanti. Life is good.  ok dah. Tu je kesimpulan untuk semua yang berlaku sejak awal tahun 2016 wakakka.

Ok jangan terasa hampa dengan pembacaan blog ini. Relaks saja kita chill-chill sahaja ok? Tahun 2016 ni memang I busy sedikit. Tiba -tiba terasa nak jadi sangat berdedikasi dengan kerja. Tiba-tiba bermatlamat tinggi untuk mencapai reten-reten dan kpi klinik yang cemerlang. Tiba-tiba tejebak untuk menjadi pelajar dalam bidang kepakaran Kesihatan Awam. Argh semua ini berlaku secara tiba-tiba sehinggakan masa tidak mengizinkan ku untuk menulis blog seperti dahulu lagi.

Selain komitmen kerja, siapa yang kenal Totin Jamain mesti tahu Totin Jamain adalah penggemar melakukan pelbagai perkara. Mengenai dengan business butik di Johor, tiba-tiba kena capai target sale. Kalau dulu kena uruskan advertising nampaknya sekarang sudah ada staff bahagian advert! Yeah kurang satu bebanan. Siapa yang belum pernah datang butik Totin dekat JB tu korang outdated! cheh tak pepasal. Kekeke.

Bagi yang merindui ku. Terimalah gambar selfie Totin Jamain -_- Haha, shawl instant iris dari Owl By Nora Danish ni paling senang dan selesa nak pakai. Kena dengan bentu muka ku yang bulat macam bakso ini. Kalau berminat boleh dapatkan dekat butik Totin, Grandeur Butik, Bandar Baru Uda, JB ok? Harga kasih sayang I bagi ok? (Sempat lagi buat advertising)

Haaaaaaaaaa. Bila last buka blog tengok last entry Percutian Gold Coast, Morib. Cheh berzaman betul. Padahal bulan dua aritu dah pergi ke Hongkong. Kemain best lagi tau. Tak sempat nak cerita panjang lebar. Nanti I update entry pasal HongKong trip lebih details eh? Especially yang nak tau berapa total perbelanjaan sepanjang di HongKong dengan percutian Dreamtrips Totin ni. Jeng jeng jeng. Surprise!!!!!!!!!!!! [ Kalau nak cepat, boleh baca dekat blog passportbiru.com ]

Nah gambar terbaru Aurora si comot mulut becok. Dia kata dia tengah makan lollipop. Gasak kau lah nak.

Okay uolss, selamat menyambut bulan Ramadhan yang bakal berkunjung tiba. Kakaka awal betul dah wish. Sebab tahu dah, penyakit terlupa nak update blog ni semakin menjadi-jadi.

Share

2 responses so far

Dec 30 2015

Percutian ke Gold Coast!

Acah acah gempaq je title tu. Gold Coast Morib je tak adalah gempaq mana.

Korang pergi mana cuti panjang yang lepas? I punya lah menjaja nak mencari tempat bercuti, sebab last-last minit baru perasan ada cuti panjang. Aleh aleh dapat extra cuti sebab cuti banyak sangat tak pakai lagi. Orang macam I ni mana reti duduk diam kalau ada cuti panjang. Nak berjalan tapi dah last minute. Nak book ticket flight pun tak sempat dah. Nak cuti kemana-mana pun takut jalan jem. So last minute usha hotel sana sini, last-last terjumpa Gold Coast International Hotel, Morib, Banting (International tang mana ntah, tak nampak sorang pun Mat Saleh datang sini?) yang masih ada room available. Yess sangat last minit sampai semua hotel dah full. Sadis kan??

Memang dah plan nak booking awal.Awal pagi dari KL, gerak ke sana. Ingatkan dekat je rupanya jauh juga kedalam sana. Dalam pukul 12 tengah hari sampai lah. Mula lah ingat timing dah cantik! Sekali sampai-sampai je cuma boleh check in. Tak boleh masuk bilik lagi. Dah pesan dekat kaunter receptionist bernama Azie, saya perlukan themepark view room. Saya datang awal sila take note. Pukul 3 baru boleh berebut kunci dekat kaunter lain katanya. Hek elee.

Kenapa I excited nak berebut kunci? Sebab I dah baca review awal-awal. Hotel Gold Coast ni keras sikit. Kebanyakkan orang suggest dapatkan bilik yang view theme park. Bilik yang menghadap hutan atau bertentangan kebanyaakkannya keras. Menurut review orang lah. Ada yang kata busuk lah ada yang kata pintu malam malam terbuka la. Disebabkan Aurora jenis nampak benda benda cenggitu, seboleh-boleh memang nak dapatkan themepark view. Gigih tau datang awal.

Kitorang tak makan lagi. Nak keluar ke Banting jauh. So decide makan dekat cafe hotel tu je sebelum tunggu pukul 3pm. Cuaca dah panas terik.Hati pun panas sebab tak dapat kunci lagi. Fikir nak landing atas katil je sekarang ni.

Ayam penyet ni berharga RM21.50 Mula mula tengok harga dah rasa cekik darah. Tapi sebab dah lapar sangat, beli sahaja lah. Nasib baik portion ayam besar, sambal pun sedap.

Pukul 2.30pm terus ke lobby hotel balik. Standby dapatkan kunci. Sekali sampai lobby dah ramai gila orang beratur. Macam pasar dah lobby tu. Masa tu I yang beratur, husband melayan Aurora entah kemana. Terus cakap dengah mamat peng-agih kunci tu, saya dah pesan tadi nak kunci themepark view! ” Sorry kak, kaunter reception yang agihkan bilik. Saya bagi kunci je” Nampak tak, aku punya panas dengan si Azie Reception tu. Sangat lah tak menghormati permintaan orang. Mustahil sangat themepark view penuh sebab masa datang tadi memang kosong je tak ada orang. Cuaca panas, hati pun panas. I terus pergi jumpa receptionist tu dan sound terang terang! Singa betul betul mengamuk. Azie tu buat bodoh je “sekarang dah penuh kak.Nak buat macam mana?” Eeee gerammmmm.

Tengah emo emo tuh ternampak artis Diana Amir and family. Tu member kelas sebelah zaman sekolah tu, sempat la tegur dia sekejap. Tapi sebab dah tak ada mood sangat, terus terlupa nak ajak bergambar berborak lama pun tak ada mood. Jangan jangan Dodi pun nampak I mengamuk dekat kaunter tu tadi? Wahaha biarlah padan muka Azie Reception.

Nak tahu si Azie tu bagi kitorang bilik apa? Bilik yang sememangnya I dah baca review, akhirnya kena bilik tu juga. Masuk-masuk je bilik tu bau busukkkkkkk gila. Padahal Aurora dah berak dalam pampers masatu. Najis Aurora pun tak sebusuk itu. Masuk-masuk terus tutup hidung. Bilik tu first floor, menghadap luar. bukan themepark. Masuk 10 minit je husband dah tak tahan. Okay tadi maybe husband ok lagi kot. Bab busuk ni dia pula emo, terus call manager, panggil maanger tu masuk sendiri dalam bilik tu. Manager tu pun tutup hidung sambil mencari arah bau busuk. Husband sempat tanya cleaner yang tengah bersihkan bilik sebelah, kenapa bilik tu busuk sangat “Eh sepatutnya bilik tu tak boleh ada yang duduk encik”

Haa seram tak. Scary ok. Terus husband mengamuk balik dekat Azie tu. “Kalau awak tak percaya awak naik bilik tu sekarang!” Padan muka dia. Laki bini singa sekarang. Kuikuikui. Akhirnya dapat bilik tingkat 6, themepark view. Haa mengada cakap tak ada bilik kan tadi. Ada jee. pemalas je Azie tu sebenarnya huhuuuu. Korang lain kali kalau nak pergi bercuti, kena tegas sikit macam kami ni! wakakak.

Lagi satu yang spoil nye dekat sini, dah pukul 4 petang pun bilik tak berkemas lagi. Kami duk menghadap mereka kemas bilik lah. Tapi I okey je, tak ada hal. Mentally memang dah prepare sebab baca review orang semua kata bilik memang lambat kemas. Sampai-sampai bilik belum kemas tu dah perkara biasa. Baiklah.

Walaupun panas terik, punyalah sesak themepark tu. Aurora dah gatal nak terjun je. Petang petang dah redup sikit bawa Aurora mandi sekejap. Besok paginya sambung mandi lagi. Nasib baik kali ni Aurora excited sikit mandi, maybe sebab air nya suam, tak sejuk sangat. Aurora ni penakut sejuk sikit. Air sejuk memang dia tak nak mandi.

Kalau pergi mana mana outdoor, jangan lupa pakai sunblock! So far sunblock ni paling berkesan dan senang dibawa. Kecil cenonet je bekas dia. Dalam handbag pun boleh simpan. Aurora cakap ni ubat dia. Gigih dia sapu seluruh badan!

Pelampung dekat arm tu memang  beli masa dekat IOI Mall sehari sebelum datang sini. Pelambung biru tu terjumpa dekat bilik hotel. Ada guest yang tertinggal kot. So Aurora memunya laa. Hahaa siapa punya tu halalkan jekla eh?

First time tengok dia excited main air. Tak sia sia beli pelampung. Dia paling suka naik gelongsor. Yang slide laju laju pun I bawa dia naik. Kita yang menjerit, dia ketawa. Aurora memang suka bab gayat-gayat ni. Kalau gayat je dia ketawa. Pelik betul!

Kalau nak tahu, swimming goggles tu bukan dia pakai time swimming je. Time mandi dekat bilik air rumah pun dia pakai juga. -_-

Kalau orang kata, hotel Gold Coast ni best sebab ada jakuzzi dalam bathroom. Tapi sebenarnya mengelat tau dorang. Air shower dia slow gila. Nak tunggu penuh satu jakuzzi tu memang berzaman. Nak tahu tak apa kitorang buat? Sebelum swimming dekat themepark, I buka shower ni dulu, kasi tadah. Lepastu mandi manda dekat themepark. Balik bilik hotel nak bilas, terus berendam dalam jakuzzi. Syiok sambil berendam, sambil makan maggie cup! (Benda wajib bawa setiap kali pergi holiday, sampai Aurora pun dah pandai makan maggie cup. Haip!)

Cukup lah 1 malam je tidur hotel ni. Kalau bermalam-malam rasanya bosan kot. Sebenarnya banyak lagi aktivity lain boleh buat dekat sini. Macam ATV, Karaoke, sandcastle, outdoor aktivity lain tapi entahlah rasa tak tertarik langsung nak jalan dekat tepi laut tu. Laut tak membiru jadi memang tak jejak kaki ke pasir putih tepi pantaiiii… ombak saling berkejaran… eh ternyanyi pula

Aurora merenung je nak balik tu. Dia happy je duduk sini, dapat mandi manda gelongsor sana sini. Mommy dia je bosan kekeke. Next time kita stay hotel best sikit ok? Lama lama kita berendam ok? Oh anyway, INI BUKAN PERCUTIAN DREAMTRIPS. Bukan. Tiada kene mengena dan I tidak book percutian ini melalui Dreamtrips. Ini percutian tanpa dirancang.

Kalau Dreamtrip confirm dapat first class service.

Nampak tak bezanya?

Share

5 responses so far

Next »

| |