Jun 27 2016

#GRANDEURRAYA2016

Assalammualaikum,

Daripada sebelum event nak update blog, nak invite uolls datang event dekat Grandeur tapi tak menyempat. Sampai lah event dah tamat, baru berkesempatan nak update. Tak apa lah I anggap sahaja uolls semua follower my instagram ok? So meaning uolls memang dah tahu, I and #grandeurteam ada menganjurkan Jualan Murah Tengah Malam Grandeur pada Jumaat, 24 Jun lepas!

Sorry kalau yang dah terlepas. Event ni sekali setiap tahun.  Boleh datang tahun depan ok?

Macam setiap tahun, setiap kali bulan puasa, I memang memberi perhatian penuh pada baby Grandeur. Masa ni terpaksa stop business lain. Kena all out untuk Grandeur especially for sale event. Dari advertising, marketing, preparation semua I arrange  dari awal bulan. Nampak macam mudah tapi sale strategy memang I aan buat I pening kepala. Nasib baik team memang sangat membantu.

Masa ni butik masih buat preparation. Customers dah ramai menunggu susun kerusi menanti penuh kesabaran, Terharu pula.

Door open tepat jam 9 malam. Alhamdulillah kali ni lebih teratur compare dengan last year. Kalau tahun lepas kami tak dapat buka pintu serentak atas bawah. Emcee pun datang lewat, tak dapat nak countdown. Kalini kami dapat countdown sama-sama, shopping sama-sama untuk Grandeur atas dan bawah. Doorgift dapat bagi dengan lebih adil.

Kalau ada yang menegur I tapi I buat muka macam tak berapa nak kenal tu harap maaf yer. Kadang-kadang memang tak perasan. Kadang-kadang kepala alok. 2 malam tak tidur nak settlekan event. Mata sebenarnya dah rabak habis. Tapi sebab excited event punya pasal, memang stay sampai 4 pagi demi Grandeur.

Adrianna Yariqa antara vendor pertama yang buat happy hour malam tu. Bukan main meriah lagi customers dapat borong Adrianna Yariqa dengan harga super murah. Menyesal betul bila tak dapat beli hari tu tau. Terima kasih tak terhingga juga untuk team Adrianna Yariqa yang sama-sama datang memeriahkan sale event malam tu!

Antara selebriti yang sama-sama memeriahkan event malam tu. Thank you Mamat Sepan yang datang sama-sama lelong baju melayu The sultan by Mamat Sepah. Sesiapa yang tak sempat datang malam tu, still boleh dapatkan di Grandeur Boutique. Kalau lambat nanti size habisssss!!!

Vendor owner Harfah pun datang. Thank you! Tak sempat nak jumpa. I tak perasan, tengok gambar baru tahu. Hahahaa sadis sangat kan. Busy tak sempat jenguk butik bawah. I banyak habiskan masa dekat Grandeur Exclusive first floor malam tu, maklumlah Aurora mengamuk buat hal sahaja. Bila dekat butik atas, senang nak monitor Aurora, dia susah sikit nak keluar masuk.

Bila OwlByNd buat happy hour! 30minit je wehhhh! harga kemain murahhhh!! Rugi besar siapa tak datang sale malam tu.

Setelah buat survey, didapati hampir kesemua yang pulang mendapat sebuah shopping bag Grandeur. Oh ada yang bawa sampai dua tiga buah bag pun ada.

Kalau masuk sini mesti rambang mata kan? Sempat lagi nak datang Grandeur sebelum raya! Butik Grandeur buka sehingga malam raaaayaaa!! Yehaaa!

Alhamdulilah, event went well. Terima kasih tidak terhingga buat kesemua #GrandeurAngels !!!! Semua team Grandeur memang awesome!! Semua dah menjalankan tugas dengan sangat sempurna! Respect sangat! Kita semua sama-sama penat, susah senang sama-sama. Salah silap harap dimaafkan. Ini lah muka-muka belakang tabir yang menjayakan #GradeurRayaNightSale 2016 ni!

Semua staff Grandeur pakai Alma Kurung Moden OwlByNd, sesiapa yang berkenan dengan outfit kami malam tu, boleh dapatkan di Grandeur Excusive first floor ok?

GRANDEUR BOUTIQUE

32, JALAN PADI EMAS 1/4

BANDAR BARU UDA,

JOHOR BAHRU

Instagam: @grandeur_my

Facebook: Grandeur

Share

No responses yet

Jun 07 2016

Raya with OWLBYND!

Published by Totin Jamain under Ladies & Gentleman!

Dapat jemputan event ni pun last minute. Bagitahu dress code pun last minit. Lepastu boleh pula buat andaian sendiri, haa ni mesti simple event je kot! Maybe just a hi-tea event. Tak payah lah pakai glamour sangat. Pakai je apa yang ada tu. Schedule pula a bit tight masa tu. Pagi ada business appointment at KLCC. Memang a bit rushing nak ke Flora Terrace lepastu. Jem sikit. Nasib baik sempat.

Memang sampai-sampai je ramai orang. Terus malu nak masuk. Alkisahnya Totin pakai baju putih cardigan H&M kids size 12tahun wakakaka. Teruk betul perangai, pergi event boleh pakai baju kanak-kanak. Nak enterframe lebih-lebih pun malu. Muka memang tak makeup langsung masyaAllah. Kami sebenarnya tengah lapar gila, tak lunch. Sampai-sampai terus menuju ke buffet makanan! Cuma ambil seberapa banyak yang boleh! HAHAHA. Seat yang ada table dah penuh. Kena duduk seat tak ada table. Jauh pula dengan table buffet. Memang tak dapat nak tambah makanan. Makan pun kena kontrol sikit sebab baju putih. Kang keceret terperecik sambal-sambal dekat baju buat jatuh maruah je nanti.

Nora Danish is very friendly. Dia dari dulu memang tak ada sedikit pun perangai sombong dia. Sempat lah duduk sembang-sembang dengan kami sebelum event start. Gambar ni husband candid. Muka tengah macam tempebelacan. Tengah gosip rancak kononnya! Ni yang tak suka bila husband ambil gambar bukan nak cakap 1,2,3!

Event ni santai sebenarnya. Nora as emcee yang memperkenalkan kesemua koleksi raya #RayaWithOwl ni. Kesemua penggambaran koleksi ni dilakukan di Iceland. Ya Allah cantiknya bila tengok video Nora terus terasa nak book Dreamtrip Iceland! heheee.

Semua fashionshow ni dijayakan oleh instafamous yang menggayakan pakaian #RayaWithOwl ni. Tak berapa kenal dorang ni actually. Cuma cam AfifahNasir je. Semua muda-muda cantik berseri.

Semuaaaa koleksi lawa! Tengok ni terus confirm nak pakai baju raya OWLBYND untuk tahun ni. Tak ada nak fikir–fikir lagi dah. Sempat juga belek-belek material. Alamak memang jatuh cinta pandang pertama! Tak sabar nak beli buat pakai raya pertama!

Printed Shawl Raya tu harga  RM189. WOW mahalnya. Itu response orang. Tapi bila Totin try pakai, wow! memang berbaloi dengan harga. Material tiptop tak mengecewakan langsung. Kalau Totin tipu memang Totin tulis totin tipu. Tapi ni memang best! Maxi dress yang Nora pakai pun best. Harga cuma RM169, material sangat flowy! Terus Totin grab satu buat koleksi dress kita!

Haaaa siapa nak beli baju ni? Kita sedondon di pagi raya! Better preOrder sekarang dengan butik grandeur (order.grandeur@gmail.com) sebab stok limited! Hot items sangat ni dah tak banyak tinggal! Harga baju kurung OWLBYND rata-rata RM229 sahaja. Shawl printed yang Nora pakai tu RM189! Beli sedondon cantik tau!

Ohya, kesemua koleksi-koleksi OWLBYND ada di butik Grandeur, Bandar Baru Uda, Johor Bahru. Butik terletak di hadapan Minaz Boutique, di sekitar belakang JAKEL. Orang Johor semua boleh dapatkan di butik Grandeur ok? Apa?? Jauh? Tak sempat datang butik? Jangan risau, email dan bagitahu koleksi mana yang anda mahu ke order.grandeur[at]gmail.com ok? Follow INSTAGRAM @grandeur_my atau FACEBOOK GRANDEUR OK?

Share

One response so far

Jun 06 2016

Selamat Berpuasa!

Assalammualaikum,

Buat apaaa tuu? Dah siap sedia nak berpuasa ke belum? Pada Totin, berpuasa kena siap mental dan fizikal kerana makanan yang sedap-sedap dalam wishlist kena make sure dah settlekan dulu sebelum berpuasa. Kalau tak nanti berputih tulang pula.

Ni antara makanan favourite yang wajib masuk dalam menu sebelum bulan puasa. Antara dessert kegemaran! Memang terliur nak makan ni. Panna Cotta ni paling sedap pernah makan. Dekat restaurant BigFood JB. Dia tak muak, dan mengenyangkan! Percayalah dessert ni totin boleh makan dan habiskan sorang-sorang. Oh Totin ni memang gila dessert, bagi lah pencuci mulut manis-manis cenggini memang Totin habiskan. MasyaAllah insaflah wahai Totinjamain.

Burger!!!! Yeerrr makan burger di bulan puasa agak memusykilkan. Bila masa pula nak makan burger time puasa kan? Mesti tak sempat. Jadi Totin dah selamat belasah beef cheese burger dekat one of my favourite burger stall. Bergebu nama stall tu. Stall biasa tepi jalan, terletak sebelum simpang masuk Taman Bukit Perdana, Batu Pahat. Haaa dia punya homemade patty burger dia memang sedap! Korang cuba lah, sempat lagi nak beli malam ni! heheee. Satu burger ni harga RM6 kot. Mahal kemain tapi cuba lah rasa. Mesti tak menghampakan!

Tempe tahu goreng Dewan Jubli Intan, BP. Wahh ni orang BP wajib makan ni! Keturunan kalau dah jawa tu memang tak boleh dipisahkan dengan tempe tahu. Ditambah pula dengan sambal kicap kacang yang makcik dewan jubli ni buat memang menjilat jari! Siapa yang tak pernah try better try! Orang bukan tekak jawa pun boleh mengaku jawa secara tiba-tiba.

Di kesempatan ini Totin nak minta ampun maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki, kalau ada salah silap. Selamat menunaikan ibadan puasa untuk seluruh umat Islam. Semoga amal kita diterima Allah. Baju raya kalau belum beli jangan lupa datang ke Butik Grandeur, Bandar Baru Uda, Johor Bahru ok? (sempat lagi nak marketing) Hehe.

Share

No responses yet

May 31 2016

Ruang Untuk Disewa, JOHOR BAHRU!

Published by Totin Jamain under Ladies & Gentleman!

Masa mama kata nak buka space hall dekat JB, saya lah orang pertama yang berkerut tanda tidak setuju. Tidak faham konsep yang mama maksudkan. Daripada buka tempat begitu baik buat cawangan Grandeur ke kan? Penat mama explain konsep yang mama nak tu, tapi tetap juga tak faham. Tapi sebab mama yang nak, terpaksa setuju tanda support. (The power of mom)

Bila semua dah jadi, dah start renovate sikit-sikit, dah nampak gambaran sikit. Sikit je. Still tak masuk dalam kepala juga. Sehinggalah dah siap total. Dah masuk kerusi meja, baru faham apa yang mama maksudkan. Ini rupanya yang dia mahu. Ohhh. kalau begini rupanya saya setuju lah. Kakakah dah siap baru setuju.

Kadang-kadang anda antara kita nak buat kumpul ramai-ramai nak buat kelas, nak buat seminar, nak buat meeting kecil-kecilan bersama kawan perniagaan, party/sambutan harijadi, studio photoshoot, nak buat bengkel atau apa-apa program tapi tak ada tempat nak buat kan? Nak cari tempat bukan senang. Betul tak? So lepas ni tak payah pening-pening kepala lagi, sebab me and mama ada sediakan ruang khas untuk disewa. Insyaallah ruang ni boleh buat apa-apa yang awak inginkan tu.

GRANDSPACE nama diberi. Adik angkat kepada Grandeur. Tapi konsep tiada kena mengena dengan Grandeur. Ini bukan butik. Ini tiada hubung kain dengan fashion. Ini hanyalah sejenis ruang kosong untuk disewa sahaja. Lokasi tempat ni di Taman Anggerik Emas, belakang Taman Impian Emas, Skudai Johor. Boleh start bagitahu dekat kawan kawan office, jiran tetangga semua ok? Bagitahu boss kalau bilik meeting takde, boleh sekali sekala buat meeting dekat sini! InsyaAllah perkhidmatan tidak menghampakan.

Yang ni ruang besar. Lebih kepada kapasiti orang yang ramai antara sehingga 100 orang.

Yang ni ruang untuk kelas. Lebih kecil dan sesuai untuk kelas-kelas kecil. Buat masa ni Grandspace ada menyediakan kelas mengaji dan tadabbur Al Quran secara percuma. Memang dah lama mama nak buat amal untuk kelas mengaji percuma ni. So ini adalah sebahagian daripada tujuan asal Grandspace ditubuhkan. Untuk menjadi ahi boleh hubungi kami ok? Tak kira semua golongan usia pun boleh.

Macam mana nak contact kami? nak buat tempaham? nak join kelas mengaji? Contact 0197262321 ! Sekarang kami bagi harga promo pembukaan! Boleh tempah space sekarang!!

Ramai-ramai jangan lupa follow instagram @grandspacejb dan facebook Grandseminar Johor Bahru ok?

Share

No responses yet

May 18 2016

Heart to Melbourne! 

Assalammualaikun,
Kat sini siapa stalker Totin!! Angkat tangan cepat! Kalau korang stalker kental Totin, mesti korang tau Totin baru balik dari Melbourne!!!!! Yeeeerrrr ni first time Totin update blog dengan cerita terkini, panas dari oven!

Semestinya percutian ke Melbourne ini adalah percutian dreamtrips Totin! Alaaa dreamtrips lah takkan tak tahu! Project business travel club totin yang bakal berkembang seakan-akan facebook in traveling tu! Meh sini Totin ceritakan experience Totin pergi holiday dengan DREAMTRIPS!

Sekali lagi nak bagitahu, Ini bukan budget trip. Ini adalah DREAMTRIP! Percutian mewah ala VIP tapi yang penting harga yang kami bayar tak jauh beza dengan harga korang holiday sambil ikat perut tu.

Masa kecik-kecik selalu berangan nak pergi Australia. Kita teringin nak pergi tempat omputeh. Berangan nak dapat biasiswa study dekat sana tapi english kelaut. Bila dah habis study ni kita fikir kita dah tak ada harapan nak ke tempat begitu tapi tak sangka aleh aleh boleh terserempak dengan dreamtrips. Macam suratan satu kebetulan pula.

Awalnya ini adalah cadangan one of my blue blood family , Adda. Dia nak sangat pergi dreamtrips before puasa. Nak sangat mencuba katanya. Dekat-dekat pun jadilah janji dapat merasa dreamtrips ni. Betul ke best? Dia tak percaya cakap kita. Okay lah dia bercadang untuk ke Koh Samui. Nak jalan-jalan di persisiran pantai kononnya. Kami pun mula survey. Survey punya survey, fikir punya fikir, rupanya direct flight ke Koh Samui mahal pula waktu ini. Iyalah cuma ada satu flight sahaja ke sana. Harga bukan main betul. Husband pula tak nak follow kalau pergi Koh Samui. Dia kata Malaysia dah panas, nanti pergi sana makin hitam lah dia. Kalau tempat sejuk baru dia nak ikut. Ekcen.

Oleh itu, saya memberi cadangan kepada Adda, apakata kita pergi Aussie, sekarang cuaca boleh tahan sejuk! Nak laut pun ada dekat sana, currency tinggi, untung sikit kalau pergi dreamtrips tempat currency tinggi ni. Akhirnya dia setuju. Kali ini kami nak pergi sana dengan zero money. All fully sponsered by dreamtrips sahaja. Berjaya ke tidak? Jeng jeng jeng!!

9hb May


Budak paling excited naik flight. Dari kurang 6 bulan memang dah ajar Aurora naik flight, so dia memang steady and suka gila terbang!

Flight kami lewat malam. Pukul 10.30 pm. Sengaja ambil flight Air Asia lewat malam sebab boleh tidur dengan aman dan Aurora tak bosan sangat dalam flight lama-lama. Sampai Aussie nanti awal-awal pagi boleh terus berjalan. Semoga tidak jetlag lah. Ini adalah pertama kali bawa Aurora naik flight long journey ni. Kira macam practise sebelum pergi yang lebih jauh. Cheh gitu. Tak payah pening sangat pilih flight sebab dengan dreamtrips members, kami boleh beli flight through rovia. Rovia akan pulangkan balik duit kita once flight company buat sale/promo. Pokoknya ticket flight kami yang termurah!


Umpan Aurora dengan gula-gula ni supaya behave dalam flight. Dia memang dari dulu ngecek nak lollipop. Tapi I tak bagi. Terlalu manis so I tak suma. This one is mashmellow, much more better especially bila budak ada batuk. Bagi je makan mashmellow. Semacam terapi untuk throat.
10May

Sampai airport dalam pukul 7 pagi. Perjalanan on flight smooth je, Aurora tidur je manjang. Orang kata dekat kastam Aussie sangat strict. Habis semua barang kononnya akan diselongkar. Tapi kenapa muka kita ni muka beriman kot. Dia tak check apa pun walaulun dah declare bawa makanan, dairy and medications. Kalau tau tak check dah bawa ikan, belacan, segala barang dapur kekekek.
Pukul 9settle kastam and all, dah ada transport jemput. Senang! Lepastu terus check in hotel. Dah ada welcome counter untuk dreamtrippers, layanan vip btul! Aktiviti hari ini tak buat apa, malam ada welcome dinner. Sebab kami sampai awal, kami jalan-jalan town menjelajah kota melbourne sambil menikmati udara sini. Boleh tahan windy dan sejuk.


Sampai Pullman Hotel, dah nampak arrow ni. Follow je ok?


Kitorang register room for hotel dekat sini. Tak sama macam guest hotel lain. Ni special reception counter for dreamtrippers!
First welcome dinner kami ingatkan kepada dreamtrips host, we are muslim. We want halal foods. Fish ok. No beef, no pork. Yeaaa mereka sangat memahami! Semua makanan berunsurkan fish and vege sahaja. Tak apalah walaupun jealous tengok geng sebelah makan wagyu beef cheek sedapnya wey! Tak apa lah janji kita makan makanan halal. Yang ni semua memang include trip price tau!

11 May

Kami dibawa oleh Dreamtrips ke Philips Island! Jarak perjalanan dari hotel ke sini lebih kurang 2 jam. Boleh tahan jauh. Masa pergi ye lah excited tengok scenary kiri kanan. Masa balik tersenguk sengguk tidur. Ohya, All transport provided tau. Best kan! Dekat philips kami dibawa ke Churchill Island, Koalas and Penguin Parade. Ticket semua siap tak payah beratur-beratur beli ticket.

Tempat pertama pergi dekat Churchill Island. Ni macam farm. Tengok macam-macam binatang. Dapat la experience macam mana memerah susu lembu, tengok macam mana kambing biri-biri dibotakkan bulu. Aurora suka lah tempat haiwan haiwan begini.

Aurora dengan Tisha tengah kagum tengok kangaroo yang tak penat melompat-lompat sahaja.

Jom tengok koala bertenggek! Koala Bear kuat tidur, rata-rata yang kami tengok semua tengah tidur. Dapat jumpa seko je tengah memanjat, lepastu sambung tidur. @#$#%#$^ Kesihan Aurora dari dekat Malaysia lagi dah sibuk nak jumpa Koala. Datang jauh-jauh tengok dia tidur sahaja.

Sempat juga singgah dekat The Nobbies tengok scenary lawa gila. Angin kuat sangat. Beberapa kali nak terjatuh ditiup angin. Saja nak bagitahu badan ringan sampai nak ditiup angin wakakkaa. ok berangan.

Waktu senja nan merah, kami pergi ke Pengun Parade. Kelakar betul pergi tempat ni. Duduk menghadap laut yang tak tahu nak tengok apa. Masa ni hujan sepoi-sepoi bahasa, angin kuat, cuaca senja. Mula-mula ingat tak nak turun. Nak stay dekat transport sahaja. Tapi bila dapat tahu dreamtrips bekalkan kami towel ni, terus ok. Kesihan dekat rora sebab tengah tidur and tak berapa sihat. So kami dapat selubung rora waktu ni.

Penguin? HAHAHA dahla kita ni rabun. Memang tak nampak apa. Orang semua menjerit ‘seee penguins are coming!!!’ amende aku tak nampak hape. Lagi lagi waktu senja begini memang tahap rabun mata sangat kritikal. Husband je excited tengok penguin terkedek-kedek naik. So aku pun teruk pergi ke arah boxes rumah penguin di belakang, terus direct tengok penguin depan mata. Puas hati.

Rupanya penguin tu kecik je. Punyalah ingat penguin besar macam anjing ke. Kecik kenotet macam gitu patutlah tak nampak masa dia berenang. Betul-betul kecil. -_-

Last sebelum balik town, dinner dekat restaurant Penguin Parade tu. Sedapppppp. Diorang sediakan dinner macam dah seminggu tak makan. Bersilih ganti makanan tak henti-henti. Nasib baik kami choose yang halal je, tu pun dah kenyang nak meletop. Agak-agak kalau makan meat semua dah macam penguin kot aku.

12 May

Lepas breakfast dekat hotel, pukul 9pagi terus kami bertolak ke Grants on shearbrook bird feeding –> Puffing Billy Train –> Reyners fruits Orchard –> Brighton Beach, sempat singgah sembahyang maghrib dekat masjid sana. Feeling pula rasanya.

Mula-mula tak tahu ni tempat apa. Auntie tu bagi sepinggan makanan burung, lepastu terus suruh jalan ke park. Aleh-aleh segerombolan birds datang serbu. Terperanjat kau. Nasib baik tak bagi Aurora yang pegang pinggan tu, kalau tak confirm menjerit nightmare budak tu. Burung burung ni semua jinak betul! semua tempat dia hinggap. Sampai tak nak beredar. Siap syok bertenggek atas bahu, atas kepala kita. Aurora pun jadi tak takut.

Nampak best tapi sebenarnya dia punya cengkaman kaki dia tu sakit ok. Dia grib bukan main. Kuku tajam. Calar balar dibuatnya. Tahan jeklah.

Ni dekat Puffing Billy. Stim train ni memang dah lama husband teringin nak naik. Dari dulu dia usha nak naik ni dekat Thailand. Bila tau dekat melbourne ada puffing billy, terus tanak lepaskan peluang! Kesudahannya kami bertiga memang duduk bertenggek cenggini seperti kanak-kanak lain. Excited punya pasal padahal boleh tahan sakit buntut juga la dibuatnya.

Kalau upload semua gambar boleh meletop bandwitch blog ni agaknya. Kita upload gambar-gambar cuci mata sahaja ok?

Ni pula dekat Reyners Fruit Orchard. Awalnya I tak begitu gemar pergi orchard ni. Tempat-tempat tengok buah-buahan. And I was like hek eleh buah? kebun buah? Belakang kampung kita pun ada. Oh ternyata berbeza. Buah dekat sini tak macam Malaysia rupanya. Ingatkan rambutan maggis durian. Mostly buah dekat sini ikut musim. Masa I pergi tak ada musim epal, strawbery ke apa semua tapi musim buah pelik-pelik yang tak pernah makan. Telan jeklah.

Yang sebelah I tu anak kepada owner orchard ni. Dia lah yang bawa kami bersiar-siar ke kebunnya dengan jentolak dia ni. Sangat peramah dan friendly orangnya. Dekat sini ada 4 ekor anjing yang sentiasa akan mengekori kita. Kononnya macam tour guide kita. Anjing tu sangat jinak. Aurora siap duduk sebelah aurora je masa naik jentolak ni sama-sama. Ni lah first time i sentuh anjing (jangan kecam saya). Memang tak tahan sangat comel dan jinak anjing anjing mereka.

Ni buah apa ye awak? Saya dah lupa namanya. Dekat Malaysia ada kan buah ni? Tapi rasa buah-buah dekat sini kebanyakkannya masam-masam belako. Masam menggila pun ada. Pelik betul mat saleh ni boleh telan begitu sahaja tanpa muka cemerut cemerut jika masam. I dah nak termuntah makan.

Ini pun tak tahu buah apa. Rupanya hodoh tapi rasanya boleh tahan sedap!

Masa pergi brighton beach ni dah ala ala nak dekat sunset. Memang cuaca gelap-gelap suram je. Tengok awan kelabu. Tak ada apa pun tempat ni, tapi disebabkan Brighton Beach adalah sejenix tempat yang selalu ada dalam poskad, jadi memang teringin sangat nak pergi sini. Dia punya keterujaan dia luar biasa walaupun cuma rumah-rumah kotak warna warni tak ada apa menarik pun sebenarnya. Tengok lah muka rora menyampah tengok mommy dia excited bergambar semacam. Dia sibuk ajak balik.

13 May

Aktiviti bebas, jadi kami habiskan masa dekat jalan-jalan town, explore town. Dekat sana naik tram free je. Jimat. Tak beli apa sangat sebab misi kan nak explore melbourne with zero money! Jadi kami cuma bawa 500AUD je untuk beli sourvenirs. Berjaya ok! Siap ada lebih banyak lagi ni tak guna. Hebat tak #dreamtrips?

Patutlah ditakdirkan belajar dekat Indonesia je dulu. Sebab baru 5 hari tinggalkan Malaysia dah rindu nasi. Rindu sambal udang. Rindu makan pedas-pedas! Terus terjah Paparich dekat town melbourne. Dekat Paparich ni mostly pandang orang kiri kanan semua Malaysian. Pekerja sana pun mostly student malaysia je.

Aurora punya excited dapat minum milo tabur fevourite dia.

Lepas makan dekat Paparich, sempat merasa churros melbourne. Eksen konon nak acah acah pergi oversea apa kelas tak try churros sni. Ha sekali hamek harga dia dalam 20AUD untuk 5 batang churros. Sekitar RM60 kekekeke nak telan churros tu pun terasa berharga sangat di tekak.

Rasanya biasa je, makan pisang goreng cicah sambal kicap jauh lebih sedap.

Jawa tetap jawa. -_-

14 May

Check out and fly back to Malaysia. Sedihhhhhhhhhh. Tak nak balikkkkkkkkkkk! InsyaAllah ada rezeki datang lagi.

Kalau nak tau details pasal dreamtrips ni pm totin ok? Jangan salah faham, kita bukan travel agent. Kita bukan skim cepat kaya yang nak makan duit orang. Kita just nak share experience kita travel dengan dreamtrips! Kita tak akan buat awak menyesal! Kita promise!
Kalau segan jumpa totin, boleh contact my travel team from KL (Kak Farah: 018 236 3404, Adda:+60 11‑2615 9878, Shah:+60 12‑865 9189 ) Balakong, Tawau (katy+60 12‑865 9189) : Klang/ Batu Pahat (kak Effa: +60 14‑968 2969) Labuan/ Sabah/ Brunei (Shafinaz: +60 10‑589 1993, Nadh: +60 14‑673 8908)

Share

One response so far

Next »

| |