Oct 18 2014

Happy Birthday to me!

Published by Totin Jamain under Best Wishes!

Assalammualaikum,

Jumpa lagi saya, yang tiba tiba rajin nak update blog. Semestinya kena update sebab kali ini nak cerita pasal my birthday plak. Ptuih. Macam muda mudi nak celebrate birthday bagai. Seperti dah bagitahu sebelum ini, tak ada celebration for my birthday. Dah naik muak makan cake celebrate birthday Aurora.

20141018-095039 pm-78639347.jpg

Muka kita yang dah meningkat dewasa! Kui kui, kalau dulu birthday celebrate berdua, perasan muda. Sekarang setiap kali nak selfie, dah ada gangguan di bawah. Selalu camera pun kena tepis dengan si kobis ni sebab mengganggu pandangannya.

20141018-095045 pm-78645372.jpg

12 October, husband tanya, nak birthday treat apa? Normally memang kami akan pergi sebuah restaurant mewah mewah kenyang perut. Mula-mula teringin nak pergi salah sebuah restaurant at KLCC, tapi entah masa tu mood nak celebrate formal cenggitu tak ada pula. Decided makan dekat Boat Noodle, Publika. Sebab dah lama usha instagram orang makan dekat situ, tapi tak tergerak juga nak ke Publika. Pada aku Publika tu jauh gila dari Ampang.

20141018-095040 pm-78640204.jpg

Ni monster makan. Was thinking to eat more than this, tapi anak monster dah mengamuk. Price is only rm1.90 each. Nampak macam murah but for me it’s still expensive. Untuk rm1.90 dengan portion yang gila sikit. Monster macam I ni sekali ‘ngap’ je habis. And not that healthy food walaupun ada sayur (tapi batang sayur je). Sampai mangkuk ke 5, kepala dah tingtong. Sebab banyak ajinomoto rasanya.

Last kot makan sini. Sebab jauhhhhh dan rasanya tak memikat sangat.

20141018-095041 pm-78641958.jpg

Dah alang-alang pergi Publika, masa ni ada Walking Dead punya promo. Bergambar-gambar lah sikit.

20141018-095044 pm-78644781.jpg

Konon nya dalam tu ada hantu, tapi Aurora memandang dengan pelik sahaja.

20141018-095043 pm-78643531.jpg

Siap hai hai lagi. Maybe dia rasa orang ni sepesen yang cacat kot. Tak menakutkan langsung.

20141018-095042 pm-78642324.jpg

20141018-095045 pm-78645130.jpg

Gambar gambar selfie macam ni memang wajib sebelum kita menutup tirai.

Selamat Hari Lahir buat diriku, yang ke jeng jeng jeng. Minggu depan birthday husband pula tak tahu nak celebrate apa. Kan dah bagitahu, kami semua lahir bulan Oktober.
Terror tak kami planning? kekekee.

Tadaaaaaaaaaaaaaa.

Share

No responses yet

Oct 03 2014

1 tahun si kobis!

1 October, Kobis dah setahun! Cepat nya membesar! Kembang mekar tersenyum riang. Tiada big party pada si kobis sebab mommy busy sangat. Sorrryyyyy kobis. Tapi busy busy mommy, ada 4 kali potong birthday cake. Bukan main kau ye!

20141013-072442 pm-69882656.jpg

First cake celebrate with makcik kecik kobis. Birthday dekat dekat so sekali potong je lah. Atok Nenek kobis datang dari Johor semata-mata nak celebrate birthday sesama bertemakan perkelahan. Sambil gaya macam berkelah, makanan dalam bekas tingkat tingkat, siap bawa pinggan polisterine bagai padahal bentang surat khabar makan atas lantai ruang tamu rumah. Eeee epic sangat.

20141013-072729 pm-70049821.jpg

Siap bawa mangkuk tingkat tingkat dari Johor. Perli sangat. Mentang mentang dapur kita selalu tak berasap. Kui kui.

20141013-072730 pm-70050715.jpg20141013-072730 pm-70050533.jpg

Potong cake kedua pada 27 September bersama dengan baby shower Auntie Farrah Dayana. Membawa kawan kubis dalam perut! Siap potong cake dekat cowboy town Melaka, melampau tau kobis ni. Celebrate nak di tempat ternama sahaja!

20141013-072732 pm-70052427.jpg

20141013-072733 pm-70053022.jpg

20141013-072732 pm-70052761.jpg

1October. Jatuh pada hari Rabu. Mommy busy kerja lalu tak dapat bawa kobis celebrate atas awan. Mommy kumpulkan kawan kawan mommy (I know it’s takde kaitan with you tapi takpe lah kobis mana ada kawan lagi? ) kami celebrate di Chinese Muslim Restaurant, Bangi Gateway! Thankyou auntie auntie yang bagi kobis present!

20141013-072734 pm-70054303.jpg

20141013-072734 pm-70054611.jpg

2 October, yeay kali ni potong cake dekat Restaurant Hadramaut, celebrate versi Arab pula dengan family in law. Haa curlas kau rora hari hari nak potong cake. Beli beli lepas tu tak abis, simpan dalam ice box sampai sekarang ada 3 cake dalam ice box. -_- Siapa nak makan????

Nampaknya birthday mommy dengan papa akan potongg cake yang sama. Nampak gaya nya begitulah.

Happy 1st birthday Aurora InAqsa!

Mommy love u!

Share

No responses yet

Sep 27 2014

GRANDEUR BUTIK SAYA

Ye, saya sekarang sedang pening kepala muntah muntah mengandungkan baby baru. InsyaAllah baby akan dilahirkan pada 1 November 2014.

Yes, Im gonna deliver my second baby, GRANDEUR, it’s celebrity fashion online store yang mengumpulkan beberapa orang celebrity di bawah satu bumbung. Im one of the director, yang handling vendor and artis. Banyak sangat pancaroba untuk capai matlamat ni. Betapa mual muntahnya nak dealing dengan artis and celebrities, tuhan je tahu. Ingatkan senang, tapi kalau terkena artis yang kelwat tu terasa nak muntah disitu juga. Baru aku tahu kenapa tuhan tak jadikan aku artis. Haha tak pasal-pasal.

Kalau nak suruh cerita step by step perancangam awal sehinggalah butik dilahirkan, belum masanya lagi kot. Tunggu sampai butik dah launch, dah successful, insyaAllah i ceritakan semula. Sekarang ini cukup sekadar memberitahu yang I tersangatlah busy sebagai doctor in klinik, director in butik, and housewife. Sampai kadang kadang terasa nak ada 8 tangan. Sebelah tangan buat report baby kematian, sebelah lagi balas email boutiaue, sebelah lagi lipat baju, kemas rumah sambil kejar Aurora turun naik tangga.

Korang semua jangan lupa datang pada 1 November 2014. Lokasi butik di Uda business centre, JOHOR BAHRU. Area belakang Jakel. Yeahh, ada Liyana Jasmay tauu. Sorryyyy… special appearance kena lah ikut selera director. I’m a BIG FAN of her and yeaaaa tak sabar nak selfie dengan LJ!

Jangan Lupa tau!

GRANDEUR CELEBRITY FASHION ONLINE STORE

1 NOVEMBER 2014

ALAMAT SEPERTI DI ATAS.

INSTAGRAM: GRANDEUR_MY

FACEBOOK: GRANDEUR

Untuk latest update boleh follow instagram and fb tu oke? Kalau ada sesiapa vendor teringin nak selit selit dalam butik ni boleh email ke hello.grandeur@gmail.com . See you guys there!

Tadaaaaa!

Share

No responses yet

Sep 19 2014

Apa yang merunsingkan?

Published by Totin Jamain under I'm just rambling.

20140919-101240 am-36760213.jpg

Di atas adalah gambar sekarang di klinik, terus buka pintu dan menghadap kaunter. Terdapat sepasangan suami isteri mendaftar untuk check kuning anaknya. Menunjukkan kejap lagi saya ada patient. Takpe masih sempat menaip.

Sementara waktu lengang di hari jumaat yang hening ini, izinkan saya membebel satu dua perkara. Especially bab baby and treatment. Pelik pelik masyarakat sekarang.

1) Berkenaan dengan kuning. Sudah sedia maklum, perawatan kuning hanyalah exclusive breastfeeding. Bermakna susu ibu sahaja. Melainkan memang ibu tak ada susu langsung atau baby anak angkat, boleh bagi formula milk (tak digalakkan) . No jamu, ramuan itu ini, bagi baby minum itu dan ini. Eeee so scary can you imagine your virgin tummy yang lembut tipis dibagi makan bukan bukan just because of the petua yang mengarut itu?

20140919-101757 am-37077064.jpg

2) soal uri.

20140919-103717 am-38237769.jpg

Walaupun tahu gambar ni dah tersebar meluas di internet, i do respect the baby. This case from baling. Home delivery. Father is shiah act as bidan sambut delivery. When JM came & want to clamp n cut the cord father refused. Father claim this placenta will give nutrients for his baby.
But still need to do home visit. This is so ridiculous. As superior must do police report and go site to see the progress. But still have to find out ways to solve the problem. Skill to tackle the parents. Bayangkan anything happen to the baby, menangis tau kita (doctor) nak menjawap!

3) pil menggugurkan kandungan?

20140919-104317 am-38597571.jpg

Apa nak jadi sekarang ni?

Share

No responses yet

Sep 12 2014

Dulu dan Sekarang.

Published by Totin Jamain under I'm just rambling.

20140912-113830 am-41910890.jpg

Dulu, white coat ku usung ke mana jua. Lengkap butang tinggi tinggi. Dalam kocek atas ada pen, dan penlight. Kadang kadang siap ada tongue spatula. Kocek bawah sebelah kiri ada buku oxford setebal 5cm, kalau jumpa kes pelik pelik cepat cepat buka buku. Kocek sebelah kiri ada junkfood berterabur. Curi curi makan bila lapar. Tu belum lagi letak reflex hammer di samping white coat. Kalau timbang agaknya berat terus naik 5kg. Semua tu zaman housemanshop.

Sekarang? Tersergam indah wahai white coat ku. Setahun tak basuh basuh. Ish ish ish tak senonohnya.

Share

No responses yet

Next »

| |